Noul Ford Fiesta

 

NOUL FORD FIESTA


Stil şi personalitate ultracontemporane, pentru a putea avea maşina pe care ţi-o doreşti. Mai multe tehnologii avansate şi caracteristici vitale. Un condus dinamic şi antrenant, conceput pentru a-ţi pune zâmbetul pe buze.


Noul Ford Fiesta este acum reimaginat şi reinventat. Şi, după cum vei vedea atunci când vei descoperi designul său inteligent, această maşină este şi mai impresionantă decât pare la prima vedere.


Descoperă gama Fiesta şi găseşte modelul perfect pentru tine.


Relaxare şi tonicitate. Valoare şi inteligenţă.


Dacă tehnologiile inteligente funcţionează fără probleme în casa ta, ar trebui să facă la fel şi în maşină. De aceea, noul Ford Fiesta este echipat cu SYNC 3*, pentru a-ţi uşura viaţa, cu B&O PLAY* pentru a-ţi face călătoriile mai distractive, şi cu un acoperiş panoramic ce poate fi deschis, pentru a face ca fiecare deplasare să fie şi mai plăcută. Pregăteşte-te să descoperi toate acestea şi multe altele într-un spaţiu care îţi oferă confortul şi utilitatea la care visai.


*Dotări opţionale, disponibile contra cost.

Bucură-te de performanţă. Îmbrăţişează eficienţa.


De ce să alegi între performanţe antrenante şi eficienţă? Cu noul Ford Fiesta le poţi avea pe toate. Motorul Ford EcoBoost pe benzină, de 1,0 litri, este câştigător al premiului Motorul internaţional al anului de cinci ori, iar acum este la dispoziţia ta. Tehnologia Auto Start-Stop te ajută să economiseşti combustibil, ori de caţe ori opreşti la semafor. Iar dinamica de condus sofisticată şi manevrabilitatea precisă îţi asigură o experienţă plăcută la volan şi fără niciun compromis.

Cu adevărat inteligent


Tehnologia trebuie să aibă întotdeauna un scop. Atunci când porneşti noul Fiesta, dai viaţă unei game complete de caracteristici şi sisteme avansate. De exemplu, Asistenţa activă la parcare, Tempomatul adaptiv, Asistenţa la păstrarea benzii, Recunoaşterea indicatoarelor rutiere... Pregăteşte-te să te bucuri de tehnologii atât de inteligente şi de utile, încât te vei întreba cum de te-ai descurcat fără ele până acum.

Siguranţa şi protecţia ta sunt prioritare


Noul Ford Fiesta incorporează o serie de tehnologii avansate, concepute pentru a te proteja pe tine, pasagerii tăi şi vehiculul, în cazul unui accident. Câteva astfel de exemple sunt Sistemul Active City Stop, Sistemul de protecţie pentru portiere şi Sistemul SYNC 3 cu asistenţă de urgenţă. Mai sunt disponibile numeroase alte dotări şi tehnologii, cu rolul de a contribui la prevenirea accidentelor sau de a limita efectele acestora.

Exterior


O imagine nouă, uimitoare


Noul Ford Fiesta are un aspect ultramodern şi ultraelegant, dar oferă o senzaţie linistitoare de familiaritate: este Fiesta la superlativ. Liniile fluide, sculptate dau formă caroseriei aerodinamice. Şi vei observa o notă de rafinament de la prima întâlnire.


De la sportivul ST-Line şi exclusivistul Titanium, până la impresionantul Vignale şi aventurosul Active: cu siguranţă găseşti modelul Fiesta care se potriveşte perfect gusturilor şi imaginii tale.


Descoperă detaliile individuale ale fiecărui model, mai jos.


Cum ar arăta modelul ST-Line ideal pentru tine?


Versiuni de caroserie, culori exterioare, accente interioare, design al volanului... cu noul Fiesta ST-Line îţi poţi personaliza maşina pentru a o face, cu adevărat, a ta.


