Service

Cele mai solicitate reparații care au loc la un service auto

Fie că ai nevoie de o schimbare a uleiului, a anvelopelor sau doar o verificare de rutină, service-urile auto Ford oferă o varietate de servicii pentru proprietarii de mașini și la un preț cât mai accesibil.

În calitate de șofer, trebuie să știi când mașina ta are o problemă și când să apelezi la un service auto. Iată care sunt cele mai solicitate reparații:


Înlocuirea sistemului de frânare

Dacă nu vrei să fii un pericol rutier atât pentru tine, cât și pentru ceilalți, trebuie să înlocuiești sistemul de frânare atunci când acesta se uzează. Ca regulă generală, frânele trebuie schimbate la fiecare 80.000 de kilometri parcurși.

Cu toate acestea, numărul limită de kilometri poate fluctua în funcție de obiceiurile de conducere, de condițiile de drum și de calitatea plăcuțelor de frână și a rotoarelor actuale.


Înlocuirea filtrului de aer

De fiecare dată când te urci la volan, mașina ta începe procesul de combustie sub capotă. Pe măsură ce motorul atrage oxigen, filtrele de aer împiedică alte resturi să-și facă loc și să distrugă piesele interne vitale ale autovehiculului.

Cu toate acestea, filtrul preia o mulțime de praf și murdărie în acest proces. Atunci când se acumulează în exces, aceasta va bloca intrarea aerului în motor, împiedicând astfel performanța motorului.


Înlocuirea bujiei

Vehiculul are nevoie de trei lucruri pentru a începe procesul de ardere internă: combustibil, oxigen și căldură. Bujiile furnizează energie electrică pentru a arde combustibilul, oferind autonomie motorului. Când acestea se uzează, performanța motorului este afectată negativ. În astfel de momente, mașina ta începe să aibă probleme în a accelera sau să consume prea mult combustibil.


Înlocuirea bateriei

Nu vrei niciodată să te trezești blocat în mijlocul drumului pentru că mașina nu mai pornește. Dar, de obicei, acest lucru se întâmplă atunci când bateria „moare”.

Bateriile auto de înaltă calitate au o durată de viață de aproximativ 5 ani, cu îngrijirea și întreținerea corespunzătoare. Dacă observi că forma bateriei se distorsionează, acidul începe să se scurgă sau se oprește frecvent, este timpul să vii la service-ul auto Ford.


Înlocuirea anvelopelor

Asemenea celorlalte aspecte de pe această listă, anvelopele tale sunt un aspect crucial pentru a te menține pe tine și pe ceilalți în siguranță pe șosea. Atunci când acestea încep să crape, anvelopele au mai puțină tracțiune pe șosea, ceea ce face ca frânarea să fie mai dificilă.


Înlocuirea ștergătoarelor de parbriz

Ștergătoarele de parbriz sunt probabil în partea de jos a listei de priorități, până când rămâi blocat într-o ploaie torențială fără să ai o vedere clară asupra drumului.

Dacă străzile sunt deja periculoase din cauza condițiilor meteorologice urâte, ultimul lucru de care ai nevoie este să-ți compromiți și mai mult siguranța. Înlocuirea ștergătoarelor este un proces rapid și extrem de accesibil, care poate spori siguranța rutieră.


Schimbarea uleiului

De departe, cea mai solicitată „reparație” este schimbarea uleiului. De ce? Pentru că reprezintă un aspect vital în întreținerea mașinii.

Mașina ta are mii de componente interne care au nevoie de lubrifiere constantă pentru a funcționa fără probleme. În caz contrar, piesele se vor uza, se vor supraîncălzi și vor suferi daune costisitoare.

De aceea, obișnuiește-te să schimbi uleiul mașinii odată la aproximativ 10.000 de kilometri.