Ford Tourneo Courier

NOUL FORD TOURNEO COURIER

Doreşti utilitate, spațiu și consum redus. Doreşti confort, stil și tehnologie. Dar poţi avea toate acestea într-o mașină care să fie și accesibilă? 

Este posibil, dacă acea mașină este un vehicul inteligent. Acest vehicul compact și spațios oferă loc suficient pentru persoane, putând, de asemenea, transporta și bagajele tuturor. Spațiul interior poate fi folosit la maximum cu ajutorul scaunelor flexibile, în timp ce spațiul de depozitare și caracteristicile inteligente fac mai ușoară organizarea și așezarea tuturor bunurilor tale. 

Gama de tehnologii avansate include Ford SYNC cu comandă vocală, care îţi oferă posibilitatea de a prelua şi de a efectua apeluri telefonice în modul hands-free. Sistemul poate chiar citi cu voce tare mesajele text pe care le primeşti. 

Și, indiferent dacă alegi un motor diesel cu consum redus de 1,5 sau 1,6 l, sau alegi motorul nostru premiat pe benzină EcoBoost de 1,0 l, vei conduce unul dintre cele mai economice vehicule. 

Compact şi elegant, versatil şi cu un consum redus, dotat cu numeroase caracteristici şi tehnologii inovatoare: noul Ford Tourneo Courier poate fi tot ceea ce îţi doreşti de la o mașină. 

Află mai multe despre noul Tourneo Courier şi descoperă designul, experienţa de condus, performanţa şi eficienţa, siguranţa şi protecţia, precum şi modelele disponibile.

Stil practic

Designul Tourneo Courier a fost influențat de patru obiective principale: să îţi ofere toate beneficiile practice ale unui vehicul pentru pasageri, să te menţină în siguranță și să ofere confort, să includă doar tehnologiile cele mai utile și să asigure o mașină accesibilă ca preț și economică la condus.

Exterior
Aspectul Tourneo Courier nu este influențat numai de stil. De exemplu, forma simplificată oferă mașinii un aspect contemporan, îmbunătățind în același timp aerodinamica: iar acest lucru ajută la maximizarea eficienței consumului de combustibil. De la lumini de înaltă tehnologie la uși cu deschidere largă, fiecare aspect al acestui vehicul inteligent pentru persoane este proiectat pentru a fi la fel de practic pe cât este de aspectuos.

Tot ceea ce ai nevoie de la o maşină.

Mașina este o parte importantă a vieții tale, deci trebuie să te simți în ea ca acasă. Mașina ta trebuie să îndeplinească toate rolurile pe care i le dai. Și pe lângă a fi confortabilă și flexibilă, mașina trebuie să facă fiecare călătorie ușoară și plăcută. Află cum poate Tourneo Courier să îndeplinească toate aceste condiții.

Tehnologia Condusului
Rolul tehnologiei este întotdeauna acela de a-ţi oferi mai mult timp, de a te ajuta să te concentrezi asupra unor lucruri mai importante și de a-ţi face viața mai ușoară. Iar în cazul noului Tourneo Courier, fiecare sistem, caracteristică sau mecanism este proiectat exact pentru acest scop.

Ford SYNC. Tehnologia avansată hands-free

Ford SYNC îţi permite să controlezi muzica și să inițiezi sau să preiei apeluri de pe telefonul mobil, utilizând comenzi vocale directe și simple. De exemplu, dacă „acasă” este înregistrat ca număr de contact în agenda telefonului mobil, este de ajuns să rosteşti: „Apel acasă”, iar sistemul va apela automat numărul respectiv. Poţi utiliza comenzile vocale pentru a reda melodii de pe o unitate USB sau MP3/iPod® ori atunci când redai în flux melodii de pe un telefon compatibil Bluetooth®. Sistemul poate chiar citi cu voce tare mesajele text pe care le primeşti.

Drumuri mai puţin obositoare, călătorii mai economice

Tempomatul îţi permite să stabileşti o viteză pe care ulterior o menţine până când frânezi sau accelerezi. Cu ajutorul comenzilor de pe volan poţi ajusta, de asemenea, viteza în timp ce conduci. În plus, dispozitivul ajustabil de limitare a vitezei te ajută să menţii vehiculul în limita de viteză prestabilită pe care o selectezi. Pe lângă faptul că te va ajuta să economiseşti combustibil, sistemul poate, de asemenea, minimiza posibilitatea să depăşeşti limita de viteză. Pe lângă beneficiile practice, ambele tehnologii pot face ca lungile deplasări pe autostradă să fie mai relaxante. companiile sale partenere se face în baza unei licențe. Alte mărci înregistrate şi denumiri comerciale aparţin proprietarilor lor.

