Ford Mondeo Ford Mondeo Ford Mondeo Ford Mondeo Ford Mondeo Ford Mondeo Ford Mondeo Ford Mondeo Ford Mondeo

Îţi prezentăm NOUL FORD MONDEO


O maşina caracterizată de stilul elegant, impunător şi ultramodern ce creează un profil dinamic, o declaraţie impunătoare ce exprimă performanţa şi eficienţa noului model. Îmbinând designul sofisticat şi inteligent, cu execuţia precisă şi tehnologiile de ultima oră, noul Mondeo duce experienţa de condus la un nou nivel.
Pentru a experimenta noul Mondeo, contactează-ne pentru un Test Drive.


Faruri autoadaptive cu tehnologie LED

Farurile autoadaptive cu tehnologie LED, care se mişcă în timp ce roteşti volanul, pentru un plus de vizibilitate în viraje este doar una din noutăţile ce echipează noul model. Spre deosebire de luminile tradiţionale, acestea utilizează LED-uri ultra-eficiente şi incorporează opt moduri diferite de iluminare.

Astfel, farurile pot reacţiona la mediul înconjurător, schimbând faza şi intensitatea luminii, în funcţie de drumurile şi condiţiile meteo.

Centuri de siguranţa cu airbag incorporat

O alta inovaţie remarcabilă este reprezentată de sistemul unic de centuri de siguranţa cu airbag incorporat, care oferă pasagerilor din spate, de pe locurile dinspre exterior, un nivel de protecţie superior.

Exterior

Acesta este un vehicul conceput pentru a impresiona. În plus, forma şi stilul maşinii au fost adaptate pentru a conferi acesteia rezistenţă minimă la înaintare, maximizând astfel economia de combustibil.

Vezi mai jos mai multe caracteristici de design exterior.

Mondeo - versiunea în 5 usi, în culoarea Ruby Red

Mondeo - versiunea în 5 usi, în culoarea Ruby Red

Mondeo - versiunea în 5 usi, în culoarea Ruby Red

Mondeo - versiunea Wagon, Titanium Grey

Mondeo - versiunea Wagon, Titanium Grey

Interior

Bucură-te de ambianţa silentioasă şi rafinată a cabinei noului Mondeo. Sunt utilizate materiale de calitate superioară, iar gama largă de opţiuni pentru interior îţi permite să îţi personalizezi şi mai mult experienţa. Pasagerii din spate pot, de asemenea, să se relaxeze şi să se bucure de spaţiul generos din zona picioarelor, a capului şi a umerilor.

Vezi mai jos mai multe caracteristici de design interior.

Mondeo - design interior

Mondeo - sistem de asistenţă activa la parcare

Mondeo - SYNC 2 cu ecran tactil

Jante

Noul Mondeo este disponibil cu o gamă largă de opţiuni diferite de jante.

Ambient - jante D5AA4 - 16"

Ambient - jante D5AA4 - 16"

Trend - jante D2XC8 - 16"

Titanium - jante D2YCE - 17"

Trend - jante D2YAY - 17"

Trend - jante D2YDN - 17"

Titanium - jante optionale D2UEH - 18"

Titanium - jante optionale D2ULD - 18"

Titanium - jante D2VL4 - 19"

Culori

Alege dintr-o gamă variată de culori pentru exterior, fiecare cu propria notă stilistică.

Blazer Blue

Magnetic Grey

Moondust Silver

Ruby Red

Techtonic Silver

White Platinum Tricoat

Panther Black

Guard

Lunar Sky

Deep Impact Blue

Putere, manevrabilitate şi economie


Gama de motoare disponibile pentru noul Mondeo asigură performanţe excelente. Iar suspensiile îmbunătăţite, împreună cu o serie de tehnologii inteligente, îţi oferă controlul absolut asupra acestei puteri rafinate. Rezultatul: manevrabilitate de înaltă precizie în orice situatie.

