Noul Ford Fiesta

 


NOUL FORD FIESTA


Cu adevărat inteligent


Tehnologia trebuie să aibă mereu un scop. Când porneşti noul Fiesta din generaţia următoare, dai viaţă unei game complete de funcţii şi sisteme avansate. De exemplu, Asistenţa activă la parcare, Tempomatul adaptiv, Asistenţa la păstrarea benzii, Recunoaşterea indicatoarelor rutiere... Fii gata să te bucuri de tehnologii atât de inteligente şi utile, încât te vei întreba cum te-ai descurcat fără ele până acum.


Relaxant şi revigorant. Valoros şi inteligent


Dacă tehnologiile inteligente funcţionează fără probleme în casa ta, ar trebui să se comporte la fel şi în maşină. De aceea, Fiesta din generaţia următoare e echipat cu SYNC 3 pentru a-ţi uşura viaţa, cu B&O PLAY pentru a-ţi face călătoriile mai distractive, şi cu un plafon panoramic ce poate fi deschis, pentru ca fiecare deplasare să fie şi mai plăcută. Pregăteşte-te să descoperi toate acestea şi multe altele, într-un spaţiu ce-ti oferă tot confortul şi funcţionalitatea la care visezi.

Bucura-te de performanţă. Îmbrăţişează eficienţa.


De ce să alegi între performanţe antrenante şi eficienţă? Cu noul Ford Fiesta le poţi avea pe toate. Motorul Ford EcoBoost pe benzină. de 1,0 litri, este câştigător al premiului Motorul internaţional al anului de cinci ori, iar acum este la dispoziţia ta. Tehnologia Auto Start-Stop te ajută să economiseşti combustibil, ori de caţe ori opreşti la semafor. Iar dinamica de condus sofisticată şi manevrabilitatea precisă îţi asigură o experienţă plăcută la volan şi fără niciun compromis.

Siguranţa ta, prioritatea noastră


Noul Fiesta din generaţia următoare integrează o serie de tehnologii avansate, concepute pentru a te proteja pe tine, pasagerii tăi şi vehiculul, în caz de accident. Printre dotările esenţiale se numără şi Sistemul de oprire activă în oraş, protectoarele de margini pentru portiere şi SYNC 3 cu asistenţa de urgenţă. Mai sunt disponibile multe alte sisteme, unele având rolul de a preveni accidentele.

Experienţa la volan


Tehnologia trebuie să aibă întotdeauna un scop. Atunci când porneşti noul Ford Fiesta, dai viaţă unei game complete de caracteristici şi sisteme inteligente. De exemplu, Asistenţa activă la parcare, Tempomatul adaptiv, Asistenţa la păstrarea benzii, Recunoaşterea indicatoarelor rutiere... Pregăteşte-te să te bucuri de tehnologii atât de inteligente şi de utile, încât te vei întreba cum de te-ai descurcat fără ele până acum.


Tempomat care se poate adapta automat la condiţiile de trafic


Cu ajutorul tehnologiei tempomatului adaptiv, alegi viteza cu care doreşti să te deplasezi, iar sistemul o va menţine constantă. Dacă senzorul RADAR incorporat detectează un vehicul în faţă, acesta îţi va încetini vehiculul, pentru a menţine o distanţă prestabilită. De îndată ce drumul din faţă devine liber, sistemul va accelera până la viteza aleasă.

Intrări şi ieşiri din parcare fără stres


Parcarea poate fi cu adevărat o bătaie de cap. Dar nu şi cu Fiesta. Şi aceasta deoarece sistemul de Asistenţă activă la parcare foloseşte o combinaţie de tehnologii pentru a-ţi face mai mult decât să te direcţioneze în locurile de parcare. Sistemul de asistenţă la ieşirea din parcare te ajută şi să ieşi din acestea. Sistemul pentru parcare paralelă şi perpendiculară poate să detecteze dacă maşina are loc într-un anumit spaţiu şi să te bage cu spatele în locul respectiv. Iar sistemul de asistenţă la parcarea laterală te atenţionează, de asemenea, dacă există obstacole în lateral.

