Casco

Asigurarea Casco: ce avantaje iti ofera Ford Roadhill

Spre deosebire de alte tipuri de asigurări care sunt obligatorii prin lege, asigurarea CASCO este facultativă. Din acest motiv, mulți șoferi aleg să nu semneze o astfel de poliță. Cu toate acestea, lipsa asigurării CASCO implică un risc mult prea mare pentru toți proprietarii de autovehicule - un risc pe care ar fi mai înțelept să nu și-l asume.

Traficul aglomerat din orașele mari, cum ar fi București și Cluj-Napoca, drumurile publice care nu oferă cele mai bune condiții pentru șofat, precum și unele persoane care se grăbesc și neglijează regulile pot provoca o mulțime de daune mașinii tale. Totodată, fenomenele naturale dezastruoase pot fi cauza daunelor autovehiculelor care atrag reparații costisitoare.

Fără o asigurare CASCO, va trebui să suporți costurile totale pentru toate incidentele în care este implicată mașina, ceea ce poate avea un impact negativ asupra bugetului și stării de bine în general.

Pentru a descoperi utilitatea achiziționării poliței facultative auto, iată câteva detalii despre asigurarea CASCO și avantajele pe care le oferă.

Ce înseamnă asigurarea CASCO?

Așa cum am amintit în rândurile anterioare, CASCO reprezintă un tip de asigurare facultativă prin care proprietarul mașinii avariate sau furate este despăgubit de compania de asigurări.

La nivel legislativ, proprietarul autovehiculului nu este obligat să încheie o poliță CASCO. Totuși, în cazul în care mașina a fost achiziționată de la un dealer auto de încredere sau o firmă de leasing, este recomandat să se facă această poliță de asigurare.

Ce asigură polița facultativă CASCO?

Cu o poliță de asigurare CASCO la îndemână, ai posibilitatea să repari daunele aduse autovehiculului cauzate de accidente, acte de vandalism, fenomene naturale sau poți fi despăgubit în caz de furt.

Pe larg, iată ce acoperă asigurarea CASCO, indiferent de compania de asigurări cu care colaborezi:

Ce nu acoperă polița facultativă CASCO?

Majoritatea companiilor de asigurări nu acordă despăgubiri pentru daunele cauzate în următoarele situații:

Citește și: Dealer auto vs broker auto: care este diferența?

Care sunt avantajele asigurării facultative auto pentru mașina ta?

1. Obții protecție pentru autovehiculul tău

Cu o poliță de asigurare CASCO, poți fi sigur că acoperi daunele provocate asupra mașinii tale, fie că este vorba de un accident sau de o calamitate naturală. Costul daunelor poate fi acoperit integral sau parțial, în funcție de furnizorul de asigurări cu care colaborezi.

Cu toate acestea, furnizorul ales se va asigura că nu vei avea probleme financiare pentru a repara sau înlocui autovehiculul avariat.

2. Te protejezi pe tine și pe ceilalți

Accidentele de mașină se pot înâmpla oricui, oricând și oriunde, indiferent de experiența de șofer. Asigurarea CASCO te protejează atât pe tine, cât și pe pasagerii din mașină în caz de accident.

De exemplu, compania de asigurări poate acoperi costurile de vătămare corporală în cazul unei coliziuni puternice în trafic. Dacă nu ai la îndemână această poliță facultativă, va trebui să suporți cheltuielile aferente facturilor medicale pentru orice leziuni provocate ție sau altor persoane implicate.

Citește și: Ce este sistemul de asistență precoliziune și cum te poate ajuta?

3. Obții sprijin pentru daunele cauzate de terți

Furnizorul de asigurări ar putea acoperi facturile medicale și costurile reparațiilor într-un accident care implică o terță parte. Aceasta este, de obicei, un pieton, proprietatea unei persoane sau un alt vehicul.

Fără asigurarea CASCO va trebui, de obicei, să plătești toate daunele cauzate părților implicare, cum ar fi reparațiile proprietății, vehiculului și facturile medicale.

4. Obții ajutor pentru toate costurile legale

Există posibilitatea să fii dat în judecată în cazul unor consecințe grave ca urmare a unei coliziuni în trafic. Confruntarea cu un proces poate fi foarte costisitoare din cauza taxelor legale. Prin intermediul asigurării CASCO, această posibilitate se diminuează, întrucât daunele sunt acoperite din punct de vedere financiar la timp.

Chiar dacă este facultativă, asigurarea CASCO este esențială pentru a oferi siguranță împotriva daunelor financiare din cauza unor riscuri neprevăzute. Adaugă acoperirile CASCO care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale pentru a-ți proteja autovehiculul în caz de accident, furt sau alte motive.