Performanţa este dublată de eficienţă. De fapt, combinaţia dintre designul inteligent şi proiectarea avansată înseamnă o economie remarcabilă şi emisii reduse de CO2.

EcoBoost: profită la maximum de plăcerea de a conduce

Trei variante de motorizare pe benzină EcoBoost utilizează o combinaţie de injecţie directă a combustibilului şi un sistem cu turbocompresor, pentru a oferi niveluri remarcabile de performanţa şi economie:

• La 125 CP, revoluţionarul (şi multiplul premiat) motor EcoBoost de 1 litru, cu trei cilindri, îţi asigură toată puterea la care te-ai aştepta din partea unui motor convenţional de 1,6 litri, cu un consum de combustibil cu circa 25% mai mic şi emisii de CO2 mai scăzute.

• Noul motor EcoBoost de 1,5 litri dezvoltă 160 CP, cu o economie de combustibil de 5,9 litri/100 km.

• Motorul EcoBoost de 2 litri dezvoltă o putere impresionantă, de 203 CP sau 240 CP, în timp ce un sistem „sound symposer” special proiectat îţi permite să auzi în cabină zgomotul distinct al motorului, atunci când accelerezi puternic.

O gamă largă de opţiuni diesel

Preferi un motor diesel? Atunci alege din gama care include un motor TDCi de 1,5 litri şi un motor TDCi de 2 litri. Toate variantele incorporează cea mai recentă tehnologie de motorizare, pentru a îmbunătăţi puterea, cuplul şi economia, reducand în acelaşi timp emisiile. Motorul TDCi de 2 litri oferă trei variante de putere, cu un maximum impresionant de 210 CP cu turbocompresor dublu, asigurând, în acelasi timp, economie excelentă şi emisii reduse.

Variante diesel ECOnetic ultraeficiente

Ambele motoare diesel sunt disponibile ca variante ECOnetic care furnizează capacităţi suplimentare. De exemplu: TDCi ECOnetic de 1,5 litri şi TDCi ECOnetic de 1,6 litri cu 94 g CO2/km; şi TDCi ECOnetic de 2 litri, 150 CP şi 180 CP cu 107 g CO2/km.

Cutii de viteze manuale, potrivite motorului ales de tine

Sunt disponibile două cutii de viteze manuale cu 6 trepte. Una este mai uşoară şi este montată cu motoarele EcoBoost de 1 şi 1,5 litri şi cu motorul diesel de 1,6 litri. Cealaltă are o capacitate de cuplu mai mare, potrivită motorului TDCi de 2 litri.

Cutii de viteze automate avansate

Noul model oferă două variante automate. O cutie de viteze automată cu 6 trepte, care are o capacitate de cuplu ridicată şi care este montată pe motoarele EcoBoost de 1,5 şi 2 litri. În mod alternativ, cutia de viteze Ford Powershift este disponibilă pe TDCi de 2 litri, combinând confortul oferit de o cutie automată şi controlul uneia manuale, asigurând schimbări extrem de rapide ale treptelor de viteză şi putere exact atunci când ai cea mai mare nevoie.

Bucură-te de beneficiile oferite de tehnologia sistemelor electrice hibride

Aşa cum îi stă bine unei maşini dotate cu numeroase tehnologii inovatoare, noul Mondeo este disponibil ca Vehicul Electric Hibrid (Hybrid Electric Vehicle - HEV): o premieră pentru Ford în Europa. Combinând beneficiile puterii electrice şi ale benzinei, noul Mondeo Hybrid îţi permite să te bucuri de eficienţă şi rafinament remarcabile, dublate de performanţe şi un interval de deplasare excelente. Frânarea regenerativă, un indicator inteligent şi inovator cu „Instructor pentru frânare”, plus alte sisteme avansate, contribuie şi mai mult la maximizarea puterii şi eficienţei.

Un sistem care te ajută să economiseşti combustibil

EV+ combină sistemul GPS incorporat al Ford SYNC cu un software complex, care identifică destinaţiile frecvente. Aşa că, atunci când te afli la o distanţă prestabilită de un loc în care opresti de obicei, maşina va incerca să menţină modul de condus exclusiv electric, până ajungi la destinaţie.