Tehnologie care vede ce tu nu poţi vedea


Un Sistem de asistenţă pentru unghiul mort foloseşte senzori RADAR care pot scana unghiurile moarte de pe ambele părţi ale vehiculului tău Fiesta. Şi dacă detectează un vehicul pe care tu nu îl poţi vedea, o lumină portocalie afişată în mod vizibil în oglindă laterală de pe partea corespunzătoare se va aprinde pentru a te avertiza. Dacă ieşi cu spatele dintr-un loc de parcare şi ai vizibilitate redusă asupra situaţiei traficului, Alerta la intersectarea cu traficul poate detecta vehicule care se apropie şi poate emite un sunet de avertizare. Această tehnologie declanşează, de asemenea, o lumină pe oglindă retrovizoare exterioară: stânga sau dreapta, în funcţie de direcţia din care se apropie vehiculele.

Un sistem avansat care te ajută să păstrezi banda de rulare


Sistemul de menţinere a benzii de rulare utilizează o cameră orientată în faţă, pentru a detecta dacă ai ieşit în mod accidental de pe banda ta de deplasare. Sistemul de avertizare la părăsirea benzii te avertizează apoi printr-o vibraţie a volanului şi prin afişarea unui indicator de avertizare vizuală. Dacă reacţionaţi mai greu sau nu reacţionaţi deloc, Sistemul de asistenţă la păstrarea benzii îţi poate oferi asistenţa cu cuplul de direcţie, pentru a te ajuta să revii pe banda corectă. Această tehnologie este concepută pentru suprafeţe rutiere cu mai multe benzi (precum autostrăzile), aşa că se va dezactiva automat la viteze mai mici de 65 km/h, putând fi dezactivată şi manual.

O dinamică a condusului adaptată pentru ţine


Fiesta Active este, deja, o maşină flexibilă. Dar poţi personaliza şi mai în detaliu experienţa la volan, ajustând reacţia la acceleraţie, responsivitatea direcţiei, ba chiar şi rapiditatea cu care se schimbă vitezele. Modurile selectabile includ 'Normal', 'Eco' şi 'Slippery' (Suprafeţe alunecoase).

Vede semnele de circulaţie pe care le-ai putea rata


Indiferent dacă semnele sunt pe marginea drumului sau deasupra acestuia, permanente sau temporare, Sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere le poate identifica. O pictogramă cu viteza respectivă sau un semn de interzicere a depăşirii apare pe panoul de bord şi se schimbă de fiecare dată când pătrunzi într-o zonă cu o limită nouă.

Te ajută să vezi, fără a-i orbi pe ceilalţi şoferi


O funcţie utilă pentru deplasările pe timp de noapte, faza lungă automată, comută temporar la faza scurtă atunci când detectează trafic din sens opus sau un alt autovehicul în faţă, pentru a nu-i orbi pe ceilalţi şoferi. Apoi, sistemul revine automat la faza lungă, asigurând vizibilitate maximă.

Direcţie servoasistată care reacţionează la orice situaţie


Direcţia servoasistata electric (EPAS) se ajustează automat la viteza de rulare şi la condiţiile de drum. La viteze reduse, sistemul face ca rotirea volanului să fie mai uşoară, îmbunătăţind manevrabilitatea. La viteze ridicate, când ai nevoie de mai mult control , direcţia devine mai rigidă. Acum, cu ajutorul controlului asupra devierii de la cursul normal, EPAS ia de asemenea în calcul, vântul care bate din faţă şi alte condiţii de drum, în timp ce Controlul activ al vibraţiilor reduce vibraţiile nedorite, resimţite la nivelul volanului.

Asistenţa de urgenţă Ford SYNC


Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC care îţi poate salva viaţa este Asistenţa de urgenţă. În cazul puţin probabil al unui accident, când se activează airbagul sau se dezactivează pompa de carburant, tehnologia poate folosi un telefon mobil împerecheat şi conectat prin Bluetooth® pentru a efectua automat un apel direct către Serviciile de urgenţă, în locul tău poţi alege să întrerupi apelul sau să discuţi cu personalul serviciului de urgenţă, dacă e cazul. Extrem de important, sistemul va furniza informaţii vitale, precum coordonatele tale GPS, chiar şi atunci când ţi-ai pierdut cunoştinţa.

