Ford Ranger

NOUL FORD RANGER


Ford Ranger şi-a construit reputaţia ca pick-up pentru orice destinaţie şi încărcătură. 

Noul Ranger este proiectat să confirme acest renume, printr-o serie de îmbunătăţiri ale designului, prestaţiilor şi tehnologiei.

Calităţile practice dovedite sunt dublate de performanţe de excepţie şi eficienţa consumului de combustibil, o gamă de tehnologii remarcabile şi un stil ultra-modern.
Prezentare
Ford Ranger în apa
Construcţie solidă
Având capacitatea să transporte 1.403 kg*, să tracteze până la 3.500 kg** şi să treacă prin apă adancă de până la 800 mm, noul Ranger este mai mult decât capabil.

E un vehicul care nu te lăsa nici în cele mai aspre condiţii, pe care te poţi baza la cele mai dure solicitări şi în care poţi avea încredere ca îţi oferă o experienţă fantastică la volan, zi de zi.

*Sarcina utilă brută este în funcţie de modelul selectat şi disponibilitatea în tara ta 

**Vehicule 4x4 de 160 PS/200 PS cu cârlig de remorcare şi remorca cu sistem frânare

Ford Ranger
Dotare inteligentă
Tehnologie de control vocal şi tactil cu Ford SYNC2, dotat cu ecran color de 8". Tempomat adaptiv cu avertizare frontală, sistem de Menţinere a benzii, sistem de Recunoastere a indicatoarelor rutiere şi Avertizarea şoferului: toate acestea sunt dotări noi, disponibile pe un vehicul cu specificaţii deja foarte bune.

Îmbunătăţirile aduse motorului şi sistemului de transmisie, printre care se numără Auto Start Stop şi noi raporturi de transmisie finale, la care se adaugă un nou sistem de servodirecţie electric, contribuie la o economie remarcabilă a consumului de combustibil şi emisii de CO2 începând de la 6,5l/100km (43.5mpg) şi, respectiv, 171g/km, transformând noul Ranger într-o alegere perfectă pentru afaceri şi agrement, muncă şi divertisment.

DESIGN

Cu un aspect îndrăzneţ, noul Ranger este şi rezistent, dar şi inteligent. La interior, habitaclul îmbină tehnologiile avansate cu simţul practic specific oricărei afaceri de succes. rezultatul - un pick-up potrivit atăt pentru teren accidentat, cât şi pentru centrul oraşului.

Exterior

CONSTRUIT CU UN SCOP Stilat, dar solid. Îndrăzneţ dar sofisticat. Utilitar, dar remarcabil. Exteriorul noului Ranger este o fuziune între formă şi funcţionalitate, având ca rezultat un vehicul practic dar şi o prezenţă impunatoare pe şosea.
Stil indraznet şi contemporan
Stil îndrăzneţ şi contemporan
 
Faruri noi
Faruri noi
 
Spatiu mare pentru marfa
Spaţiu mare pentru marfă
 
Orice destinatie şi încărcătură
Orice destinaţie şi încărcătură
 
Orice destinatie şi încărcătură
Orice destinaţie şi încărcătură
 
Lampi spate solide şi vizibile
Lămpi spate solide şi vizibile
 

Interior

O CABINĂ ÎN CARE O SĂ ÎŢI PLACĂ SĂ ÎŢI PETRECI TIMPUL ÎN ZILELE LUCRĂTOARE ŞI ÎN WEEKEND

Designul inteligent face ca interiorul noului Ranger să fie agreabil şi relaxant, cu o cabină care îţi asigură spaţiu să te întinzi, indiferent dacă eşti şofer sau pasager.
Spatios, confortabil şi durabil
Spaţios, confortabil şi durabil
 
Un volan cu care detii controlul
Un volan cu care deţii controlul
 
Ecran tactil SYNC 2, de 8'
Ecran tactil SYNC 2, de 8"
 
Panou de bord cu design inteligent
Panou de bord cu design inteligent
 
Spatiu suficient pentru cap, picioare şi coate
Spaţiu suficient pentru cap, picioare şi coate
 
Scaune cu design ergonomic
Scaune cu design ergonomic
 

Culori

REMARCABIL ÎN ORICE CULOARE

Alege dintr-o gamă de zece culori contemporane distinctive pentru exterior.
Frozen White
Frozen White
 
Colorado Red
Colorado Red
 
Panther Black
Panther Black
 
Moondust Silver
Moondust Silver
 
Oyster Grey
Oyster Grey
 
Performance Blue
Performance Blue
 
Pride Orange
Pride Orange
 
Sea Grey
Sea Grey
 
Ocean
Ocean
 
Copper Red
Copper Red
 
 
 
 

Bucuraţi-vă de o combinaţie perfectă de utilitate şi confort

Noul Ranger dispune de tehnologia necesară pentru a vă ajuta să faceţi faţă atât condiţiilor ostile ale terenurilor accidentate, cât şi traficului urban aglomerat. Din nou, acesta are caracteristici proiectate exclusiv pentru a vă face experienţa la volan mai confortabilă şi mai relaxantă.

