Ford Tourneo Custom

NOUL FORD TOURNEO CUSTOM

Noul Tourneo Custom îmbunătăţeşte și mai mult caracteristicile deja existente ale vehiculelor Ford de transport persoane, oferind spaţiu considerabil şi confort pentru până la nouă persoane, totul completat de un design exterior nou şi stilat.

Interiorul luxos dispune de scaune spate flexibile inovatoare, ce pot fi dispuse în peste 30 de configuraţii diferite, oferindu-vă toată versatilitatea de care aveţi nevoie. Sunt disponibile dotări de vârf, precum sistemul Ford SYNC cu comandă vocală şi cel de conectivitate MP3/telefon, care, după producerea unui accident, vă pot ajuta să apelaţi serviciile de urgenţă. În plus, datorită designului său aerodinamic, motorului cu consum redus şi tehnologiilor de economisire a combustibilului, precum sistemul Auto-Start-Stop, acest vehicul este unul dintre cele mai eficiente din clasa sa.

Noul Tourneo Custom este extrem de rentabil, fie că îl folosiţi în scopuri comerciale sau ca un mijloc sigur şi luxos de a vă transporta familia, prietenii şi bagajele acestora. (Puteţi chiar să alegeţi o versiune L2, cu ampatament lung, pentru a beneficia de spaţiu suplimentar pentru bagaje.)

O călătorie plăcută datorită spaţiului extrem de flexibil

Tehnologia avansată de care dispune Tourneo Custom face ca deplasările să fie mai plăcute, în special în zonele urbane, datorită unor dotări precum senzori de parcare şi cameră pentru vizualizare spate. Pentru a vă face viaţa şi mai uşoară, cabina dispune de numeroase spaţii de depozitare inteligentă și o masă pliantă, ideală pentru laptop. În spate există un sistem de scaune extrem de flexibil, pentru ca dumneavoastră să puteţi transporta pasageri şi bagaje în orice combinaţie. (Puteţi utiliza portbagajul de acoperiş integrat, dacă aveţi nevoie de mai mult spaţiu, de exemplu pentru biciclete, plăci de surf sau echipament de campare.) Sistemul Ford SYNC cu comenzi vocale vă permite să păstraţi legătura cu ceilalţi prin telefonul mobil şi să vă distraţi, totul în modul hands-free. Însă Tourneo Custom nu este doar spaţios şi practic. Este şi luxos şi confortabil. Scaunul şoferului şi volanul sunt complet reglabile, astfel încât veţi putea găsi mereu cea mai bună poziţie, fiind disponibile, de asemenea, scaune faţă încălzite şi scaunele spate rabatabile.

Tehnologii
Tourneo Custom beneficiază de numeroase caracteristici avansate, concepute pentru a face condusul, pe cât posibil, mai puţin solicitant.

Deplasare în marşarier mai uşoară cu ajutorul camerei video pentru vizualizare spate

Stâlpi opritori, tomberoane, ziduri joase... camera video pentru vizualizare spate vă arată tot ce se află în spatele dumneavoastră, pe un ecran integrat în oglinda retrovizoare. Nu doar că vă ajută să vedeţi lucruri pe care, altfel nu le-ați vedea, ci vă ajută, de asemenea, să parcaţi afişând linii virtuale care vă ghidează chiar şi în cele mai înguste spaţii. Pentru un plus de confort, aceasta se activează automat atunci când selectaţi treapta de marşarier. Camera video pentru vizualizare în spate este disponibilă ca dotare opţională cu Avertizarea de menţinere a benzii (consultaţi pagina despre Siguranţă şi Securitate).

Senzori care ușurează parcarea

Senzorii opţionali pentru distanţa la parcare vă ajută să stabiliți distanţa dintre vehiculul dumneavoastră şi orice fel de obstacol din faţă sau din spate. Când aceştia detectează un obstacol, emit o avertizare sonoră care se intensifică cu cât vă apropiaţi mai mult. Această dotare este concepută pentru a vă ajuta să parcaţi cu mai multă încredere.

Manevrare mai uşoară pe timp de noapte

În timpul nopţii, când trebuie să faceţi un viraj strâns, modelul Tourneo Custom vă ajută cu o dotare nouă de iluminare a virajelor. Aceasta se activează la o viteză sub 30 km/h, atunci când volanul este învârtit sau semnalizatoarele sunt folosite. Lumina de viraj, poziţionată deasupra farului, se activează automat pentru a ilumina partea corespunzătoare a drumului, ajutându-vă să o vedeţi clar. Astfel, este mai uşoară efectuarea oricărei manevre. (Dotare standard pe modelele Trend şi Limited.)

