6 motive pentru care e bine sa alegi mereu un service auto autorizat

De ce sa alegi un service auto autorizat

6 motive pentru care e bine sa alegi mereu un service auto autorizat

Vizitele cu mașina la un service auto sunt inevitabile, fie că e vorba de anumite reparații, fie doar de lucrări de întreținere. Indiferent care ar fi motivul, este de preferat să te adresezi unui service autorizat, pentru a avea certitudinea că mașina va ajunge pe mâinile unor profesioniști.

Din păcate, se întâmplă de multe ori ca alegerea făcută să nu fie foarte inspirată, și de aceea ne-am gândit că ar fi util sa-ți prezentăm criteriile de care să ții cont când ești în căutarea unui service de încredere.

1.  Autorizația de funcționare

Există multe service-uri auto de cartier amenajate prin curți sau garaje și deservite de meseriași cunoscuti în zonele respective pentru că „lucrează bine și ieftin”. În multe cazuri, astfel de service-uri funcționează fără autorizație, iar în acest mod nu poți avea o garanție certă a calității lucrărilor. Chiar dacă tarifele sunt mai mici decât ale service-urilor autorizate, și rezultatele pot fi pe măsură, iar în final vei plăti o sumă mai mare pentru remedierea problemelor ce vor apărea ulterior.

Un astfel de service neautorizat nu îți poate oferi factură și nici certificat de garanție, așa că nu vei avea nicio dovadă că ai trecut pe aici, în cazul în care mașina se va defecta din nou după câteva zile. În plus, nu ai nici certitudinea că cel care a efectuat reparația este un mecanic calificat și nu doar „un băiat care se pricepe”.

2.  Specializarea personalului

Există service-uri auto autorizate specializate pe anumite tipuri de reparații sau pe anumite mărci de mașini, iar acestea sunt de preferat în locul unui service generalist.

Spre exemplu, pentru revizia unui Ford este mai indicat să apelezi la un serviciu Ford Service Expres autorizat, decât la un service oarecare. E lesne de înțeles că mecanicii de aici sunt specializați pe marca ta de mașină și poți avea mai multă încredere în ei.

La fel și în cazul în care mașina are o defecțiune de o anumită natură - să spunem una electrică. În acest caz, este recomandat să cauți un service autorizat specializat pe electrică auto, unde mecanicii se ocupă de astfel de probleme și sunt bine pregătiți.

3.  Dotarea

Este recomandat să optezi pentru un service autorizat care dispune de cât mai multe dotări și cât mai moderne, cu toate că tarifele s-au putea să fie puțin mai mari decât ale unui service mai modest. Dacă service-ul are un site sau un cont pe rețelele de socializare, poți căuta aici imagini și detalii despre acest aspect, sau chiar poți intra în legătură cu un reprezentant.

De asemenea, dacă vrei să te convingi la fața locului, poți face o vizită prealabilă, ocazie cu care că stai de vorbă cu un specialist despre problema ta și să îi ceri toate amănuntele care te interesează. Totodată, vei putea vedea cum arată spațiile de lucru, care sunt dotările și alte detalii care să te ajute să iei o decizie.

4.  Nu te lăsa înşelat!

Alege piese originale pentru siguranţă şi pentru a menţine calitatea vehiculului pentru cat mai mult timp. Ford Roadhill Automotive folosește numai piese de schimb originale Ford si Motorcraft. Aceste piese indeplinesc standarde stricte de calitate si siguranta, ceea ce inseamna ca performanta si valoarea vehiculului tau Ford nu vor fi afectate.

5.  Transparența și garanția

Din motive de siguranță, accesul clienților nu este permis în spațiile de lucru. Totuși, un service autorizat care se respectă și nu are nimic de ascuns, le oferă clienților posibilitatea de a vedea pe viu intervențiile care au loc asupra mașinilor lor. Acest lucru este posibil prin amenajarea unui spațiu special, de unde clienții pot urmări în siguranță tot ce se întâmplă în atelier.

Dacă e nevoie de înlocuirea unor piese, la finalul lucrării trebuie să i se prezinte clientului piesele vechi și să i se explice în ce a constat defecțiunea. În cazul în care e vorba de o piesă scumpă, clientul este informat în prealabil și se discută cu el toate opțiunile.

De asemenea, orice piesă înlocuită și orice altă intervenție trebuie să aibă o garanție, iar la ieșirea din service clientul trebuie să primească un document în acest sens.

6.  Un service auto autorizat presteaza servicii post vanzare complete:

• Toată gama de revizii, reparaţii şi lucrări de întreţinere, în perioada de garanţie şi post-garanţie:

   - Repararea şi reglarea ansamblurilor mecanice

   - Repararea şi reglarea echipamentului electric şi electronic

   - Reglarea şi verificarea geometriei sistemului de direcţie

• Remedieri de tinichigerie şi vopsitorie (cu decontare directă cu societăţile de asigurare)

• Capacitate mare de servisare datorită numărului mare de posturi de lucru

• Autovehicul de înlocuire

• Decontare directă cu majoritatea companiilor de asigurare

• Centru de constatare daune

• Staţie I.T.P. pentru orice tip de autovehicul, inclusiv 4x4, cu masa de până la 3,5 tone.

• Accesorii şi componente auto, originale si after-market: jante, anvelope, portbagaj exterior, suport schiuri sau bicicletă, port-telefon, etc.

Luând în considerare toate acestea, ai toate șansele să ajungi la un service autorizat de încredere și să fii pe deplin mulțumit de calitatea lucrărilor.