Marşarier mai simplu şi mai sigur


Stâlpi opritori, biciclete, ziduri joase... Camera video pentru vedere spate îţi arată tot ce se află în spatele maşinii, pe un ecran integrat în consola centrală. Sistemul îţi arată obiecte pe care le-ai putea omite şi în plus, afişează linii virtuale pentru a te ajuta să parchezi şi în cele mai înguste spaţii. Camera se activează automat când selectezi treapta de marşarier.

Te ajută să păstrezi distanţa


Atunci când în faţa ta se află alt vehicul, panoul de bord îţi poate indica distanţa până la acesta. Indicatorul foloseşte trei culori - de la gri, pentru distanţa cea mai lungă, până la roşu pentru cea mai scurtă. Poţi ajusta sensibilitatea indicatorului pentru a îl adapta stilului tău de condus.

Sistemul de avertizare a şoferului îşi dă seama când eşti obosit


Sistemul de avertizare a şoferului monitorizează constant stilul personal de condus şi e conceput să detecteze orice variaţie cauzată de oboseală. Dacă sistemul detectează că devii mai puţin vigilent(ă), o pictogramă de avertizare apare pe afişaj, sugerându-ţi să iei o pauză. Dacă gradul de vigilenţă la volan scade şi mai mult, mesajul e repetat şi însoţit de un semnal sonor.

Un plus de control în cazul pornirilor în rampă


Sistemul de asistenţă la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate sau în faţă, când porneşti din pantă. Sistemul funcţionează prin menţinerea presiunii la nivelul sistemului de frânare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, asigurându-ţi mai mult timp şi control, când muţi piciorul de pe pedala de frână, pe cea de acceleraţie. Acest sistem este de asemenea util când opreşti şi porneşti autovehiculul pe suprafeţe alunecoase.

Drumuri mai puţin obositoare, mai economice


Tempomatul prevăzut cu dispozitivul ajustabil de limitare a vitezei te ajută să-ţi menţii vehiculul în limita de viteza prestabilită de ţine. Te poate ajuta să economiseşti combustibil, să reduci situaţiile de depăşire a vitezei şi, la fel ca toate sistemele de control al vitezei, îţi permite să menţii viteza aleasă fără să fi nevoit să ţii piciorul pe pedala de acceleraţie.


Confort


Dacă tehnologiile inteligente funcţionează fără probleme în casa ta, ar trebui să faca la fel şi în maşină. De aceea, noul Ford Fiesta este echipat cu SYNC 3, pentru a-ţi uşura viaţa, cu B&O PLAY pentru a îţi face călătoriile mai distractive şi cu un acoperiş panoramic ce poate fi deschis, pentru a face ca fiecare deplasare să fie şi mai plăcută. Pregăteşte-te să descoperi toate acestea şi multe altele într-un spaţiu care îţi oferă confortul şi utilitatea la care visezi.


Tehnologie fără cusur, pe care o poţi controla vocal


Ford SYNC 3 este un sistem de ultimă oră ce îţi permite să fii conectat(ă) în permanenţă şi să controlezi telefonul, muzica şi sistemul de navigaţie cu ajutorul unor comenzi vocale intuitive sau al unui ecran tactil color de 8". Se conectează la Apple CarPlay şi Android Auto, iar cu AppLink, poţi să accesezi unele dintre aplicaţiile tale preferate de pe smartphone, inclusiv Spotify. Live Traffic te poate ajuta să eviţi ambuteiajele. Şi poţi chiar să soliciţi o listă cu restaurantele locale, rostind, pur şi simplu, "I'm hungry" (Mi-e foame) sau poţi accesa Ghidul Michelin pentru a te ajuta să alegi locuri unde să mănânci şi să faci rezervările.

Muzica ta favorită, asa cum ar trebui să se audă


Oricare ar fi gusturile tale, muzica merită să sune asa cum a intenţionat artistul. Şi exact aşa se întâmplă în noul Fiesta. De ce? Deoarece este disponibil cu B&O PLAY. Acest sistem audio premium de 675 wati oferă un sunet bogat şi puternic, printr-un sistem ce include 10 difuzoare, woofer si subwoofer. Iar această tehnologie avansată a fost special concepută, dezvoltată şi reglată pentru noul Fiesta de către specialiştii în acustică ai B&O PLAY. Aşa că măreşte volumul şi bucură-te de trupele şi piesele favorite în sala de concerte a maşinii tale.