Drumuri mai puţin obositoare și mai economice

Tempomatul prevăzut cu dispozitivul ajustabil de limitare a vitezei vă ajută să vă menţineţi vehiculul în limita de viteză prestabilită de către dumneavoastră. Vă poate ajuta să economisiţi combustibil, să reduceţi situaţiile de depăşire a vitezei şi, la fel ca toate sistemele de control al vitezei, să menţineţi viteza.

Confort
Cabina elegantă şi tehnologia de ultimă oră vă fac viaţa mai confortabilă, mai plăcută şi mai conectată pentru şoferul modelului Tourneo Custom. Pasagerii se pot relaxa în cabina din spate, spaţioasă şi luxoasă, cu opţiuni precum scaune rabatabile şi parasolare laterale integrale.

Sistem inovativ de reglare a scaunelor din spate

Datorită noilor Scaune spate flexibile, puteţi folosi peste 30 de variante diferite de aranjare a locurilor. De exemplu, atunci când nu utilizaţi un scaun, îl puteţi rabata şi rula înainte, generând spaţiu suplimentar pentru bagaje. Alternativ, dacă un pasager are nevoie de o masă, puteţi rabata oricare dintre spătare, pentru a crea o suprafaţă dreaptă. În fine, pentru a obţine spaţiu maxim pentru bagaje, puteţi scoate scaunele de tot. Vedeţi cum funcţionează sistemul de scaune spate flexibile.

Pasagerii vor găsi, de asemenea, scaunele foarte confortabile, în special mulţumită unor opţiuni precum spătarele rabatabile, cotierele şi tapiţeria din piele. De asemenea, acestea sunt prevăzute cu puncte de montare ISOfix pentru scaunele auto de copii.

Ford SYNC - tehnologie hands-free avansată

Cu sistemul de comandă vocală Ford SYNC, puteţi controla muzica şi efectua şi prelua apeluri, fără a folosi mâinile, pur şi simplu folosind doar comenzile vocale intuitive. De exemplu, trebuie doar să rostiţi comanda „Sună acasă” pentru ca sistemul să apeleze acasă (presupunând, desigur, că „Acasă” este în lista dumneavoastră de contacte). Vă va citi cu voce tare până şi mesajele text primite pe telefonul mobil.

SYNC vă permite, de asemenea, să redaţi melodii de pe un dispozitiv USB sau MP3/iPod sau să redaţi muzică în flux de pe telefonul mobil, utilizând acelaşi tip de comenzi vocale simple. Ceea ce înseamnă că puteţi să ţineţi mereu mâinile pe volan şi să priviţi în continuare la drum.

O altă dotare importantă este Asistenţa de urgenţă. Cu condiţia ca telefonul dumneavoastră mobil să fie conectat la SYNC, această tehnologie îl poate folosi pentru a apela serviciile de urgenţă, dacă detectează că aţi fost implicat într-un accident.

Portbagajul de plafon integrat îmbunătăţeşte confortul, economia de combustibil şi reduce zgomotul

Un portbagaj de acoperiş unic, inovator, care se rabatează complet atunci când nu este utilizat. Pe lângă faptul că scăpaţi de corvoada montării şi demontării unui portbagaj convenţional, acesta vă permite să vă încadrați în restricţiile de 2 m, să economisiţi combustibil prin reducerea rezistenţei la înaintare şi vă oferă o experienţă la volan mai silenţioasă, prin reducerea zgomotului produs de vânt. Acesta poate transporta încărcături substanţiale, de până la 130 kg.

Scaune frontale mai confortabile

Scaunul standard al şoferului este complet reglabil, împreună cu volanul, astfel încât vă puteţi găsi poziţia de condus ideală. Există şi o cotieră încorporată, în timp ce suportul reglabil pentru zona lombară, scaunele faţă încălzite şi scaunul şoferului reglabil electric sunt opţionale. La fel de important, pe lângă faptul că sunt confortabile, scaunele sunt şi extrem de durabile şi rezistente la uzură.

Acces ușor din toate unghiurile

Uşile glisante duble fac parte din echiparea standard pentru Tourneo Custom. În plus, scările de sub uşi asigură o urcare uşoară în vehicul, de la o înălţime redusă. Hayonul vă permite să accesaţi cu ușurință compartimentul de bagaje din spate.

Spaţiu inteligent de depozitare pentru toate nevoile

Tourneo Custom oferă cel mai mare spaţiu de depozitare din clasa sa: un compartiment ascuns în bord pentru telefonul mobil sau pentru playerul MP3 (inclusiv o priză de 12 volţi), un torpedo foarte mare şi, bineînţeles, mai multe suporturi de sticlă şi de pahare. Şi dacă alegeţi scaunul dublu pentru pasagerii din faţă, veţi putea utiliza zona de depozitare ascunsă de dedesubt, zonă care vă oferă un spaţiu de 93 de litri, precum şi o masă pliantă, suficient de mare pentru un laptop.