Foloseşte mini-configuratorul pentru a-ţi proiecta maşina ideală.Interior


Un aspect elegant. O ambianţă relaxata


Conceput pentru a fi un loc în care tu si pasagerii tăi să petreceţi timpul cu plăcere, interiorul noului Ford Fiesta combină un aspect elegant cu o ambianţă relaxată şi design inteligent. Detaliile rafinate combină forma şi funcţia cu o frumuseţe uimitoare. Iar cu o gamă largă de opţiuni de personalizare din care să poţi alege, poţi crea, de asemenea, un spaţiu perfect adaptat, care îţi satisface fiecare privire şi atingere.

Cu adevarat inteligent.


Tehnologia trebuie să aibă întotdeauna un scop. Atunci când porneşti noul Ford Fiesta, dai viaţă unei game complete de caracteristici şi sisteme inteligente. De exemplu, Asistenta activă la parcare, Tempomatul adaptiv, Asistenţa la păstrarea benzii, Recunoaşterea indicatoarelor rutiere...

Pregăteşte-te să te bucuri de tehnologii atât de inteligente şi de utile, încât te vei întreba cum de te-ai descurcat fără ele până acum.


Intrări şi ieşiri din parcare fără stres


Parcarea poate fi cu adevărat o bătaie de cap. Dar nu şi cu Fiesta. Şi aceasta deoarece sistemul de Asistenţă activă la parcare foloseşte o combinaţie de tehnologii pentru a-ţi face mai mult decât să te direcţioneze în locurile de parcare. Sistemul de asistenţă la ieşirea din parcare te ajută şi să ieşi din acestea. Sistemul pentru parcare paralelă şi perpendiculară poate să detecteze dacă maşina are loc într-un anumit spaţiu şi să te bage cu spatele în locul respectiv. Iar sistemul de asistenţă la parcarea laterală te atenţionează, de asemenea, dacă există obstacole în lateral.

Tempomat care se poate adapta automat


Cu ajutorul tehnologiei Tempomat adaptiv, alegi viteza cu care doresti sa te deplasezi, iar sistemul o va mentine constanta. Daca senzorul RADAR incorporat detecteaza o masina in fata, acesta va incetini vehiculul tau Fiesta pentru a mentine o distanta prestabilita. De indata ce drumul din fata este liber, sistemul va accelera din nou pana la viteza aleasa.

Un sistem avansat care te ajută să păstrezi banda de rulare


Sistemul de menţinere a benzii de rulare utilizează o cameră orientată în faţă, pentru a detecta dacă ai ieşit în mod accidental de pe banda ta de deplasare. Sistemul de avertizare la părăsirea benzii te avertizează apoi printr-o vibraţie a volanului şi prin afişarea unui indicator de avertizare vizuală. Dacă reacţionaţi mai greu sau nu reacţionaţi deloc, Sistemul de asistenţă la păstrarea benzii îţi poate oferi asistenţă cu cuplul de direcţie, pentru a te ajuta să revii pe banda corectă. Această tehnologie este concepută pentru suprafeţe rutiere cu mai multe benzi (precum autostrăzile), aşa că se va dezactiva automat la viteze mai mici de 65 km/h, putând fi dezactivată şi manual.

Vede semnele de circulaţie pe care le-ai putea rata


Indiferent dacă semnele sunt pe marginea drumului sau deasupra acestuia, permanente sau temporare, sistemul de Recunoaştere a indicatoarelor rutiere le poate identifica. O pictogramă cu semnul respectiv de limitare a vitezei sau de interzicere a depăsirii apare pe panoul de bord şi se schimbă de fiecare dată când pătrunzi într-o zonă cu o limită nouă.

Fază lungă automată. Te ajută să vezi, fără a-i orbi pe ceilalţi şoferi


O funcţie utilă pentru deplasările pe timp de noapte, faza lungă automată comută temporar la faza scurtă atunci când detectează trafic din sens opus sau un alt autovehicul în faţă, pentru a nu-i orbi pe ceilalţi şoferi. Ulterior, aceasta revine automat la faza lungă, asigurând vizibilitate maximă.