Plafon panoramic mare, pentru un spaţiu mai luminos şi mai aerisit


Spre deosebire de majoritatea maşinilor de mărime similară, noul Ford Fiesta poate fi dotat, opţional, cu un plafon panoramic din sticlă, format din două părţi. Acesta ori se deschide prin rabatare, ori se glisează sub partea din spate a plafonului, pentru a crea un interior luminos şi aerisit. În timp ce plafonul permite pătrunderea luminii naturale, geamul care reflectă lumina razelor menţine răcoarea şi te protejează de razele UV dăunătoare. Parasolarul îţi permite, de asemenea, să acoperi sau să descoperi, rapid şi simplu, plafonul panoramic.

Maşina ta Fiesta. Exact aşa cum o doreşti


Doreşti să îţi personalizezi noul Fiesta şi să îl faci cu adevărat al tău? Dispui de numeroase opţiuni pentru a face exact acest lucru. De la culori de exterior solide, metalice, în două nuanţe şi speciale la accente de interior, stiluri de tapiţerie şi cusături, plus modele variate de jante. Indiferent cum doreşti să arate maşina ta, vei găsi totul în pachetele noastre pentru personalizarea vehiculului.


Loc pentru a vă întinde picioarele


Printr-o utilizare inteligentă a spaţiului, noul Ford Fiesta îţi oferă acum mai mult loc la picioare, atât în faţă, cât şi în spate. Şi, deoarece scaunele din spate au spătare subţiri, sculptate, pasagerii pot sta şi mai în spate.

Scaune şi volan care îţi ţin de cald


Sunt disponibile, opţional, scaune încălzite, atât pentru şofer, cât şi pentru pasagerul din faţă. Există trei setări de încălzire diferite, pe care le poţi stabili cu uşurinţă prin intermediul comutatoarelor cu buton, care controlează scaunele încălzite din stânga şi din dreapta, o lumină roşie aprinzându-se pentru a indica setarea nivelului de încălzire ales. Indiferent dacă este o dimineaţă friguroasă, o zi răcoroasă sau o noapte geroasă, volanul încălzit îţi va încălzi cu siguranţă mâinile mai bine decât o pereche de mănuşi.

Sistemul Key-free înseamnă mai puţine griji


Când te apropii de maşină, sistemul Ford KeyFree detectează imediat cheia cu telecomandă, chiar dacă se află în buzunar sau în geantă. Uşile se descuie, iar după ce te aşezi, nu este nevoie de vreo cheie de contact. Apasă ambreiajul, acţionează butonul de pornire Ford Power şi motorul prinde viaţă.


Soluţie inteligentă pentru telefoanele mobile


My Ford Dock este un detaliu de design - aici îţi poţi depozita telefonul intelligent, MP# player-ul sau dispozitivul de navigaţie, astfel încât să le poţi vedea fără a îţi lua privirea de la drum. Staţia de andocare este plasată deasupra consolei centrale şi este prevăzută cu un capac ce se poate bloca pentru a fixa dispozitivul.

Spaţiu pentru orice


Habitaclul este atent proiectat, pentru a profita la maximum de fiecare milimetru pătrat de spaţiu - beneficiezi, în funcţie de modelul ales, de până la 19 spaţii diferite de depozitare. Printre ele se numără o 'tăviţă media' în faţa schimbătorului, unde îţi poţi aşeza dispozitivele mobile; acestea nu vor aluneca pentru că tăviţa are o podea cauciucată. Tot acolo vei găsi şi o priză USB, pentru a încărca foarte convenabil dispozitivele.

Pentru informare şi divertisment


Fiesta îţi oferă patru niveluri diferite de sisteme de informaţii şi divertisment. Sistemul de bază include printre altele un radio hi-fi, şase difuzoare, Bluetooth, două prize USB. Sistemul de top îţi aduce un radio DAB, ecran tactil color, de 8", compatibilitate cu Apple CarPlay şi Android Auto, şapte difuzoare, SYNC 3 cu Bluetooth şi control vocal, precum şi multe alte funcţii.