Suspensie bine ajustată, pentru o deplasare mai rafinată

Mondeo beneficiază de o suspensie spate multi-braţ reproiectată. Acest sistem avansat este uşor, rigid şi perfect ajustat, pentru a asigura răspuns, control şi calitate a deplasării.

Schimbător cu padele: bucură-te de schimbări rapide ale treptelor de viteză în cazul transmisiei automate

Regăsindu-se în mod normal pe maşinile sport de înaltă performanţă, comenzile de schimbare automată, cu padele, sunt disponibile cu ambele variante de transmisii ale noului Mondeo: PowerShift şi automată cu 6 trepte. Această tehnologie inspirată de maşinile de curse facilitează schimbarea rapidă şi fără efort a treptelor de viteză.

Direcţie servoasistată care reacţionează în funcţie de situaţie

Direcţia servoasistată electric (EPAS) se ajustează automat la viteza de rulare şi la condiţiile de drum.

La viteze reduse, sistemul face ca rotirea volanului să fie mai uşoară, îmbunătăţind manevrabilitatea. La viteze ridicate, când ai nevoie de un control mai precis, direcţia devine mai rigidă. Acum, cu ajutorul noului control asupra devierii de la cursul normal, EPAS analizează vântul care bate din faţă şi alte condiţii de drum, în timp ce controlul activ al vibraţiilor contribuie la reducerea celor nedorite, resimţite la nivelul volanului.

Adaptare instantanee a aderenţei pe diferitele tipuri de teren

Sistemul de tracţiune integrală inteligentă (IAWD) al noului Mondeo* reacţionează şi se adaptează instantaneu la diferite tipuri de teren, transmiţând cu precizie cantitatea necesară de cuplu către roţile care necesită cel mai mult aderenţă.

Acest sistem complex utilizează senzori şi software pentru a stabili cu anticipare caţă putere trebuie trimisă fiecărei punţi, înainte să apără fenomenul de derapare. Şi, pentru că este un sistem „la cerere”, acesta se activează doar când este nevoie, economisind combustibil atunci când drumul este mai puţin solicitant.

*Disponibil începând cu aprilie 2015.

Foloseşte mai puţin combustibil cu funcţia Auto-Start-Stop

Atunci când opreşti la semafor sau când aştepţi într-o coloană, această tehnologie poate opri automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esenţiale, precum farurile, aerul condiţionat, radioul şi sistemul Ford SYNC). De îndată ce eşti gata să pleci de pe loc, apasă, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj şi selectează prima treaptă de viteză, ori apasă pe pedala de acceleraţie, în cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneşte din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop este deosebit de eficient în mediul urban, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10%.

Aerodinamicitate mai bună pentru economie mai mare

Atunci când conduci cu viteză redusă, sistemul activ cu obturator pentru grilă ţine deschise orificiile de ventilaţie de la nivelul grilei, pentru a răci motorul. Când prinzi viteză, acesta se poate închide automat, îmbunătăţind aerodinamicitatea şi contribuind la economisirea de combustibil.

Un mod mai eficient de a reîncărca bateria

Spre deosebire de sistemele convenţionale, sistemul de încărcare regenerativă inteligentă reîncarcă bateria doar atunci când este nevoie şi, ori de câte ori este posibil, evită realizarea acestei operaţiuni atunci când apeşi pedala de acceleraţie. Acest lucru poate reduce şi mai mult consumul de combustibil şi nivelul de emisii.

O experienţă la volan îmbunătăţită


Cu ajutorul tehnologiilor inteligente, maşina reactionează în permanenţă la ceea ce se întâmplă în jurul ei, răspunzând permanent la condiţiile de drum, la trafic şi la propriul tău stil de condus. De asemenea, numeroase caracteristici avansate îţi pot face viaţa mai uşoară.