Și mai multe funcții de divertisment

O gamă largă de echipamente de ultimă oră, pentru divertisment şi informare, încorporate în maşină, un pachet performant de radio DAB, CD, port USB, afişaj multi-funcţional, navigaţie pentru întreaga Europă, cameră video pentru vizualizare spate, Ford SYNC şi un montaj sofisticat al difuzoarelor.

Ştergătoare cu senzori de ploaie

Ştergătoarele de parbriz cu senzor de ploaie se activează în secunda în care detectează stropi de apă pe parbrizul autovehiculului, iar apoi îşi reglează viteza pentru a face faţă oricăror condiţii meteo. Puteţi alege unul dintre cele şase niveluri de sensibilitate, care determină cât de multă umiditate trebuie să se acumuleze înainte ca ştergătoarele să intre în acţiune. Ştergătoarele cu senzor de ploaie sunt disponibile ca dotare opţională cu farurile automate (a se vedea mai jos).

Faruri care se aprind automat atunci când este necesar

Tourneo Custom are senzori care detectează lumina ce scade în intensitate şi activează farurile cu acţionare automată, fapt ce facilitează deplasările pe înserat. Acestea se activează, de asemenea, automat atunci când intraţi într-un tunel. Farurile automate sunt disponibile ca dotare opţională împreună cu ştergătoarele cu senzor de ploaie, prezentate mai sus.

Datorită parbrizului încălzit Quickclear nu mai este necesar să utilizați racleta

Apăsaţi pur şi simplu un buton, iar elementele de încălzire integrate vor îndepărta rapid gheaţa sau zăpada în locul dumneavoastră. (disponibil ca dotare opţională).

Ford Easy-Fuel, pentru alimentări fără probleme

Acesta face să fie practic imposibilă alimentarea greşită a noului Tourneo Custom, deoarece duza pompei pur şi simplu nu se va potrivi. Şi pentru că Easy-Fuel este un sistem fără buşon, nu veţi mai avea de-a face niciodată cu un buşon murdar.

Oglinzi laterale pliabile automat

Oglinzi laterale opţionale pliabile electric prin apăsarea unui buton, pentru a evita deteriorările accidentale. Acestea sunt, de asemenea, încălzite, pentru a vă asigură o vedere clară la temperaturi foarte scăzute, cu repetitoare de semnal laterale (indicatoare).

Fază lungă automată - vedeți fără să-i orbiți pe ceilalți

O funcţie utilă pentru deplasările pe timp de noapte, faza lungă automată comută temporar la fază scurtă atunci când detectează trafic din sens opus sau un alt autovehicul în faţă, pentru a nu-i orbi pe ceilalţi şoferi. Ulterior, aceasta revine automat la faza lungă, asigurând vizibilitate maximă. Faza lungă automată este disponibilă ca dotare opţională cu Avertizarea de menţinere a benzii (consultaţi Pagina despre Siguranţă şi Securitate).

Performanţă, economie şi manevrabilitate asemănătoare unui autoturism

Tourneo Custom este dotat cu un motor diesel de ultimă oră, cu trei niveluri de putere, care oferă performanţe dinamice şi cea mai bună economie de combustibil din clasa sa. Pentru a vă asigură că puterea de sub capotă se traduce într-un şofat plin de satisfacţii şi controlat – indiferent dacă transportaţi numărul maxim de pasageri sau nu – au fost depuse toate eforturile pentru a vă oferi cea mai bună manevrare posibilă. În acelaşi timp, o gamă variată de tehnologii ECOnetic asigură faptul că performanţa vehiculului este cât mai eficientă posibil din punct de vedere al consumului de combustibil, cu emisii de CO2 minime.

Motorizări
Noul Tourneo Custom vă permite să alegeţi puterea de care aveţi nevoie şi nivelul de economie la combustibil.

Un motor diesel puternic și eficient din punct de vedere al consumului

Noul Tourneo Custom este disponibil cu un motor diesel Duratorq TDCi de 2,2 litri, economic, cu transmisie manuală în şase viteze şi tracţiune pe faţă.

Există trei niveluri de capacitate din care puteţi alege: 100 CP/310 Nm, 125 CP/350 Nm sau 155 CP/385 Nm. Indiferent de nivelul ales, cuplul şi cuplul livrat sunt excelente, astfel încât vehiculul să vă asigure putere din belşug, indiferent dacă transportă pasageri sau nu - chiar şi când se pune în mişcare.

Combinat cu tehnologiile Ford ECOnetic, motorul reduce costul de întreţinere şi impactul asupra mediului.

Manevrabilitate
Tourneo Custom combină rularea și manevrabilitatea - pentru care este recunoscut ca fiind lider de clasă - și direcţia precisă cu stabilitatea şi controlul remarcabile – indiferent dacă este gol sau transportă pasageri şi bagaje.