Tehnologie care vede ce tu nu poţi vedea


Un Sistem de asistenţă pentru unghiul mort foloseşte senzori RADAR care pot scana unghiurile moarte de pe ambele părţi ale vehiculului tău Fiesta. Şi dacă detectează un vehicul pe care tu nu îl poţi vedea, o lumină portocalie afişată în mod vizibil în oglinda laterală de pe partea corespunzătoare se va aprinde pentru a te avertiza. Dacă ieşi cu spatele dintr-un loc de parcare şi ai vizibilitate redusă asupra situaţiei traficului, Alerta la intersectarea cu traficul poate detecta vehicule care se apropie şi poate emite un sunet de avertizare. Această tehnologie declanşează, de asemenea, o lumină pe oglinda retrovizoare exterioară: stanga sau dreapta, în funcţie de direcţia din care se apropie vehiculele.

Direcţie servoasistată care reacţionează la orice situaţie


Direcţia servoasistată electric (EPAS) se ajustează automat la viteza de rulare şi la condiţiile de drum. La viteze reduse, sistemul face ca rotirea volanului să fie mai uşoară, îmbunătăţind manevrabilitatea. La viteze ridicate, când aveţi nevoie de control mai mare, direcţia devine mai rigidă. Acum, cu ajutorul controlului asupra devierii de la cursul normal, EPAS ia, de asemenea, în calcul, vântul care bate din faţă şi alte condiţii de drum, în timp ce controlul activ al vibraţiilor reduce vibraţiile nedorite resimţite la nivelul volanului.

Bucură-te de performanţă. Îmbrăţişează eficienţa.


De ce să alegi între performanţă şi eficienţă? Cu noul Ford Fiesta le poţi avea pe ambele. Motorul Ford EcoBoost pe benzină, de 1,0 litri, este câştigător al premiului Motorul internaţional al anului de cinci ori*, iar acum este la dispoziţia ta. Tehnologia avansată te ajută să economiseşti combustibil şi să reduci poluarea, iar dinamica de condus sofisticată şi manevrabilitatea precisă îţi asigură o experienţă la volan plăcută şi fără niciun compromis.


*La categoria sub 1,0 litri


Mai multă putere. Mai multă eficienţă. Mai multă plăcere.


Motorul revoluţionar pe benzină Ford EcoBoost de 1,0 litri, cu 3 cilindri, îţi asigură puterea de 140 CP la care te-ai aştepta de la un motor de 1,6 litri convenţional, însă cu o economie mai mare de combustibil şi emisii de CO2 de doar 107 g/km. Câştig pe toate fronturile. Poţi, de asemenea, să alegi un motor pe benzină de 1,1 litri, care îţi pune la dispoziţie până la 85 CP, în timp ce menţine emisiile la numai 101 g/km.

Puterea diesel


Preferi un motor diesel? Atunci alege motorul TDCi de 1,5 litri, care dezvolta nu mai putin de 85 CP si ofera un consum de numai 3,5 l/100 km, cu emisii de CO2 de numai 88* g/km. Daca doresti si mai multa putere, plus eficienta, un motor de 120 CP iti ofera 3,2 l/100 km si emisii de CO2 de 89 g/km.


*Doar cu pneuri de vara, de 15 inchi.


Foloseşte mai puţin combustibil cu funcţia Auto Start-Stop


Atunci când te opreşti la semafor sau când maşina ta Fiesta aşteaptă într-o coloană, această tehnologie poate opri automat motorul, fără a opri însă alimentarea sistemelor esenţiale, precum farurile, aerul condiţionat şi sistemul Ford SYNC 3. De îndată ce eşti gata să pleci de pe loc, apasă, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj sau apasă pe pedala de acceleraţie, în cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneşte din nou motorul. Sistemul Auto Start-Stop este deosebit de eficient în orase, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (mediu urban).

