Cu ce noutăți vine Programul Rabla în 2023?

Anul 2023 vine cu vești bune pentru posesorii de autovehicule, care doresc să achiziționeze o mașină nouă prin Programul de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Național.

 În contextul măsurilor europene de îmbunătățire a calitătii mediului, ce vizeaza scăderea cu cel puțin 55% a emisiilor de carbon până în 2030, Ministerul Mediului din România și-a propus pentru anul 2023, să dubleze numărul de autoturisme casate, de la 100.000 în 2022, la 200.000. Astfel că, cererea în creștere pentru masini electrice previzionează că, 9 din 10 mașini vândute în 2035, vor fi electrice.

 Pe lânga deja cunoscutele Programe Rabla Clasic , destinat achiziționarii de vehicule cu motor cu ardere internă sau hibrid (fără tehnologie Plug-in) și Rabla Plus , dedicat persoanelor care doresc să cumpere o mașină 100% electrică sau Plug-In hibrid, statul român pregătește un nou Program, intitulat “Rabla Plus pentru flote comerciale”, sau Rabla Comercial. Acesta este destinat companiilor private ce dețin flote pentru transport persoane sau marfă, și care își vor putea reînnoi flotele prin achiziția de mașini electrice.

 Aceste măsuri de încurajare a tranziției la un autovehicul electric, vor fi coroborate cu creșterea cu 15% a fondului alocat Programului Rabla Plus, a stimulentelor oferite dar și cu extinderea infrastructurii de încărcare, cu un numar suplimentar de 15.500 stații de încărcare electrică, până în 2027.

 Producătorul Ford promite ca până în anul 2030, toate autovehiculele Ford din Europa vor fi electrice și două treimi din vehiculele comerciale Ford vor fi hibride sau electrice. În momentul de față, gama de autovehicule electrificate Ford cuprinde o varietate de propulsoare cum ar fi Mild Hybrid, Hybrid, Plug-in Hybrid și All-Electric, cu autonomii de până la 610 km la o singură încărcare.

 Indiferent de preferințele ori nevoile tale de mobilitate, fie că îți dorești un sedan sau un SUV, un vehicul cu care să te deplasezi în oraș sau off-road, o autoturism pentru familie sau de performanță, Consultanții noștri Ford din cele două locații Roadhill Automotive situate în București și Ilfov, te vor ajuta să alegi informat, modelul Ford care ți se potrivește.