Manevrabilitate plăcută cu un şasiu perfect reglat

Un şasiu reglat meticulos, semnificativ consolidat atât la axul din spate, cât şi la cel din faţă, oferă niveluri excelente de stabilitate şi control. Beneficiul este sporit datorită caroseriei optimizate și ultra-rigide.

Aderenţă maximă pentru mai mult control

Controlul vectorului de cuplu de torsiune culege informaţii privind suprafaţa de rulare de 100 de ori pe secundă. (Aceasta înseamnă de 33 ori mai rapid decât o clipire din ochi.) Cu ajutorul acestor informaţii, sistemul echilibrează puterea transmisă la nivelul fiecăreia dintre cele două roţi din faţă. Acest lucru maximizează aderenţa şi îmbunătăţeşte manevrabilitatea, ajutându-vă să parcurgeți mai ușor virajele şi zonele denivelate ale drumului.

Economie
Tourneo Custom asigură o economie de combustibil excelentă – de la 6,5 l/100 km (43,5 mpg) – şi emisii de CO2 începând de la doar 172 g/km. La fel ca motorul economic, o suită de tehnologii ECOnetic acționează împreună pentru a oferi aceste cifre impresionante.

Economisiți combustibil cu funcţia Auto-Start-Stop

Atunci când vehiculul este staţionar, cum ar fi la semafor sau când aşteptaţi într-o coloană, această tehnologie opreşte automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esenţiale, precum aerul condiţionat şi radioul) şi îl reporneşte în momentul în care sunteţi gata să vă puneţi din nou în mişcare. Acest sistem este extrem de eficient dacă vă deplasaţi mai mult în oraş, condiţii în care consumul de combustibil poate fi redus cu până la 10% (mediu urban).

Un mod mai inteligent de a reîncărca bateria

Spre deosebire de sistemele convenţionale, Încărcarea regenerativă inteligentă încarcă bateria numai atunci când este necesar şi, ori de câte ori este posibil, evită acest lucru atunci când apăsaţi pe pedala de acceleraţie. Acest lucru poate reduce şi mai mult consumul de combustibil şi nivelul de emisii.

Indicator care semnalează momentele optime pentru schimbarea vitezelor din punct de vedere al consumului

Un indicator luminos de pe panoul de bord vă indică momentul optim de schimbare a treptei de viteză, pentru o eficienţă maximă a consumului de combustibil. Aceasta reprezintă o modalitate simplă şi eficientă de a asigură deplasări cât mai economice.

Descărcaţi lista completă de preţuri (PDF) 

Fişierul în format PDF a fost creat pentru a vă permite să vizualizaţi şi să tipăriţi fişiere fără a avea nevoie de programul în care au fost create iniţial. Adobe™ vă pune la dispoziţie o aplicaţie software gratuită (Acrobat Reader) care vă permite să lucraţi cu aceste fişiere. Dacă aţi instalat deja această aplicaţie pe computerul dumneavoastră, în mod normal o puteţi găsi la "Programe", în "Meniul Start". În caz contrar, accesaţi link-ul de mai jos pentru a o descărca.

Descarcă Acrobat Reader de pe situl adobe.com

O varietate de caroserii

Puteţi configura noul Tourneo Custom ca vehicul cu opt sau nouă scaune. Indiferent de configuraţie, puteţi alege, de asemenea, o versiune L1 (ampatament scurt) sau L2 (ampatament lung).

Versiunea L1 are 4,97 m lungime, iar L2 are 5,34 m. Cei 370 mm în plus ai versiunii L2 se traduc în spaţiu suplimentar pentru bagaje în spatele celui de-al treilea rând de scaune. Prin urmare, cu toate scaunele din spate scoase, Tourneo Custom oferă spaţiu pentru bagaje de până la 6,8 metri cubi, în comparaţie cu spaţiul deja generos oferit de versiunea L1, şi anume 6 metri cubi.

Deoarece are o înălţime mai mică de doi metri, Tourneo Custom se încadrează în majoritatea limitelor impuse de parcări.

Sunt disponibile, de asemenea, două sau trei niveluri de finisare ale fiecărei caroserii, plus numeroase echipamente opţionale.

L1 Ampatament Scurt
Ampatament: 2.933 mm
Lungime totală: 4,97 m
8-9 scaune
Cu toate scaunele scoase, spaţiu maxim pentru bagaje de până la 6 metri cubi.
Cu toate scaunele montate, lungime maximă de încărcare în spatele celui de-al treilea rând de scaune de 665 mm

L2 Ampatament Lung
Ampatament: 3.300 mm
Lungime totală: 5,34 m
8-9 scaune
Cu toate scaunele scoase, spaţiu maxim pentru bagaje de până la 6,8 metri cubi
Cu toate scaunele montate, lungime maximă de încărcare în spatele celui de-al treilea rând de scaune de 1.032 mm