Utilizarea în comun a maşinii, fără probleme, cu ajutorul caracteristicii MyKey


MyKey îţi permite să setezi limita maximă de viteză, semnalul care să atragă atenţia asupra purtării centurii de siguranţă şi chiar volumul sistemului audio. Această tehnologie este concepută pentru a îţi asigura liniştea atunci când împrumuţi maşina unui prieten sau unui membru al familiei, deoarece poţi programa restricţiile dorite pentru cheia respectivă. Poţi păstra personal cheia de "admin" şi chiar să ai mai multe exemplare din ambele chei, dacă doreşti.

Iluminare ambientală, pentru un interior contemporan


Iluminarea ambientală îţi permite să adaugi în habitaclu o nuanţă subtilă şi sofisticată de culoare, atunci când circuli noaptea.

Curăţă parbrizul rapid cu Quickclear


Această dotare inteligentă e creată pentru a-ţi permite să porneşti rapid în dimineţile geroase. Trebuie doar să atingi un buton şi filamente extrem de subţiri se supraîncălzesc, pentru a curăţa parbrizul de gheaţă, ceaţă şi abur, precum şi pentru a ajuta la dezgheţarea ştergătoarelor. Sistemul acţionează în cateva secunde, chiar şi la temperaturi negative.


Setează temperatura dorită


Cu ajutorul Sistemului opţional de climatizare automată, selectează pur şi simplu temperatura interioară dorită, iar aceasta va menţine cu ajutorul sistemului avansat de climatizare.

Oglinzi care se pot proteja singure


Pentru a evita deteriorarea accidentală, oglinzile laterale rabatabile electric (opţionale) se pliază către interior, după ce ai parcat. Când sunt rabatate, oglinzile protejează de asemenea, elegantele indicatoare integrate.

Evită zgârieturile enervante


Nu e deloc greu să loveşti portiera, atunci când parchezi în locuri înguste. Dar, în Fiesta, la deschiderea portierei se declanşează o barieră protectoare, care are grijă de vopseaua ta şi de cea a maşinilor din jur.


Performanţa


De ce să alegi între performanţă şi eficienţă? Cu noul Ford Fiesta le poţi avea pe ambele. Motorul Ford EcoBoost pe benzină, de 1,0 litri, este câştigător al premiului Motorul internaţional al anului de cinci ori*, iar acum este la dispoziţia ta. Tehnologia avansată te ajută să economiseşti combustibil şi să reduci poluarea, iar dinamica de condus sofisticată şi manevrabilitatea precisă îţi asigură o experienţă la volan plăcută şi fără niciun compromis.


Mai multă putere. Mai multă eficienţă. Mai multă plăcere.


Motorul revoluţionar pe benzină Ford EcoBoost de 1,0 litri, cu 3 cilindri, îţi asigură puterea de 140 CP la care te-ai aştepta de la un motor de 1,6 litri convenţional, însă cu o economie mai mare de combustibil şi emisii de CO2 de doar 107 g/km. Câştig pe toate fronturile. Poţi, de asemenea, să alegi un motor pe benzină de 1,1 litri, care îţi pune la dispoziţie până la 85 CP, în timp ce menţine emisiile la numai 101 g/km.

Puterea diesel


Preferi un motor diesel? Atunci alege motorul TDCi de 1,5 litri, care dezvoltă nu mai puţin de 85 CP şi oferă un consum de numai 3,5 l/100 km, cu emisii de CO2 de numai 88* g/km. Dacă doreşti şi mai multă putere, plus eficienţă, un motor de 120 CP îţi oferă 3,2 l/100 km şi emisii de CO2 de 89 g/km.


Foloseşte mai puţin combustibil cu funcţia Auto Start-Stop


Atunci când te opreşti la semafor sau când maşina ta Fiesta aşteaptă într-o coloană, această tehnologie poate opri automat motorul, fără a opri însă alimentarea sistemelor esenţiale, precum farurile, aerul condiţionat şi sistemul Ford SYNC 3. De îndată ce eşti gata să pleci de pe loc, apasă, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj sau apasă pe pedala de acceleraţie, în cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneşte din nou motorul. Sistemul Auto Start-Stop este deosebit de eficient în orase, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (mediu urban).