Eficienţă prin simpla apăsare a unui buton


O caracteristică ingenioasă a noului Fiesta o reprezintă butonul Eco. Apasă-l pentru a-l activa şi o serie de sisteme şi de setări se vor ajusta pentru a te ajuta să economiseşti combustibil. De exemplu, rata de accelerare poate fi redusă, turaţia la ralanti poate fi micşorată şi viteza ventilatorului sistemului de climatizare poate fi scăzută. Combinate, toate aceste mici lucruri pot face o mare diferenţă.


Siguranţa şi protecţia ta sunt prioritare


Noul Ford Fiesta incorporează o serie de tehnologii avansate, concepute pentru a te proteja pe tine, pasagerii tăi şi vehiculul, în cazul unui accident. Printre dotările esenţiale se numără Sistemul de oprire activă în oraş, cel de Asistenţă la frânarea de urgenţă şi cel de Asistenţă la stabilizarea remorcii. Mai sunt disponibile multe alte sisteme, unele dintre acestea având rolul de a preveni accidentele.


Airbaguri menite să te protejeze din orice unghi


Pe lângă airbagurile frontale pentru pasagerul din faţă şi şofer, airbagurile laterale oferă protecţie la nivelul toracelui şi sunt concepute pentru a îndepărta ocupantul de zona de impact. Pot, de asemenea, să ridice braţul ocupantului, asigurând un spaţiu mai bun între acesta şi structura periculoasă. Airbagurile tip cortină asigură o acoperire maximă, iar tetierele oferă protecţie în cazul unui impact faţă-spate. Cu dispozitive de pretensionare a centurilor de siguranţă şi limitatoare de sarcină în faţă şi în spate, plus sisteme de reamintire pentru centura de siguranţă, Fiesta te ajută să îţi pui siguranţa pe primul loc.

Securitate de înalt nivel


Poate fi montat un sistem de securitate Thatcham de categoria 1, acesta incluzând o alarmă de perimetru şi un sistem de blocare dublă. Cu blocarea dublă, o uşă nu poate fi deschisă din interior, nici măcar dacă cineva a încercat să intre în maşină, spărgând un geam lateral. Pentru a activa blocarea dublă, tot ce trebuie să faci este să apeşi de două ori butonul de incuiere de pe tocul cheii.


Sisteme avansate pentru o frânare mai controlată


Sistemul de frânare cu anti-blocare roţi (ABS) şi distribuţia electronică a forţei de frânare asigură o frânare mai bine controlată. Sistemul de asistenţă la frânarea de urgenţă ajută vehiculul să frâneze mai eficient în cazul unei situaţii de urgenţă. Sistemul funcţionează prin detectarea presiunii aplicate de şofer pe pedala de frână şi prin creşterea automată a acestei presiuni, dacă este cazul.

Asigură siguranţa remorcii


Sistemul de Asistenţă la stabilizarea remorcii detectează balansul sau "şerpuirea" remorcii şi reduce automat viteza maşinii, pentru a contribui la eliminarea problemei; rezultatul este o remorcare mult mai controlată. Sistemul încetineşte vehiculul prin reducerea cuplului motor şi creşterea treptată a forţei de frânare.

Un avertisment în spate, atunci când frânezi brusc


Dacă trebuie să frânezi puternic într-o situaţie de urgenţă, luminile de avarii se aprind automat pentru a-i avertiza pe ceilalţi şoferi. Luminile de frână se vor aprinde şi ele intermitent, avertizând în avans vehiculele din spate cu privire la o situaţie posibil periculoasă.


Relaxare şi tonicitate. Valoare şi inteligenţă.


Dacă tehnologiile inteligente funcţionează fără probleme în casa ta, ar trebui să facă la fel şi în maşină. De aceea, noul Ford Fiesta este echipat cu SYNC 3, pentru a-ţi uşura viaţa, cu B&O PLAY pentru a îţi face călătoriile mai distractive şi cu un acoperiş panoramic ce poate fi deschis, pentru a face ca fiecare deplasare să fie şi mai plăcută. Pregăteşte-te să descoperi toate acestea şi multe altele într-un spaţiu care îţi oferă confortul şi utilitatea la care visezi.