Descoperă farurile cu LED care îşi reglează modelul fazei în funcţie de condiţiile înconjurătoare, sistemul de comunicaţii pe care îl poţi controla cu ajutorul vocii, dotarea care te scuteşte de stresul parcării sau cea care te ajuta să ramai pe banda ta de circulaţie. Află mai multe în secţiunile de mai jos.

Faruri care oferă vizibilitate în viraje

Utilizând tehnologia Ford a farurilor autoadaptive prevăzute cu dispozitive LED - acestea nu sunt doar uimitoare, sunt şi inteligente, deoarece urmează cu precizie drumul, pe măsură ce roteşti de volan - noul Mondeo îţi oferă o vizibilitate remarcabilă. Această tehnologie este îmbunătăţită şi mai mult prin utilizarea LED-uri, care proiectează o lumină naturală şi intensă. Acestea servesc, de asemenea, şi drept faruri de zi.

Ford SYNC 2. Tehnologie hands-free şi ecran tactil avansat

Sistemul Ford SYNC 2 îţi permite să conectezi telefonul mobil şi playerul MP3 în regim wireless. Poţi controla muzica, telefonul, sistemul de navigaţie şi climatizarea cu ajutorul unor comenzi vocale simple şi intuitive sau prin intermediul ecranului tactil color de 8” (pe care îl poţi utiliza şi pentru a vizualiza imagini).

Trebuie doar să spui ce îţi doreşti...

Cu ajutorul Ford SYNC 2 poţi solicita o listă cu restaurantele din proximitate, pur şi simplu rostind, „Îmi este foame” sau poţi accesa Ghidul Michelin pentru a te ajuta să alegi şi să faci rezervarea. Conectivitatea Wi-Fi este disponibilă prin intermediul hotspot-urilor, cu un modem USB. Sistemul include şi Asistenţa de Urgenţă Ford, care apelează automat serviciile de urgenţă în eventualitatea unui accident (vezi şi pagina Siguranţa şi Securitate).

Variante de sonorizare

Alege dintre un sistem SYNC 2 cu patru boxe premium şi o unitate Sony avansată cu 12 boxe Sony de înaltă fidelitate. Un radio DAB este, de asemenea, disponibil ca dotare opţională.

Mersul în marsarier îţi oferă acum mai multă vizibilitate

Stâlpi opritori, garduri, ziduri joase… camera video pentru vizualizare spate îţi arată tot ce se află în spatele autovehiculului pe un ecran integrat în consola centrală şi se activează automat atunci când selectezi marsarierul. Sistemul afişează, de asemenea, ghidaje virtuale pentru a te ajuta să parchezi şi în cele mai înguste spaţii.

Un sistem avansat care te ajută să păstrezi banda de rulare

Sistemul de menţinere a benzii de rulare utilizează o cameră orientata în fată, pentru a detecta dacă ai ieşit în mod accidental de pe banda de deplasare. Sistemul de avertizare la părăsirea benzii te atenţionează printr-o vibraţie a volanului şi prin afişarea unui indicator. Dacă reacţionezi mai greu sau nu reacţionezi deloc, sistemul de asistenţă la păstrarea benzii îţi poate oferi asistenţă la direcţie, pentru a te ajuta să revii pe banda corectă.

Această tehnologie este concepută pentru suprafeţe rutiere cu mai multe benzi (precum autostrăzile), aşa că se va dezactiva automat la viteze mai mici de 65 km/h, putând fi dezactivată şi manual.

Vizibilitate chiar şi în ”unghiul mort”

Sistemul de asistenţă pentru unghiul mort (BLIS) te ajută să schimbi în siguranţă banda de rulare, multumită senzorilor RADAR care pot scana unghiurile moarte de pe ambele părţi ale vehiculului. Daca detectează un vehicul pe care nu îl poţi vedea, o lumină portocalie afişată în oglinda laterală de pe partea corespunzătoare se va aprinde pentru a te avertiza.

