2023_FORD_RANGER_WT X_2

Ford Ranger devine mai atractiv de exploatat în teren accidentat datorită noilor versiuni Wildtrak X și Tremor

Adresându-se clienților care au nevoie de performanțe sporite în condiții dificile de teren accidentat, ambele modele propun un șasiu reproiectat substanțial, cu îmbunătățiri unice ale suspensiei, printre care enumerăm, în dotarea de serie, amortizoare Bilstein de înaltă performanță. Sistemele de asistență pentru șofer sunt orientate pe comportamentul în teren accidentat, au rolul de a oferi mai multă încredere, iar designul celor două versiuni reflectă un caracter mai puternic, cu detalii mai bine reliefate și scoase în evidentă.

Ranger Wildtrak X și Tremor oferă pentru prima dată sistemul Flexible Rack, care permite transportarea unor încărcăturii mai lungi direct pe plafon. Sistemul este ușor de utilizat și va fi disponibil ca opțiune și pentru modelele Ranger Limited și Wildtrak.

„Noile versiuni Ranger Wildtrak X și Tremor urmează aceeași rețetă ca și emblematicul nostru Ranger Raptor; fiecare adaugă și mai multă abilitate în teren accidentat și un aspect remarcabil pentru cel mai popular pick-up din Europa. Împreună, cele două noi versiuni extind familia lui Ranger la un nou nivel, crescându-i atractivitatea pentru mai mulți clienți ca niciodată”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa.

Introducerea versiunilor Ranger Wildtrak X și Tremor vine ca urmare a celei mai bune performanțe de vânzări obținute vreodată de Ranger în Europa. Anul trecut, acesta a avut o cotă de piață record, de 44,9% și o creștere anuală a cotei de 18%, cifre care au încununat opt ani consecutivi ca lider în segment. În România, comenzile pentru ambele versiuni sunt deschise începând cu luna aprilie 2023, iar livrările vor debuta în Q3 2023.

Ranger Wildtrak X

Ranger Wildtrak X se bazează pe modelul Wildtrak, dar aduce o garda la sol mai mare cu 26 mm și o lățime crescută cu 30 mm a ecartamentului, pentru un comportament mai sigur în teren accidentat. Amortizoare Bilstein de înaltă performanță, oferite standard, sunt sensibile la poziție și dozează forță de amortizare în orice scenariu pentru a îmbunătăți performanțele în teren accidentat, fără a compromite comportamentul pe șosea. Sistem de servodirecție a fost și el ajustat, iar protecțiile de oțel de sub mașină oferă și mai multă încredere în teren accidentat.

Printre noile tehnologii dedicate pentru off-road, oferite în dotarea de serie, notăm Trail Turn Assist, care utilizează funcția de vectorizare a cuplului la frânare pentru a reduce raza de bracaj cu până la 25% atunci când sunt necesare viraje strânse. Trail Control funcționează într-un mod similar cu controlul vitezei de croazieră: șoferul poate selecta o viteză de sub 32 km/h, iar vehiculul va gestiona automat accelerația și frânarea pentru a menține viteza selectată, în timp ce șoferul se concentrează asupra direcției în teren dificil. Modul Rock Crawl – disponibil anterior doar pe Ranger Raptor – calibrează răspunsul clapetei de accelerație, controlul tracțiunii și programul de schimbare a treptelor pentru trecerea controlată peste obstacole la viteză mică în zone denivelate și stâncoase.

Propulsorul diesel EcoBlue de 2,0 litri echipează toate modelele Wildtrak X, producând o valoare de cuplu maxim de 500 Nm de la 1.750 rpm și 205 CP, fiind cuplat la o transmisie automată cu 10 trepte. Un nou sistem avansat de tracțiune integrală, oferit în dotarea de serie, este conceput pentru a oferi performanțe ridicate atunci când clienții au mai multă nevoie.

Ranger Wildtrak X transmite și din punct de vedere vizual un mesaj puternic, având o statură mai puternică, cu un ecartament mai lat, protecții suplimentare sub mașină și o garda la sol mai mare în comparație cu actualul Wildtrak. Aspectul său distinctiv este personalizat și mai mult de designul unic al grilei Asphalt Black, de ornamentele pentru pasajele roții și de bara de protecție spate. Farurile cu matrice LED sunt opționale, oferă lumini suplimentare integrate în grilă și o vizibilitate crescută. Logo-urile generos dimensionate cu Wildtrak X, ovalul Ford negru și jantele negre de 17 inchi din aliaj, asortate cu anvelopele All-Terrain marcate cu litere albe completează stilul inconfundabil specific utilizării în teren accidentat.

În interior, ocupanții beneficiază de scaune unice din piele de căprioară Miko, cu broderie exclusivă Wildtrak X, cu suport lateral îmbrăcat în piele de căprioară Terra, moale la atingere, cu cusături Cyber Orange, care contrastează cu planșa de bord, ornamentele ușilor și consola centrală. Conectivitatea FordPass 6 este oferită standard, iar serviciile specifice Ford Pro, precum FordLiive, îmbunătățesc experiența de utilizare.

Ranger Tremor

Noul Ranger Tremor 4 se bazează pe versiunea Ranger XLT și utilizează aceeași configurație mecanică, sistem de tracțiune integrală și tehnologii regăsite la Wildtrak X, fiind o versiune potrivită clienților care caută abilități ridicate în teren accidentat.

Geometria revizuită a suspensiei aduce și un plus la nivel vizual, cu o personalitate mai puternică, mai bine ancorată pe drum, cu un ecartament mai mare și protecții generos dimensionate în jurul contraaripilor. În dotarea standard, Tremor este echipat cu o bară sport tubulară care definește caracterul de adevărat aventurier, în timp ce treptele laterale din aluminiu și cele două cârlige de remorcare frontale expuse cresc nivelul de funcționalitate. Detaliile exterioare unice Boulder Grey și o grilă închisă la culoare completează aspectul îndrăzneț și distinctiv al modelului.

Scaunele și podeaua oferite la Ranger Tremor sunt rezistente la apă și sunt ușor de curățat. Un pachet opțional de comutatoare precablate permite conexiunea la sistemul electric a diferitelor echipamente precum troliu, bare luminoase cu LED sau alte echipamente – care pot fi comandate la dealerii Ford sau prin magazinul online Ford.

Flexible Rack – o premieră în segment

Atât Ranger Wildtrak X, cât și Tremor pot fi configurate cu noul sistem inovator Flexible Rack de la Ford. Acesta permite transportarea obiectelor lungi deasupra plafonului, eliberând spațiul din benă. Sistemul Flaxible Rack va fi disponibil ca opțiune și pentru versiunile Ranger Limited și Wildtrak, începând cu luna martie 2023.