Marşarier mai simplu

Stâlpi opritori, pubele, ziduri joase… Camera video pentru vizualizare spate îţi arată tot ce se află în spatele autovehiculului pe un ecran integrat în consola centrală şi se activează automat atunci când selectezi marşarierul. Sistemul afişează, de asemenea, ghidaje virtuale pentru a te ajuta să parchezi chiar şi în spaţii înguste.

Senzori care facilitează procedura de parcare

Senzorii de distanță la parcare te ajută să determini distanța dintre vehiculul tău și orice fel de obstacol din spate. Atunci când detectează un obiect, senzorii emit o avertizare sonoră care se intensifică cu cât te apropri mai mult de un obstacol.

Sistemul integrat de navigaţie se asigură că ajungi la destinaţie

Un sistem de navigaţie prin satelit complet integrat, cu ecran color de 5” şi sistem audio DAB pentru comenzi vocale clare. Sistemul răspunde la viteză în timp real şi la cele mai recente condiţii de trafic, oferind cele mai precise informaţii despre ora estimată a sosirii şi despre drum.

Confort
Uneori, detaliile fac diferența. Iar cu o serie de caracteristici ingenioase, tehnologii avansate și depozitare inteligentă, tu împreună cu pasagerii vă veți bucura de aceste diferențe de fiecare dată când vă deplasați în vehiculul tău Tourneo Courier.

Un loc pentru toate obiectele

Cabina este concepută în așa fel încât să poată fi folosit fiecare milimetru pătrat de spațiu, inclusiv cel de deasupra celor două scaune din față, unde vei găsi un raft de depozitare mare, dar discret.

Confortabil, spaţios şi flexibil

Scaunele din Tourneo Courier sunt relaxante și confortabile, fiind practice și durabile în același timp. Designul lor le face, de asemenea, extrem de flexibile. De exemplu, scaunele din spate, se pot diviza 60/40 și se pot „plia și răsturna” înainte în zona picioarelor, creând spațiu suplimentar pentru bagaje.

Înconjurat de spaţiu

Atunci când te faci comod în interiorul cabinei, vei avea imediat un sentiment de spațiu interior generos: loc pentru tine, pasagerii tăi și bagajele tuturor.

Bagajele tale sunt uşor de organizat

Este ușor să profiți la maximum de spațiul din portbagaj, cu ajutorul capacului de portbagaj reglabil. În poziția superioară, capacul oferă un spațiu pentru bagaje mai are decât multe alte mașini. În poziția de mijloc, acesta poate separa obiecte mari sau grele de cele mici. De asemenea, poți sprijini tava pe scaunele din spate pentru a lăsa spațiu deschis pentru orice ai nevoie să transporți.

Stocare inteligentă pentru toate dispozitivele tale

Docul MyFord este conceput pentru a ține navigatorul, smartphone-ul sau playerul MP3 și este prevăzut şi cu un port USB.

Spaţiu de depozitare mai mare, la îndemână

O consolă centrală mare îţi permite să păstrezi toate obiectele de călătorie „esențiale”, la îndemână și ferite de vedere. Există spațiu pentru orice obiect de mărime A4 (de exemplu dosare, tablete și cărți) iar de fiecare parte a consolei există suporturi pentru băuturi.

Fă-te comod

Excursii scurte, călătorii lungi: te vei simți întotdeauna confortabil la volan. Scaunul șoferului este reglabil în 6 moduri, include întindere rotativă și reglare pe înălțime, și poate include, de asemenea, un suport lombar reglabil, plus o cotieră interioară. În plus, puteți alege perne încălzite pentru tine și pasagerii tăi, care își pot ajusta scaunul în patru moduri diferite.

Volan poziţionat perfect

Poziția de condus ideală este ușor de găsit cu volanul reglabil atât pe înălțime cât și pe adâncime.

O coloană sonoră minunată

Conceput pentru a căuta cel mai puternic semnal radio și a oferi cea mai buna calitate a sunetului în mișcare, sistemul audio avansat poate include difuzoare în partea din față și din spate a mașinii, precum și în stâlpii de pe fiecare parte. Indiferent ce muzică preferi, și dacă o redai de pe un stick USB sau sistemul de divertisment al mașinii, Tourneo Courier este un loc minunat pentru a o asculta.