Intrari şi ieşiri din parcare fără stres

Cu ajutorul tehnologiilor Ford, sistemul de asistenţă activă la parcare face mai mult decât să te direcţioneze în locurile de parcare paralelă. Sistemul de asistenţă la ieşirea din parcare (POA) oferă un plus de siguranţă. Sistemul pentru parcare perpendiculară (PPA) poate să detecteze dacă maşina are loc într-un anumit spaţiu şi te conduce în marsarier, în locul respectiv. Iar dacă există obstacole, sistemul de asistenţă la parcare laterală (SPA) te atenţionează.

Curăţă parbrizul rapid cu ”Quickclear”

Această dotare inteligentă este creată pentru a îţi permite să porneşti rapid în dimineţile geroase. Trebuie doar să apeşi pe un buton, iar sistemul contribuie la dezghetarea parbrizului în câteva secunde.

Scaune care asigură sprijin suplimentar

Noile scaune multi-contur sunt disponibile pentru şofer şi pasagerul din faţă, putând fi ajustate pentru a oferi confort maximum. Drept urmare, acestea pot asigura sprijin suplimentar acolo unde ai nevoie şi îţi pot oferi chiar şi un masaj, ajutandu-te să rămâi odihnit în timpul călătoriilor lungi. Climatizarea îţi îmbunătăţeşte şi mai mult experienţa, permiţându-ţi să setezi temperatura perfectă.

Plafon panoramic pentru un spaţiu mai luminos

Printr-o singură apăsare de buton, parasolarul acţionat electric din plafon se indepartează prin glisare, permiţând luminii naturale să treacă prin plafonul panoramic. În acelasi timp, geamul care reflectă lumina razelor menţine răcoarea şi te protejează de razele UV dăunătoare. Opţiunile de plafon variază în funcţie de caroserie: un plafon panoramic mare şi fix este disponibil pentru modelul cu 5 uşi; un plafon panoramic din două secţiuni pentru modelul Wagon; sau o trapă tradiţională pentru modelul cu 4 uşi.

Iluminat ambiental, ajustat în funcţie de starea în care vă aflaţi

Cu ajutorul optiunii de iluminat ambiental, o lumină plăcută inundă discret interiorul maşinii pe timp de noapte, fiind disponibile opt variante diferite de culori. (Dotare standard pentru Titanium şi dotare opţională pentru Trend.)

Reglează temperatura ideală pentru tine şi pentru pasager

Cu ajutorul sistemului electronic de control automat al temperaturii cu zona dublă de acţiune (DEATC), poţi selecta temperaturile pe care tu şi pasagerul din faţă le preferaţi, iar sistemul le va menţine cu ajutorul senzorului avansat de climatizare.

Oglinzi pliabile electric

Este uşor să deteriorezi oglinzile laterale atunci când intri sau ieşi din spaţii strâmte sau când eşti parcat pe o stradă îngustă. Oglinzile laterale pliabile electric, opţionale, te pot ajuta să eviţi acest lucru, doar prin atingerea unui buton. Şi pentru că sunt încălzite, poţi pleca la drum mai repede şi în siguranţă, pe vreme rece.

O oglindă retrovizoare cu funcţie anti-orbire

Vei conduce mai uşor şi vei beneficia de mai multa siguranţă pe timp de noapte, dacă nu esti orbit în mod constant de farurile autovehiculelor care se deplasează în spatele tău. De aceea, oglinda retrovizoare heliomată, automată şi inovatoare detectează imediat reflexia farurilor din spate şi reduce strălucirea luminii reflectate.

Mai multă încredere cu MyKey®

Ford MyKey® îţi permite să setezi limita maximă de viteză, te atentionează când centura de siguranţă nu este purtata şi permite limitarea volumului sistemului audio. Această tehnologie este concepută pentru a îţi asigura liniştea atunci când împrumuţi maşina unui prieten sau unui membru al familiei, deoarece poţi programa restricţiile dorite pentru cheia respectivă: Ford MyKey®. Poţi păstra personal cheia de „admin” şi chiar să ai mai multe exemplare din ambele chei, dacă doreşti.