Tehnologie

Tracţiunea 4x4 selectabilă vă permite să vă adaptaţi oricărui tip de teren

Faptul că Ranger are gardă la sol de 230 mm îl ajută, de asemenea, să depăşească majoritatea condiţiilor dificile.

Noul Ranger se adaptează la stilul dumneavoastră de condus

Transmisia automată inteligentă cu software de recunoaştere a şoferului vă asigură o experienţă de condus personalizată, în funcţie de modul selectat. De exemplu: economic, performanţă, sport, urcare, coborâre şi tractare, precum şi 4x4 în treapta de viteză superioară sau inferioară.

Software-ul „memorează” stilul de condus al şoferului şi îl adaptează la utilizarea transmisiei. Astfel, un stil de condus relaxat va avea ca rezultat mai mult rafinament şi economie de combustibil, în timp ce un stil de condus mai entuziast va fi recompensat cu reacţii mai rapide şi o senzaţie sport mai accentuată.

Deplasare în marşarier mai sigură şi mai uşoară cu ajutorul unei camere video pentru vizualizare spate

Dotare standard pe Wildtrak, camera video pentru vizualizare spate opţională afişează imaginea din spatele vehiculului pe un ecran încorporat în oglinda retrovizoare. Aceasta poate face ca deplasarea în marşarier să fie mult mai uşoară şi mai sigură şi afişează bara de remorcare pentru a merge în marşarier mai uşor până la o remorcă.

Senzori care facilitează procedura de parcare

Atunci când Ranger-ul se deplasează în marşarier (fără remorcă), radioul emite un avertisment sonor dacă un obiect se află la mai puţin de 1,8 m în spatele vehiculului. Frecvenţa semnalelor sonore emise arată cât de aproape este obiectul, făcându-l mai uşor de evitat. (Verificaţi disponibilitatea modelelor.)

Tempomatul face ca deplasările lungi să fie mai relaxante

Este suficient să reglaţi viteza dorită cu ajutorul comenzilor de pe volan, iar tempomatul va face din călătoriile lungi o experienţă mult mai puţin obositoare.

Un computer de bord vă oferă date utile legate de călătorie

Aflaţi tot ce aveţi nevoie să ştiţi: kilometri parcurşi, consum, viteză, temperatura aerului exterior. Informaţiile furnizate de computerul de bord includ şi distanţa pe care o mai aveţi de parcurs până la terminarea combustibilului, unu lucru foarte util de ştiut, în special în călătoriile lungi sau atunci când vă aflaţi în zone mai puţin circulate.

Navigaţia prin satelit încorporată în panoul de bord se asigură că ajungeţi unde v-aţi propus

Este suficient să precizezi destinaţia, folosind butoanele incorporate, şi vei primi indicaţii vizuale şi sonore, precum şi informaţii despre locaţia curentă şi zona în care te afli. Sistemul de navigaţie prin satelit este integrat în sistemul audio, pentru un plus de securitate.

Confort

Selectaţi o temperatură pentru dumneavoastră şi o alta pentru pasager

Cu Sistemul de climatizare automată cu zonă dublă de control

Un interior reproiectat, cu un design contemporan

Toate variantele de caroserie sunt, acum, mai late, oferind mai mult spaţiu pentru cap şi umeri pentru locurile din faţă; în acelaşi timp, locurile din spate beneficiază de mai mult spaţiu pentru picioare. De fapt, versiunea Double Cab oferă, acum, cel mai mare spaţiu pentru picioare, pentru locurile din spate, din această clasă.

Cabine mai spaţioase

Poziţia înălţată a şoferului contribuie, şi ea, la senzaţia de spaţiu amplu. De asemenea, oferă şi o perspectivă inegalabilă asupra drumului (sau terenului).

Confort interior specific autoturismelor

Bucuraţi-vă de senzaţia şi de confortul oferite de materialele de înaltă calitate, de stilul contemporan, precum şi de scaunele din faţă reglabile şi de cel mai mare spaţiu pentru picioare din clasa sa. Indiferent dacă mergeţi la o întâlnire de afaceri, pe şantier sau la plajă, veţi beneficia întotdeauna de confort specific autoturismelor.

Noi scaune faţă, ajustabile

Scaunele din faţă ale noului Ranger sunt complet ajustabile, pentru un maximum de confort. Pe anumite modele este disponibilă şi o versiune de scaun ajustabil electronic, pe 8 direcţii – astfel, confortul deplin aşteaptă o simplă atingere de buton. Versiunea ajustabilă electronic include suportul lombar şi sistemul integrat de încălzire.