Ştergătoare care se reglează automat, în funcţie de ploaie

Ştergătoarele de parbriz cu senzor de ploaie se activează în secunda în care detectează stropi de apă pe parbrizul autovehiculului, apoi îşi reglează viteza pentru a face faţă oricăror condiţii meteo. Poţi alege unul dintre cele şase niveluri de sensibilitate, care determină cât de multă umiditate trebuie să se acumuleze înainte ca ştergătoarele să intre în acţiune pentru a o îndepărta. Ştergătoarele cu senzor de ploaie sunt disponibile ca dotare opţională cu farurile automate (a se vedea mai jos).

Faruri care se aprind automat atunci când este necesar

Tourneo Courier este prevăzut cu senzori care detectează scăderea luminii când începe să se întunece sau la schimbarea bruscă a condiţiilor de iluminare. De exemplu, când intri într-un tunel. Atunci se activează farurile cu acţionare automată, care pot simplifica şi mări nivelul de siguranţă al condusului. Farurile automate sunt disponibile ca dotare opţională cu ştergătoarele cu senzor de ploaie.

Ford Easy-Fuel, pentru alimentări fără probleme

Acesta face să fie practic imposibilă alimentarea greşită a autoutilitarei, deoarece duza pompei pur şi simplu nu se va potrivi. Şi pentru că Easy-Fuel este un sistem fără buşon, nu vei mai avea de-a face niciodată cu un buşon murdar.

Curăţaţi parbrizul rapid cu Quickclear

Această dotare inteligentă este creată pentru a-ţi permite să porneşti rapid în dimineţile geroase. Trebuie doar să apeşi pe un buton, iar sistemul poate să dezgheţe parbrizul în câteva secunde, chiar și la temperaturi negative.

Setează temperatura dorită

Cu ajutorul dotării opţionale – Sistemul de climatizare automată (EATC), selectează pur şi simplu temperatura interioară dorită, iar sistemul o va menţine cu ajutorul sistemului avansat de climatizare.

Haion acţionat prin apăsare de buton

Trebuie doar să apeşi un buton sub mânerul ușii și haionul se ridica fără efort pentru a-ţi oferi acces la compartimentul de bagaje și zona pasagerilor din spate.

Performanță și economie de combustibil: bucură-te de amândouă

Este bine întotdeauna să ai la dispoziție performanță, dar nu la orice preț. Așadar, motoarele puternice diesel și pe benzină ale Tourneo Courier sunt, de asemenea, proiectate pentru a oferi o economie de combustibil pe care o vei observa rapid.

Profită la maximum de motor

Motorul revoluţionar pe benzină EcoBoost de 1,0 litri, cu 3 cilindri, îţi asigură puterea la care te-ai aştepta de la un motor de 1,6 litri convenţional, însă utilizează cu până la 24% mai puţin combustibil, cu emisii de CO2 cu 25% mai reduse, de numai 119 g/km.

Cele mai bune două motoare diesel din clasa lor

Un motor economic de 1,5 Duratorq TDCi produce 75 CP, păstrând în același timp consumul de carburant și emisiile de CO2 la un nivel scăzut: 3,9 l/100 km și 103 g/km (cu Auto-Start-Stop). Dacă doreşti să faci și mai multă economie, motorul TDCi de 1,6 litri dezvoltă 95 CP şi (cu Auto-Start-Stop și un limitator de viteză la 100 km/oră) oferă un consum de 3,7 l/100 km, cu emisii de CO2 de numai 97 g/km.

Intervale de service lungi pentru costuri reduse

Fiecare piesă şi componentă a noului Tourneo Courier este proiectată să maximizeze rezistenţa şi să funcţioneze mai mult fără să necesite întreţinere. De aceea, intervalele de service sunt stabilite la 30.000 de km sau la 1 an.

Folosiţi mai puţin combustibil cu funcţia Auto-Start-Stop

Atunci când maşina ta se opreşte la semafor sau când aştepţi într-o coloană, această tehnologie opţională poate opri automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esenţiale, precum ventilaţia, radioul şi Ford SYNC). De îndată ce eşti gata să pleci de pe loc, apasă pedala de ambreiaj şi selectează prima treaptă de viteză, ca de obicei, iar sistemul porneşte din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop este deosebit de eficient în oraşe, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (mediu urban).

Manevre şi viraje fără eforturi

Sistemul de direcție asistată electric (EPAS) se reglează automat pentru a permite virarea mai simplă şi mai uşoară atunci când parchezi într-un spaţiu restrâns şi virarea mai fermă pentru mai mult control pe autostradă. Spre deosebire de servodirecția convențională care funcționează continuu și consumă energie și combustibil, sistemul nostru EPAS funcționează numai atunci când este necesar, sporind economia de combustibil.

