2023_FORD_NewElectricExplorer_6

Noul Explorer este complet electric, proiectat și construit în Europa

Koln, Germania, 21 martie 2023 – Ford a prezentat astăzi noul Explorer complet electric – un nou model plin de caracter care combină ingineria germană cu inconfundabilul stil american.

Proiectat și construit în Germania, Explorer oferă o experiență digitală remarcabilă, ajutând șoferii și pasagerii să rămână conectați în timp ce se află pe drum. Caracteristicile includ un ecran tactil glisabil, supradimensionat, denumit SYNC Move 2 și un sistem multimedia ce permite o conectivitate de top, alături de un sistem de sunet creat special pentru interiorul lui Explorer, integrare fără fir pentru aplicații mobile și tehnologie avansată de asistență pentru șofer. 

Designul care inspiră sentimentul de aventură, alături de capacitatea portbagajului de 470 de litri fac din cel mai nou vehicul electric Ford un model ideal pentru explorarea orașului și nu numai. Consola centrală cu o capacitate de 17 litri permite depozitarea unui laptop de 15 inchi și alături de compartimentul privat face ca Explorer să stabilească un nou standard în segment.

Stilul exterior futurist este asortat cu un interior ultramodern, cu materiale și caracteristici premium, precum scaunele modelate sportiv și un soundbar sofisticat, mai apropiat de tipicul modelelor concept decât al vehiculelor de familie. Toate acestea vin împreună cu capacitatea de a încărca rapid de la 10 la 80% în doar 25 de minute 1 și de a avea acces, până anul viitor, la 500.000 de puncte de încărcare în toată Europa.

„Explorer este un pionier al noii game de vehicule electrice Ford. Adânc înrădăcinat în ADN-ul nostru american, dar construit în Köln pentru clienții noștri din Europa, Explorer este pregătit pentru orice aventură și perfect adaptat pentru necesitățile zilnice ale clienților noștri”, a declarat Martin Sander, director general, Ford Model e, Europa.

Elegant, inteligent și pregătit pentru orice călătorie

Un deschizător de drumuri pentru noua gamă de vehicule electrice Ford, noul Explorer este primul vehicul complet electric al companiei – construit în noul Centru de Electrificare din Koln (Germania). Până în 2030, în Europa, Ford se angajează să ofere exclusiv o gamă de modele complet electrice.

Noul sistemul multimedia SYNC Move 2 oferit de Explorer nu excelează doar prin conectivitatea de top, ci impresionează și cu ecranul tactil culisant de 15 inchi, care poate glisa ușor în sus și în jos, pentru a se adapta nevoilor șoferului, permițând astfel închiderea unui compartiment privat, perfect pentru depozitarea obiectelor de valoare. Un spațiu special creat pentru două telefoane mobile permite încărcarea fără fir 4, iar sistemul SYNC Move oferă compatibilitate fără fir cu Android Auto și Apple CarPlay 5.

Încărcarea se face cu ușurință, fie pe drum, fie acasă. Explorer poate ajuta la găsirea celor mai convenabile puncte de oprire de pe drum. Încărcarea la domiciliu poate fi programată pentru a utiliza energie electrică mai ieftină, acolo unde este disponibilă, dar și pentru a oferi o baterie complet încărcată și un interior preîncălzit pentru plecările matinale.

Explorer oferă, de asemenea, o serie de funcții pentru a se asigura că șoferii și pasagerii sunt la fel de relaxați și gata de plecare atunci când au ajuns la destinație ca în momentul în care au pornit la drum. Printre echipamentele oferite standard, care au rol de a crește confortul, notăm scaunele față și volanul încălzite, scaunul șoferului cu funcție de masaj și controlul climatizării care permite șoferului și pasagerului din față să aleagă propria temperatură. Accesul este facilitat de un sistem de pornire fără cheie, dar și de un hayon acționabil fără mâini, ceea ce înseamnă că proprietarii pot accesa portbagajul atunci când brațele lor sunt ocupate, folosind o mișcare simplă de balans a piciorului pe sub bara de protecție spate.

Sistemele avansate de asistență pentru șofer includ, pentru prima dată la un Ford în Europa, Assisted Lane Change (schimbarea asistată a benzii), care facilitează schimbarea de bandă lină și în siguranță prin acționarea semnalizării și Clear Exit Assist 3, care oferă un avertisment despre apropierea bicicliștilor înainte de a deschide ușile într-o zonă aglomerată.

Aventură în viața reală

Pentru a ajuta la demonstrarea capacităților noului Explorer, Ford a făcut echipă cu o renumită aventurieră – Lexie Alford, cunoscută în Social Media și sub numele de Lexie Limitless. Ea este cea mai tânără persoană din istorie care a vizitat fiecare țară din lume și va porni într-o expediție globală la volanul noului Explorer complet electric. Expediția este inspirată de o femeie exploratoare, Aloha Wanderwell, care a stabilit un record în urmă cu 100 de ani, când a călătorit în jurul lumii cu un Ford Model T.

Clienții pot, de astăzi, să experimenteze un test drive virtual cu noul Explorer într-o gamă variată de scenarii de conducere, de pe calculatorul personal sau de pe orice dispozitiv mobil.

Disponibil în două versiuni foarte bine echipate – denumite Explorer și Explorer Premium – noul Explorer complet electric poate fi comandat mai târziu anul acesta, de la un preț orientativ de pornire de sub 45.000 euro.