EVfamily

Mașini electrice: caracteristici, avantaje și dezavantaje

Devine din ce în ce mai evident că viitorul aparține mașinilor electrice, mai ales după ce la nivelul UE va fi adoptată o directivă care va interzice vânzarea de mașini noi cu motoare pe combustibil începând cu anul 2035.

Este încă prea devreme, dar în câțiva ani acesta va fi unul dintre detaliile esențiale de care să ții seama când îți cumperi o mașină nouă. Așadar, va trebui să ne obișnuim cu gândul că mașinile cu motoare pe combustie internă vor dispărea treptat și să ne concentrăm atenția asupra avantajelor autovehiculelor electrice.

De aceea, ne-am propus să îți prezentăm caracteristicile mașinilor electrice împreună cu avantajele, dar și dezavantajele pe care le are un astfel de vehicul nou sau second hand.

Ce este o mașină electrică

Este simplu de intuit că o mașină electrică este un vehicul propulsat cu ajutorul unui motor care folosește energia electrică în loc de combustibil. Pentru o definiție mai complexă, iată care sunt caracteristicile unei mașini electrice:

Categorii de mașini electrice

La momentul actual, putem vorbi despre cinci tipuri de mașini electrice, însă, cu timpul, unele dintre ele vor dispărea; în locul lor, este foarte posibil să apară altele noi. Deocamdată, vorbim la timpul prezent, iar categoriile actuale de mașini electrice sunt următoarele:

Avantajele și dezavantajele mașinilor electrice

Există numeroase opinii pro și contra în privința acestui subiect, opinii bazate pe avantajele mașinilor electrice, dar și pe dezavantajele acestora. Ne-am propus să fim obiectivi, așa că vom prezenta argumentele ambelor tabere.

Avantajele mașinilor electrice

Dezavantajele mașinilor electrice

La Roadhill Automotive, poți găsi toată gama de autovehicule Ford electrificate și tot aici îți stăm la dispoziție cu o ofertă variată de servicii pentru mașina ta.