O maşină care este uşor de întors

Tourneo Courier are o rază de bracaj mică, ceea ce contribuie la reducerea stresului în cazul efectuării unor manevre pe străzi înguste și aglomerate. Cu doar 2,6 rotiri ale volanului între cele două puncte de blocare, mașina va avea nevoie de numai 10,55 m pentru a întoarce.

Reconfortant din toate punctele de vedere

Facilitează pornirile în rampă, apelează serviciile de urgență în locul tău, oferă o aderență mai bună, te anunță în cazul în care o anvelopă pierde din presiune: tehnologiile Tourneo Courier pot face toate acestea pentru tine și mai mult decât atât. Mașina este de asemenea echipată cu o serie de sisteme de siguranță și securitate avansate, toate proiectate pentru a ajuta atât la protejarea ta, cât și a vehiculului.

Ford SYNC cu Asistenţă de urgenţă poate suna după ajutor chiar dacă dumneavoastră nu puteţi

Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC care vă poate salva viaţa este Asistenţa de urgenţă. În cazul puţin probabil al unui accident, când se activează airbagul sau se dezactivează pompa de carburant, tehnologia poate efectua automat un apel direct către Serviciile de urgenţă în locul dumneavoastră. Dacă este cazul, puteți alege să întrerupeți apelul sau să discutați personal, dacă este necesar. Un aspect extrem de important este faptul că sistemul va furniza informaţii vitale, precum coordonatele dumneavoastră GPS, chiar şi atunci când v-aţi pierdut cunoştinţa.

Un plus de control în cazul pornirilor în rampă

Sistemul de asistenţă la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate sau în față atunci când porneşti din pantă. Sistemul funcţionează prin menţinerea presiunii la nivelul sistemului de fânare pentru un interval suplimentar de 2,5 secunde, asigurându-ţi mai mult timp şi control atunci când muţi piciorul de pe pedala de frână pe cea de acceleraţie. Acest sistem este, de asemenea, util când opreşti şi porneşti autovehiculul pe suprafeţe alunecoase.

Aderenţă maximă cu efort minim

Un sistem avansat de control al tracţiunii (TCS) elimină alunecarea în exces a roţilor şi îţi asigură cea mai bună aderenţă, performanţă şi stabilitate, atunci când ai mai mare nevoie. Sistemul monitorizează încontinuu şi ajustează puterea livrată roţilor individuale ale vehiculului, asigurând contact şi aderenţă maxime atunci când accelerezi.

Controlul electronic al stabilităţii te ajută să menţii controlul asupra autovehiculului, indiferent de condiţii

Controlul electronic al stabilităţii (ESC) monitorizează în mod constant deplasarea utilitarei, detectează orice abateri de la traseul ales (dacă vehiculul începe să patineze, de exemplu) şi corectează automat poziţia de drum. Sistemul este creat pentru a te ajuta să menţii controlul asupra autoutilitarei şi, în plus, te poate ajuta să reduci distanţa de frânare în caz de urgenţă.

Te avertizează dacă pneurile pierd presiune

Întotdeauna este important să menţii presiunea corectă în pneuri, pentru a te ajuta să economiseşti combustibil, să protejezi pneurile şi să fii în siguranţă. De aceea, senzorii monitorizează constant fiecare roată şi te alertează dacă apare o problemă, astfel încât să poţi trage pe dreapta, să verifici, să umflii pneul sau să schimbi roata.

Menţinerea în siguranţă pe banda de rulare a remorcii

Funcţia de Asistenţă la stabilizarea remorcii (TSA) detectează „şerpuirea” sau balansarea remorcii şi reduce viteza mașinii tale până când problema dispare, făcând ca remorcarea să fie mai controlată. Sistemul încetineşte vehiculul, reducând cuplul motorului şi crescând treptat presiunea frânelor pe toate roţile.

Putere suplimentară pentru frânare de urgenţă

Sistemul de asistenţă la frânarea de urgență (EBA) ajută maşina să atingă eficienţa de frânare maximă în cazul unei situaţii de urgenţă. Sistemul detectează presiunea aplicată de şofer pe pedala de frână şi crește automat această presiune, dacă este cazul. Pentru a reduce şi mai mult distanţa de oprire, noul sistem de intensificare hidraulică spate oferă o presiune de frânare suplimentară pe frânele din spate în timpul opririi de urgenţă, atunci când sistemul ABS este activat.

Protecţie continuă împotriva răsturnării

Reducerea efectului de răsturnare (ROM) monitorizează şi identifică condiţiile de condus periculoase care ar putea duce la răsturnarea mașinii tale. În acel moment, sistemul declanşează ESP pentru a interveni, pentru a controla viteza şi pentru a redobândi stabilitatea.