Eficienţă prin simpla apăsare a unui buton


O caracteristică ingenioasă a noului Fiesta o reprezintă butonul Eco. Apasă-l pentru a-l activa şi o serie de sisteme şi de setări se vor ajusta pentru a te ajuta să economiseşti combustibil. De exemplu, rata de accelerare poate fi redusă, turaţia la ralanti poate fi micşorată şi viteza ventilatorului sistemului de climatizare poate fi scăzută. Combinate, toate aceste mici lucruri pot face o mare diferenţă.

Manuală sau automată? Tu decizi.


Gama de transmisii a fost gândită pentru a te ajuta să profiţi la maximum de motorizarea pe care o alegi. Ai la dispoziţie opţiuni manuale - una cu 5 şi două cu 6 viteze - precum şi o transmisie automată cu 6 viteze.

Aerodinamica mai bună pentru economie mai mare


Când conduci cu viteză redusă, Sistemul activ cu obturator pentru grilă ţine orificiile de ventilaţie de la nivelul grilei deschise, pentru a răci motorul. Când prinzi viteză, acesta se poate închide automat, îmbunătăţind aerodinamica şi ajutând la economisirea combustibilului. În timp, această tehnologie poate face o mare diferenţă în privinţa economiei de combustibil.

Motoare care îndeplinesc standarde riguroase


Indiferent ce motorizare alegi pentru EcoSport, te vei bucura să ştii că toate opţiunile îndeplinesc standardele pentru emisii Euro 6. Pentru motoarele pe benzină, standardul Euro 6 înseamnă că motorul nu poate produce mai mult de 1,0g/km de monoxid de carbon, 0,10 g/km de hydrocarbon, 0,06 g/km de oxizi de azot şi 0,005 g/km de particule.

Reîncarcă-ţi bateria mai eficient


Spre deosebire de sistemele convenţionale, sistemul de încărcare regenerativ inteligent reîncarcă bateria doar când este nevoie şi, ori de caţe ori este posibil, evită realizarea acestei operaţiuni când apeşi pedala de acceleraţie. Acest lucru poate reduce şi mai mult consumul de combustibil şi nivelul de emisii.


Siguranţa


Noul Ford Fiesta incorporează o serie de tehnologii avansate, concepute pentru a te proteja pe tine, pasagerii tăi şi vehiculul, în cazul unui accident. Printre dotările esenţiale se numără Sistemul de asistenţă pre-coliziune cu detectare a pietonilor, sistemul de avertizare în caz de pericol şi frânare de urgenţă, precum şi cel de Asistenţă la stabilizarea remorcii. Mai sunt disponibile multe alte sisteme, unele dintre acestea având rolul de a preveni accidentele.


Un sistem care poate reduce gravitatea accidentelor sau le poate evita


Sistemul de asistenţă pre-coliziune detectează vehiculele şi pietonii de pe drumul din faţă sau pe cei care s-ar putea intersecta cu traseul vehiculului şi te avertizează cu privire la prezenta acestora. Dacă nu reacţionezi, sistemul aplică automat frânele. Această tehnologie e concepută pentru a ajuta să reduci riscul accidentelor sau pentru a le evita complet, funcţionând la viteze de până la 80 km/h.


Airbaguri menite să te protejeze din orice unghi


Pe lângă airbagurile frontale pentru pasagerul din faţă şi şofer, airbagurile laterale oferă protecţie la nivelul toracelui şi sunt concepute pentru a îndepărta ocupantul de zona de impact. Pot, de asemenea, să ridice braţul ocupantului, asigurând un spaţiu mai bun între acesta şi structura periculoasă. Airbagurile tip cortină asigură o acoperire maximă, iar tetierele oferă protecţie în cazul unui impact faţă-spate. Cu dispozitive de pretensionare a centurilor de siguranţă şi limitatoare de sarcină în faţă şi în spate, plus sisteme de reamintire pentru centura de siguranţă, Fiesta te ajută să îţi pui siguranţa pe primul loc.