Faza lungă automată. Vizibilitate maximă, fără a-i orbi pe ceilalţi şoferi

O funcţie utilă pentru deplasările pe timp de noapte, faza lungă automată comută temporar la faza scurtă atunci când detectează trafic din sens opus sau un alt autovehicul, pentru a nu-i orbi pe ceilalţi şoferi. Sistemul revine automat la faza lungă, asigurând vizibilitate maximă. Faza lungă automată este disponibilă ca dotare opţională cu sistemul de menţinere a benzii (consultaţi secţiunea Tehnologia Condusului).

Siguranţa de cinci stele şi o tehnologie nouă, unică


Cel mai recent model Mondeo a primit deja calificativul maxim de cinci stele din partea celei mai prestigioase organizaţii independente din Europa în materie de siguranţă: Euro NCAP. Maşina este dotată cu multe tehnologii Ford care în trecut au fost premiate de Euro NCAP pentru inovaţii în domeniul siguranţei. Iar această maşină este prima din gama Ford care va fi echipată cu centuri de siguranţă cu airbag incorporat, pentru locurile exterioare din spate. Descoperă mai jos mai multe despre acestea.

Un plus de protecţie pentru pasagerii din spate

Cele doua scaune din spate, dinspre exterior pot fi echipate cu o caracteristică de siguranţă unică: o centură de siguranţă cu airbag incorporat. În eventualitatea unui impact, airbag-urile se declansează şi distribuie forţele generate de coliziune pe o zona a corpului de patru ori mai mare decât centurile convenţionale. Prin reducerea presiunii exercitate asupra pieptului şi controlând mai bine mişcarea capului şi a gâtului, această tehnologie inovatoare poate reduce probabilitatea vătămării.

Ford SYNC 2 cu asistenţă de urgenţă

Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC 2 care îţi poate salva viaţă este asistenţa de urgenţă. În cazul unui accident, când se activează airbagul sau se dezactivează pompa de carburant, sistemul efectuează automat un apel direct către serviciile de urgenţă. Dacă este cazul, poţi alege să întrerupi apelul sau să discuţi personal cu operatorul. Un aspect extrem de important este faptul că sistemul va furniza informaţii vitale, precum coordonatele GPS, chiar şi atunci când ţi-ai pierdut cunoştinţă.*

*Asistenţa de urgenţă Ford funcţionează în peste 30 de ţări din Europa. Această caracteristică funcţionează atunci când este conectată cu un telefon mobil compatibil pe care îl ai la tine, în momentul în care un airbag este declanşat (cu excepţia airbagurilor pentru genunchi) sau atunci când un senzor care înregistrează o coliziune întrerupe pompa de combustibil. Funcţia de mesagerie şi asistenţă de urgenţă nu sunt acceptate în toate limbile europene. 

Oferă încredere chiar şi în condiţii dificile

Maşină este prevăzută cu un sistem de Control electronic al stabilităţii (ESP), care include o serie de tehnologii concepute pentru a te ajuta să menţii controlul. Senzorii detectează orice schimbări bruşte de direcţie, frânare sau comportament al vehiculului care te-ar putea face să pierzi controlul, pentru ca apoi ESP să ajusteze precis viteza fiecărei roţi în parte, făcând maşina mai stabilă şi ajutând la prevenirea alunecării. Caracteristicile ESP includ asistenţa la pornirea în rampă, asistenţa la frânarea de urgenţă şi pre-activarea electronică a frânelor.

Mai multa siguranţă

Coliziunile în trafic la viteza mică, din cauza opririlor şi pornirilor frecvente, au loc mult prea des. Active City Stop este o tehnologie avansată proiectată pentru a te ajuta să le eviţi sau, cel puţin, să reduci impactul. Daca sistemul detectează ca maşina din faţă s-a oprit brusc, iar tu te deplasezi cu mai puţin de 40 km/h, va acţiona automat frânele. Ca dovadă a caracterului său inovator, această tehnologie a primit premiul ”Advanced” oferit de Euro NCAP pentru siguranţă.*

*Acordat pentru Ford Focus.