Airbaguri pentru şofer, pasager, laterale şi tip cortină

Tourneo Courier este disponibil cu airbaguri tip cortină, pentru şofer, pasager şi laterale. De asemenea, senzori avansați sunt poziționați în puncte cheie în vehicul, pentru a asigura o reacție rapidă și controlată.

Porţi centura de siguranță?

Centuri de siguranță spate în trei puncte, cu retractoare, sunt montate ca standard, iar pentru a asigura că toată lumea este în siguranță, mașina emite un memento sonor până la fixarea centurii.

Ajutor pentru menţinerea copiilor în siguranţă

Dacă există copii la bord, poţi dispune montarea de puncte ISOFIX pentru fixarea scaunului pentru copii pentru cele două scaune dinspre exterior de pe rândul al doilea.

Poţi alege ce uşi să blochezi şi să deblochezi

Închiderea centralizată, cu telecomandă, a uşilor este dotare standard, iar acest sistem de închidere este mai sigur ca niciodată. Şi aceasta deoarece poţi alege să deschizi o singură uşă, în timp ce celelalte rămân blocate în mod sigur, până când activezi un comutator de pe portiera şoferului. Acelaşi comutator controlează blocarea şi deblocarea tuturor uşilor vehiculului.

Încuietori de uşi cu armătură împotriva efracţiei

Toate încuietorile uşilor sunt protejate cu o armătură anti-efracţie pentru a împiedica spargerea lor prin găurire sau dăltuire.

Două opţiuni de alarmă de nivel înalt

O alarmă de perimetru opţională ce protejează vehiculul, declanşându-se dacă uşile sau capota sunt deschise cu forţa. Pentru protecţie (şi descurajare a hoţilor) şi mai mare, alege un sistem de alarmă Thatcham de categoria 1. Acest sistem complex se activează automat în momentul în care se închide vehiculul şi emite un semnal sonor puternic dacă este declanşat de o intrare forţată, dacă maşina este ridicată sau dacă senzorii de mişcare detectează o mişcare înăuntru.

FORD TOURNEO COURIER – spaţios, confortabil şi economic

O mașină adaptată nevoilor tale, oferindu-ţi: spațiu, confort, stil, tehnologie și, nu în ultimul rând, consum redus. Cu Tourneo Courier Trend beneficiezi de dotări cum ar fi:

• airbaguri frontale şi laterale;
• sisteme ABS, ESP şi HLA;
• geamuri electrice faţă;
• system Ford ECOmode;
• Podea portbagaj reglabilă în înălţime.

Remarcabil este și faptul că motorul revoluţionar pe benzină EcoBoost de 1.0 l îşi demonstrează cu fiecare kilometru eficienţa: cu puterea la care te-ai aştepta de la un motor de 1,6 litri convenţional, utilizează cu până la 24% mai puţin combustibil.

Iar acum, poţi profita de o ofertă pe măsura abilităţilor sale: Ford Tourneo Courier Trend 1.0, EcoBoost 100 CP, la 11.300 Euro* (TVA inclus)!

În plus, poţi beneficia de finanţare prin programul Prima Maşină de la Ford. După ce am creat în premieră pentru România programul Prima Maşină de la Ford, l-am dus şi mai departe, pentru a-l face mai ofertant ca niciodata! Principalele avantaje de care poţi beneficia sunt:

• Dobândă fixă de 4.57 %**, pe întreaga perioadă de finanţare;
• Aprobare în 2 ore, în showroom-urile Ford;
• Perioadă de finanţare între 6 - 60 de luni;
• Avans minimum 5%;
• Varsta eligibilă: între 18 şi 70 ani.

Listă de preţuri

Dacă te interesează un anumit model, consultă ofertele noastre actuale. Sau vizitează cel mai apropiat dealer pentru cele mai bune oferte disponibile.

Descarcă lista de preţuri pentru Ford Tourneo Courier

Brosura Ford Tourneo Courier

Fişierul în format PDF a fost creat pentru a-ţi permite să vizualizezi şi să tipăreşti fişiere fără a avea nevoie de programul în care au fost create iniţial. Adobe™ îţi pune la dispoziţie o aplicaţie software gratuită (Acrobat Reader) care îţi permite să lucrezi cu aceste fişiere. Dacă ai instalat deja această aplicaţie pe computerul tău, în mod normal o poţi găsi la "Programe", în "Meniul Start". În caz contrar, acceseză link-ul de mai jos pentru a o descărca.

Descarcă Acrobat Reader de pe situl adobe.com