Muzica ta favorită, asa cum ar trebui să se audă.


Oricare ar fi gusturile tale, muzica merită să sune asa cum a intenţionat artistul. Şi exact aşa se întâmplă în noul Fiesta. De ce? Deoarece este disponibil cu B&O PLAY. Acest sistem audio premium de 675 wati oferă un sunet bogat şi puternic, printr-un sistem ce include 10 difuzoare, woofer si subwoofer. Iar această tehnologie avansată a fost special concepută, dezvoltată şi reglată pentru noul Fiesta de către specialiştii în acustică ai B&O PLAY. Aşa că măreşte volumul şi bucură-te de trupele şi piesele favorite în sala de concerte a maşinii tale.

Tehnologie fără cusur, pe care o poţi controla vocal


Ford SYNC 3 este un sistem de ultimă oră ce îţi permite să fii conectat(ă) în permanenţă şi să controlezi telefonul, muzica şi sistemul de navigaţie cu ajutorul unor comenzi vocale intuitive sau al unui ecran tactil color de 8". Se conectează la Apple CarPlay şi Android Auto, iar cu AppLink, poţi să accesezi unele dintre aplicaţiile tale preferate de pe smartphone, inclusiv Spotify. Live Traffic te poate ajuta să eviţi ambuteiajele. Şi poţi chiar să soliciţi o listă cu restaurantele locale, rostind, pur şi simplu, "I'm hungry" (Mi-e foame) sau poţi accesa Ghidul Michelin pentru a te ajuta să alegi locuri unde să mănânci şi să faci rezervările.


Plafon panoramic mare, pentru un spaţiu mai luminos şi mai aerisit


Spre deosebire de majoritatea maşinilor de mărime similară, noul Ford Fiesta poate fi dotat, opţional, cu un plafon panoramic din sticlă, format din două părţi. Acesta ori se deschide prin rabatare, ori se glisează sub partea din spate a plafonului, pentru a crea un interior luminos şi aerisit. În timp ce plafonul permite pătrunderea luminii naturale, geamul care reflectă lumina razelor menţine răcoarea şi te protejează de razele UV dăunătoare. Un parasolar acţionat electric îţi permite, de asemenea, să acoperi sau să descoperi plafonul, printr-o simplă apăsare de buton.

Maşina ta Fiesta. Exact asa cum o doreşti


Doreşti să îţi personalizezi noul Fiesta şi să îl faci cu adevărat al tău? Dispui de numeroase opţiuni pentru a face exact acest lucru. De la culori de exterior solide, metalice, in două nuanţe şi speciale la accente de interior, stiluri de tapiţerie şi cusături, plus modele variate de jante Indiferent cum doreşti să arate maşina ta, vei găsi totul în pachetele noastre pentru personalizarea vehiculului.

Loc pentru a vă întinde picioarele


Printr-o utilizare inteligentă a spaţiului, noul Ford Fiesta îţi oferă acum mai mult loc la picioare, atât în faţă, cât şi în spate. Şi, deoarece scaunele din spate au spătare subţiri, sculptate, pasagerii pot sta şi mai în spate.

Scaune şi volan care îţi ţin de cald


Sunt disponibile, opţional, scaune încălzite, atât pentru şofer, cât şi pentru pasagerul din faţă. Există trei setări de încălzire diferite, pe care le poţi stabili cu uşurinţă prin intermediul comutatoarelor cu buton, care controlează scaunele încălzite din stânga şi din dreapta, o lumină roşie aprinzându-se pentru a indica setarea nivelului de încălzire ales. Indiferent dacă este o dimineaţă friguroasă, o zi răcoroasă sau o noapte geroasă, volanul încălzit îţi va încălzi cu siguranţă mâinile mai bine decât o pereche de mănuşi.