Un plus de control în cazul pornirilor din rampă

Sistemul de asistenţă la pornirea din rampă impiedică temporar alunecarea în spate sau în faţă atunci când porneşti din rampă. Sistemul funcţionează prin menţinerea presiunii la nivelul sistemului de frânare pentru un interval suplimentar de 2,5 secunde, asigurându-ti mai mult timp şi control atunci când muţi piciorul de pe pedala de frână pe cea de acceleraţie. Acest sistem este, de asemenea, util când opresti şi porneşti autovehiculul pe suprafeţe alunecoase.

Putere suplimentară pentru frânarea de urgenţă

Sistemul de asistenţă la frânarea de urgenţă (EBA) ajută vehiculul să atingă eficienţa maximă de frânare în cazul unei situaţii extreme. Este controlat automat prin intermediul sistemului ESP, care detectează presiunea aplicată de şofer pe pedala de frână şi creşte automat aceasta presiune, dacă este cazul.

Un sistem care poate ajuta la protejarea pietonilor

Sistemul de asistenţă pre-coliziune cu detectare a pietonilor detectează persoanele de pe drumul din faţă sau pe cei care s-ar putea intersecta cu traseul vehiculului şi te avertizează cu privire la prezenţa acestora. Dacă nu reacţionezi, sistemul va aplica automat frânele. Această nouă tehnologie este concepută pentru a ajuta la reducerea severităţii accidentelor, sau pentru a ajuta la evitarea completă a acestora, funcţionand la viteze de până la 80 km/h.

Stabileste în avans viteza maximă

Un dispozitiv opţional de limitare activă a vitezei (dotare standard pe Titanium) îţi permite să setezi în avans viteza maximă pentru o întreagă călătorie. Sistemul te avertizează dacă anulezi setarea sau dacă depăşeşti viteza setată în mod accidental, de exemplu atunci când cobori o pantă. Acest dispozitiv este util în mod special în zone cu restricţii de viteză, deoarece îţi permite să te concentrezi asupra drumului în loc să verifici în mod constant vitezometrul.

Opriri de urgenţă mai rapide şi mai scurte

Atunci când detectează o situaţie de oprire de urgenţă, ESP pre-încarcă sistemul de frânare, închizând orice gol de aer dintre plăcuţele şi discurile de frână. Cunoscută drept pre-activare electronică a frânelor, această tehnologie ajută la reducerea distanţei de frânare a maşinii.

Poţi alege ce uşi să blochezi şi să deblochezi

Noul sistem de închidere centralizată a uşilor cu telecomanda este mai sigur ca niciodată. Şi aceasta deoarece poţi alege să descui o singură uşă, iar celelalte rămân blocate, până când activezi un comutator de pe portiera şoferului. Acelaşi comutator controlează blocarea şi deblocarea tuturor uşilor vehiculului.

Lista de preţuri


Dacă te interesează un anumit model, consultă ofertele noastre actuale. Sau vizitează-ne pentru cele mai bune oferte disponibile.

Descarcă lista de preţuri pentru Ford Mondeo
Descarcă lista de preţuri pentru Ford Mondeo Hybrid

Broşura Ford Mondeo

Fişierul în format PDF a fost creat pentru a-ţi permite să vizualizezi şi să tipăreşti fişiere fără a avea nevoie de programul în care au fost create iniţial. Adobe™ îţi pune la dispoziţie o aplicaţie software gratuită (Acrobat Reader) care îţi permite să lucrezi cu aceste fişiere. Dacă ai instalat deja această aplicaţie pe computerul tău, în mod normal o poţi găsi la "Programe", în "Meniul Start". În caz contrar, acceseză link-ul de mai jos pentru a o descărca.

Descarcă Acrobat Reader de pe situl adobe.com