Securitate de înalt nivel


Poate fi montat un sistem de securitate Thatcham de categoria 1, acesta incluzând o alarmă de perimetru şi un sistem de blocare dublă. Cu blocarea dublă, o uşă nu poate fi deschisă din interior, nici măcar dacă cineva a încercat să intre în maşină, spărgând un geam lateral. Pentru a activa blocarea dublă, tot ce trebuie să faci este să apeşi de două ori butonul de incuiere de pe tocul cheii.

Sisteme avansate pentru o frânare mai controlată


Sistemul de frânare cu anti-blocare roţi (ABS) şi distribuţia electronică a forţei de frânare asigură o frânare mai bine controlată. Sistemul de asistenţă la frânarea de urgenţă ajută vehiculul să frâneze mai eficient în cazul unei situaţii de urgenţă. Sistemul funcţionează prin detectarea presiunii aplicate de şofer pe pedala de frână şi prin creşterea automată a acestei presiuni, dacă este cazul.

Menţinerea în siguranţă pe banda de rulare a remorcii

Sistemul de stabilizare a remorcii detectează "şerpuirea" sau balansarea remorcii şi reduce viteza vehiculului pentru a ajuta la corectarea problemei, făcând ca remorcarea să fie mai controlată. Sistemul încetineşte vehiculul, reducând cuplul motorului şi crescând treptat presiunea frânelor pe toate roţile.

Siguranţă ta, prioritatea noastră

Noul Fiesta din generaţia următoare integrează o serie de tehnologii avansate, concepute pentru a te proteja pe tine, pasagerii tăi şi vehiculul, în caz de accident. Printre dotările esenţiale se numără şi Sistemul de oprire activă în oraş, protectoarele de margini pentru portiere şi SYNC 3 cu asistenţă de urgenţă. Mai sunt disponibile multe alte sisteme, unele avand rolul de a preveni accidentele.

Siguranţă de cinci stele

Euro NCAP este cea mai reputată organizaţie europeană pentru evaluarea independentă a caracteristicilor de siguranţă. Organizaţia evaluează siguranţa oricărui nou vehicul, folosind măsurători foarte riguroase. Iar rezultatul confirmă angajamentul Ford pentru siguranţă: punctaj maxim, de cinci stele.

Menţine controlul, indiferent de condiţii

Controlul electronic al stabilităţii monitorizează constant progresul vehiculului tău. Acesta detectează devierile de la traseul ales, ca în cazul în care autovehiculul începe să patineze şi corectează automat poziţia pe drum a autovehiculului, ajutându-te să menţii controlul asupra acestuia.

Putere suplimentară pentru frânare de urgenţă

Sistemul de asistenţă la frânarea de urgenţă ajută vehiculul să atingă eficienţa maximă de frânare în cazul unei situaţii de urgenţă. Este controlat automat prin intermediul Sistemului de control electronic al stabilităţii, care detectează presiunea pe care o aplici pe pedala de frână şi creşte automat această presiune, dacă este cazul.

Avertizare timpurie în cazul unei pene

Dacă vreunul dintre pneuri începe să piardă presiune în timpul deplasării, sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS) te avertizează imediat, prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.Lista de preţuri Noul Ford Fiesta


Dacă te interesează un anumit model, consultă ofertele noastre actuale. Sau vizitează-ne pentru cele mai bune oferte disponibile.


Descarcă lista de preţuri pentru Noul Ford Fiesta

Descarcă lista de preţuri pentru Noul Fiesta ST

Descarcă lista de preţuri pentru Noul Fiesta Active

Descarcă lista de preţuri pentru Noul Fiesta Vignale

Broşura Noul Ford Fiesta


Descarcă broşura noului Ford Fiesta

Adobe Acrobat Reader


Fişierul în format PDF a fost creat pentru a-ţi permite să vizualizezi şi să tipăreşti fişiere fără a avea nevoie de programul în care au fost create iniţial. Adobe™ îţi pune la dispoziţie o aplicaţie software gratuită (Acrobat Reader) care îţi permite să lucrezi cu aceste fişiere. Dacă ai instalat deja această aplicaţie pe computerul tău, în mod normal o poţi găsi la "Programe", în "Meniul Start". În caz contrar, acceseză link-ul de mai jos pentru a o descărca.


Descarcă Acrobat Reader de pe situl adobe.com