Indiferent de versiune, scaunele din faţă au o poziţie înălţată, care oferă o perspectivă clară asupra drumui sau terenului care se aşterne în faţa maşinii. Acest lucru vă pune la dispoziţie mai mult timp de reacţie, asigurând, asftel, siguranţa tuturor ocupanţilor maşinii.

Scaune spate mai confortabile

Cabina mai amplă a noului Ranger înseamnă că, acum, pasagerii din spate au mai mult loc pentru picioare – de fapt, în cazul versiunii Double Cab, acest spaţiu este cel mai mare din clasa sa.

În funcţie de model, habitaclul poate fi echipat cu tetiere, cotieră central şi suporturi pentru pahare. Pe unele versiuni de echipare, scaunele din spate pot fi rabatate şi ancorate, pentru un spaţiu mai mare de încărcare sau pentru acces la spaţiul de depozitare de sub scaune. Versiunea RAPCab (cu uşă posterioară de acces) poate fi echipată, opţional, cu strapontine pentru pasagerii ocazionali. Centurile de siguranţă cu prindere în trei puncte constituie o dotare standard penbtru toate versiunile.

În sfârşit, sistemul de fixare ISOFIX înseamnă că nu veţi avea nicio grijă atunci când plecaţi cu familia într-o excursie de sfârşit de săptămână.

O gamă largă de sisteme de divertisment în maşină (ICE)

Puteţi alege unul dintre cele patru sisteme de divertisment disponibile. Sistemul cel mai avansat include un ecran color de 5”, Radio-CD cu compatibilitate MP3, comandă vocală, conectivitate Bluetooth® şi USB şi navigaţie prin satelit.

Cabină proiectată intuitiv

Odată urcat la volan, veţi descoperi că fiecare comandă se află exact acolo unde v-aţi aştepta să fie, iar cadranele şi indicatoarele sunt poziţionate pentru o vizibilitate perfectă. Scaunul confortabil, cu o poziţie înălţată, vă oferă o perspectivă amplă asupra drumului sau terenului spre care vă îndreptaţi.

Sistem audio de top

Sistemul de sunet, cu şase difuzoare puternice, oferă o experienţă auditivă superbă şi poate reda inclusive fişiere MP3 de pe CD sau USB.

Intensitatea luminii scade treptat, oferindu-vă timp să vă adaptaţi

Luminile din habtiaclu se sting treptat, după ce puneţi contactul, astfel încât să aveţi suficient timp pentru a vă adapta la noua luminozitate.

Un pick-up construit cu un scop

Este adevărat că interiorul său este confortabil şi relaxant, dar noul Ranger este un vehicul proiectat în principal pentru muncă. Cu cele mai mari valori din clasa sa pentru sarcină utilă şi capacitate de remorcare, împreună cu o varietate de caracteristici şi accesorii pentru gestionarea tuturor tipurilor de încărcături, acesta reprezintă o alegere foarte practică. Iar noile costuri de întreţinere, acum mai mici, îl fac să fie o alegere bună şi din punct de vedere financiar.

Noul Ranger este conceput pentru a putea face faţă, practic, oricărei sarcini de transport sau remorcare pe care i-o daţi.

Capacitate mare de remorcare

Cele mai mari valori din clasa sa pentru sarcina utilă şi capacitatea de remorcare.
Noul Ranger se mândreşte cu cele mai mari valori din clasa sa pentru sarcina utilă şi cu o impresionantă capacitate de remorcare, şi anume 1.336 kg şi, respectiv, 3.350 kg.


Capacitatea de remorcare în cifre

Noul Ranger uşurează lucrul cu încărcături grele, atât pe teren plat, cât şi în condiţii de remorcare la deal.

Aici puteţi vedea în cifre cât de mult poate transporta acest vehicul.
4x2 Regular Cab: fără sistem propriu de frânare - 750 kg; cu sistem propriu de frânare - 1600 kg
4x4 Regular Cab, Super Cab, Double Cab: fără sistem propriu de frânare - 750 kg*; cu sistem propriu de frânare - 3350 kg*
*În unele situaţii poate fi necesară folosirea tracţiunii 4L.

O varietate mare de cabine şi mai mult spaţiu

Noul Ranger oferă trei tipuri de cabine, în plus şi opţiune de autoşasiu, toate fiind mai spaţioase decât înainte. Astfel, veţi beneficia de mai mult loc pentru cap, umeri şi picioare (locul pentru picioare în spate la cabina dublă este cel mai bun din clasa sa). Este de asemenea, cea mai lungă, cea mai spaţioasă şi una dintre cele mai înalte modele din clasa sa.