Program Rabla 2023

Programul Rabla 2023: conditii de casare si acte necesare - Roadhill Automotive

Dacă vrei să te bucuri de avantaje financiare semnificative la achiziția unui autovehicul nou, este important să fii la curent cu condițiile Programului Rabla 2023 și să știi care sunt actele de care vei avea nevoie. Programul Rabla se derulează în mai multe etape și poate suferi modificări de la un an la altul, deci este întotdeauna bine să verifici cele mai recente informații. Iată cum are loc acest program în 2023!


Prezentarea generală a programului Rabla


Programul Rabla este o inițiativă guvernamentală care are ca obiectiv încurajarea achiziționării de autovehicule noi, mai puțin poluante și mai eficiente din punct de vedere energetic. Acest program își propune să stimuleze înlocuirea autovehiculelor vechi cu unele noi, contribuind astfel la reducerea poluării și la îmbunătățirea calității aerului. În prezent, programul Rabla cuprinde două categorii principale: Rabla Clasic și Rabla Plus. 


Programul Rabla Clasic


Rabla Clasic este potrivit pentru tine dacă vrei să achiziționezi o mașină cu motor pe combustie sau una hibridă fără plug-in. Prima de casare în cadrul acestui program este de 7.000 RON pentru predarea unei mașini uzate și de 10.000 RON în cazul predării a două autoturisme uzate.


Aceasta se acordă doar pentru achiziționarea unei mașini noi (cu excepția motocicletelor) care are un sistem de propulsie ce produce maximum 155 g CO2/km în sistemul WLTP.


Dacă vrei să achiziționezi un autoturism Ford prin această metodă, pe lângă prima de casare poți beneficia și de anumite ecobonusuri, în valoare de:



Programul Rabla Plus


Această variantă a programului Rabla este potrivită pentru tine dacă ești interesat de achiziționarea autovehiculelor 100% electrice, cu pilă de combustie cu hidrogen sau a unei mașini hibride plug-in, precum Ford Kuga. În acest caz, poți beneficia de o finanțare în valoare de:



De asemenea, poți beneficia și de un ecobonus de 1.500 RON, pentru fiecare mașină uzată mai veche de 15 ani și/sau care se încadrează în norma de poluare Euro 3 sau inferioară.


Condiții de eligibilitate pentru Programul Rabla 2023


După ce ai programat un test drive și ai descoperit ce mașină vrei să achiziționezi prin Programul Rabla 2023, este necesar să îndeplinești câteva condiții. Iată care sunt acestea:


Actele necesare pentru Programul Rabla 2023


shutterstock_1953755401


Pentru a te înscrie în Programul Rabla 2023, trebuie să pregătești următoarele documente:


Cum se desfășoară procesul?


Dacă ai descoperit o ofertă Rabla 2023 care te interesează, trebuie să știi că procesul de participare este simplu și presupune următoarele etape:


Etapa 1: Înscrierea în Programul RABLA


Pentru a te înscrie în Programul Rabla,ia legătura cu un dealer autorizat. Înscrierea se va face electronic, prin aplicația PSIPAN și presupune completarea datelor tale personale, a datelor proprietarului autoturismului casat (în cazul în care este o persoană diferită) și a informațiilor referitoare la vehiculul sau vehiculele ce urmează a fi casate.


Etapa 2: Verificarea documentației


După înregistrare, documentația ta va fi verificată pentru a te asigura că îndeplinești toate condițiile pentru Programul Rabla 2023. Această etapă este importantă pentru a asigura transparența și corectitudinea procesului.


Etapa 3: Casarea mașinii vechi


După ce ai primit confirmarea validării în aplicație, proprietarul mașinii uzate trebuie să se prezinte la un centru autorizat pentru programul Remat în vederea casării autovehiculului. Aici va obține certificatul de distrugere a mașinii vechi. Această etapă este esențială pentru ca mașina veche să fie este scoasă din circulație și să nu mai poată fi utilizată.


Etapa 4: Radierea mașinii uzate și prezentarea dovezii de radiere


După casare, proprietarul trebuie să radieze mașina veche la DRPCIV (Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări).


Etapa 5: Finalizarea procesului


După ce ai încheiat acești pași, vei putea finaliza procesul de achiziție a autoturismului nou prin Programul Rabla 2023, iar dealerul îți va putea elibera factura.

shutterstock_1724743738


În prezent, se desfășoară cea de-a doua sesiune de înscriere pentru persoane fizice și juridice, în perioada 01 septembrie, ora: 10:00 – 30 noiembrie 2023, ora: 23:59.


Înainte de a te înscrie, asigură-te că îndeplinești toate condițiile pentru Programul Rabla 2023 și că ai toate documentele necesare. Este întotdeauna recomandat să verifici informațiile oferite de autoritățile locale pentru cele mai recente informații și proceduri de înregistrare! Reprezentanții Ford îți stau la dispoziție cu oferte de preț ce includ beneficiile oferite prin Programul Rabla și cu mai multe detalii privind accesarea programului, oricând ai nevoie!