Sistemul Key-free înseamnă mai puţine griji


Când te apropii de maşină, sistemul Ford KeyFree detectează imediat cheia cu telecomandă, chiar dacă se află în buzunar sau în geantă. Uşile se descuie, iar după ce te aşezi, nu este nevoie de vreo cheie de contact. Apasă ambreiajul, acţionează butonul de pornire Ford Power şi motorul prinde viaţă.


O singură maşină, mai multe înfăţişări.

Fă cunoştinţă cu gama Fiesta


Indiferent de nevoile tale practice şi de gusturile personale. Şi indiferent de nivelul de sportivitate, de stil şi de lux pe care îl cauti. Vei găsi exact ceea ce cauţi cu noul Ford Fiesta. Trend, Titanium, Vignale, ST-Line, Active... Fiecare model oferă ceva unic. Însă toate au un lucru în comun: reprezintă maşina mică cea mai avansată din punct de vedere tehnologic de la Ford de până în prezent.


Fiesta Vignale. Imaginea rafinamentului.


Urcă în Fiesta Vignale şi te vei înconjura de o lume a luxului contemporan. Un ecran elegant de afişaj Ford Vignale te întâmpină, în timp ce scaunele somptuoase, tapiţate cu piele şi cu modele hexagonale unice – împreună cu pielea moale, exclusivă, care se întinde de-a lungul bordului şi al consolei centrale – creează un interior complet din piele premium, în cel mai adevărat sens. Stil unic, grila frontală deosebită, jante din aliaj de 17", sistem de sunet B&O PLAY disponibil... Descoperă cele mai înalte niveluri de design, calitate şi măiestrie a execuţiei, întruchipate în Fiesta Vignale.

Fiesta ST-Line. O prezenţă puternică


Pregăteşte-te să creşti nivelul de energie şi incitare cu modelul ST-Line ce îşi trage inspiraţia din Ford Performance şi din maşinile sport. De la jantele deosebite din aliaj, la kiturile superbe de personalizare a caroseriei şi emblemele unice, modelul ST-Line te recompensează oriunde ai privi, ori de câte ori porneşti la drum. Iar cu scaunele sport tapiţate cu roşu, te vei putea bucura de o poziţie de condus confortabilă, din care ai control absolut.

Nivelul următor, Fiesta Titanium


SYNC 3 cu comandă vocală şi ecran tactil color, jante din aliaj de 16", linie centrală cromată, volan, frână de mână şi manetă a schimbătorului de viteze îmbrăcate în piele, iluminat ambiental... Titanium incorporează o listă de invidiat de caracteristici inteligente si tehnologii isteţe, precum şi un nivel de eleganţă conceput pentru a impresiona. Dotări numeroase, calitate înaltă, standarde ridicate: nu te aştepta la nimic mai puţin.

Fiesta Trend. Surprinzător de sofisticată


După prima experienţă cu noul Ford Fiesta, îţi vei schimba pentru totdeauna aşteptările pe care le ai de la o mică maşină. Atât la interior, cât şi la exterior, Trend îţi oferă mai multe tehnologii decât te-ai fi aşteptat. Şi, în combinaţie cu un design inteligent şi ultracontemporan, aceasta este o maşină de care te vei bucura la maximum, de fiecare dată când te afli la volan.

Fiesta Active. Disponibil din 2018.


Caracter practic, flexibilitate, utilitate, plus un simţ ridicat de aventură şi exaltare maximă: Fiesta Active îţi oferă totul. Acesta este primul model de Fiesta crossover de până acum. Iar Active, în foarte multe feluri, este o maşină care prezintă un stil inspirat de SUV-urile solide, incluzând o gardă la sol ridicată, bare de acoperiş şi protecţii suplimentare. Adaugă adevarata dinamică a condusului Fiesta şi vei avea parte de o experienţă hatchback unică.


Ofertă specială la FORD BUSINESS WEEKS


Avantaje complete pentru afacerea ta: rată lunară promoţională, finanţare cu o dobândă specială şi garanţie extinsă.

Afla mai multe aici.