Ford Kuga
 

NOUL FORD KUGA


Design impunător, ultra-contemporan, atăt la interior, cat şi la exterior. Performanţa şi eficienţa fără compromisuri. O listă impresionantă de caracteristici, sisteme şi tehnologii inteligente. Şi caracter practic, flexibilitate şi utilitate exact aşa cum îţi doreşti.

Dacă acolo unde alţii văd obstacole tu vezi oportunităţi, atunci vei vedea posibilitatile infinite oferite de noul Ford Kuga.

Ford Kuga SYNC3 with Touchscreen and Voice Control

Tehnologie pe care o poţi controla cu vocea


Ford SYNC 3 îţi permite să fii conectat în permanenţă şi să controlezi telefonul, muzica, sistemul de navigaţie şi climatizarea cu ajutorul unor comenzi vocale intuitive sau a unui ecran tactil color de 8”.

Poţi chiar să soliciţi o listă cu restaurantele locale rostind, pur şi simplu, „I'm hungry” (Mi-e foame) sau poţi accesa Ghidul Michelin pentru a te ajuta să alegi locuri unde să mănânci sau hoteluri şi să faci rezervările.

Conectivitatea Wi-Fi este disponibilă prin intermediul hotspoturilor, cu un modem USB. Iar Sistemul de Asistenţă pentru situaţii de urgenţă te poate ajuta să apelezi serviciile de urgenţă în cazul unui accident.

Ford Kuga SYNC3 with Touchscreen and Voice Control

Intrări şi ieşiri din parcare fără stres

Cu ajutorul mai multor tehnologii diferite, sistemul de asistenţă activă la parcare face mai mult decât să te direcţioneze automat în locurile de parcare. Pe deasupra, te ajută şi să ieşi din acestea.

Sistemul de asistenţă la parcarea paralelă şi perpendiculară detectează un spaţiu adecvat atunci când treci pe lângă acesta. Apoi sistemul va prelua controlul direcţiei, iar tu doar acţionezi pedala de acceleraţie, cutia de viteze şi frâna (urmărind instrucţiunile clare şi simple de pe ecran şi semnalele sonore).

Ford Kuga SYNC3 with Touchscreen and Voice Control

Pentru a evita coliziunile la viteză mică, noul Ford Kuga frânează în locul tău

Sistemul Active City Stop te ajută să eviţi sau să reduci efectele unei coliziuni în trafic lent sau la viteze sub 50 km/h. Dacă sistemul detectează că autoturismul din faţă s-a oprit brusc, va acţiona automat frânele.


 

SIMBOLUL SIGURANŢEI DE SINE


SusDesignul noului Kuga sugerează că autoturismul se află în permanenţă în mişcare, chiar şi atunci când stă pe loc.

Iar aceste linii şi contururi fluide nu au doar rol stilistic, ci contribuie şi la eficienţa aerodinamică excepţională a autoturismului.

Cât despre siguranţa de sine pe care o proiectează – aceasta vine ca dotare standard.
Design distins, atractiv într-un mod remarcabil. Sisteme de tracţiune care te ajută atunci când te afli la drum. Solid, dar sofisticat. Capabil, dar confortabil.
O imagine greu de uitat. Stil îndrăzneţ şi sigur pe sine. Privelişti uimitoare de jur împrejur.
Aerodinamica nu a arătat niciodată aşa de bine. Relaxează-te şi bucură-te de călătorie. O prezenţă impozantă.
Arată bine pe orice teren. Puternic, sportiv, impunător. Detalii bine gândite şi practice.ELEGANT ŞI EXECUTAT CU MĂIESTRIE


SusSofisticat şi rafinat, habitaclul noului Kuga este un spaţiu frumos aranjat: un spaţiu în care tu şi pasagerii tăi veţi petrece timp cu plăcere.Un spaţiu în care vei dori să petreci timp. Scaune faţă de calitate superioară, cu tapiţerie din piele. Suprafeţe plăcute la atingere şi detalii inteligente.
Lasă să pătrundă lumina naturală prin plafonul panoramic. O frână de parcare electronică inteligentă. Capacitate de până la 1.603 litri.
Loc din belsug. Spaţiu de care să te bucuri. Fiecare comandă se află la îndemană, în mod intuitiv. SYNC 3 cu ecran tactil de 8”.
Spaţiu din belsug pentru pasagerii din spate. Instrumente de bord clare, ultramoderne. Dispunere curată, neîngrămădită a cabinei.
Treci la volan şi preia controlul. Execuţie de excepţie, detalii elegante. Volan încălzit pentru un plus de confort.JANTE CARE SPORESC ASPECTUL SPORTIV ŞI FUNCŢIONAL


Sus


O gamă largă de opţiuni de jante uimitoare a fost proiectată pentru condus confortabil, performanţă sportivă şi aspect puternic.16”, cu 5 spite şi capac de roată
(D2YCA)
17”, cu 5x2 spiţe, din aliaj Sparkle Silver
(D2YDN)
17”, cu 5x2 spiţe, din aliaj Sparkle Silver
(D2YDP)
18”, cu 5 spiţe, din aliaj prelucrat Sparkle Silver
(D2UEK)
18", cu 5x2 spiţe, din aliaj prelucrat Absolute Black
(D2UDW)
19", cu 5 spiţe în Y, din aliaj Lustre Nickel
(D2VBT)
19", cu 5x2 spiţe, din aliaj prelucrat Absolute Black
(D2VBE)
19", cu 5x2 spiţe, din aliaj Absolute Black
(D2VL4)CU CE CULOARE ÎŢI STĂ MAI BINE?


Sus


Alege dintr-o gamă variată de culori, fiecare concepută pentru a se potrivi imaginii şi preferinţelor tale.Magnetic
(Metalizată)
Guard Grey
(Metalizată)
White Platinum
(Metalizată)
Deep Impact Blue
(Metalizată)
Moondust Silver
(Metalizată)
Copper Pulse
(Metalizată)
Green Instinct
(Metalizată)
Shadow Black
(Mica)
Race Red
Frozen White Blazer Blue Ruby Red
(Metalizată)ASORTATE CU ELEGANŢĂ


Sus


Culori complementare, materiale de calitate superioară, atenţie deosebită la detalii: toate sunt standard,¨indiferent de opţiunea selectată.Material textil Boost and View în culorile Chromite Grey şi Charcoal Black Piele Salerno de culoare Charcoal Black Material textil Groove şi piele Salerno în culorile Chromite Grey şi Charcoal Black
Piele Salerno de culoare Medium Light Stone Piele întoarsă Rapton şi piele Salerno în culorile Ebony şi Charcoal BlackTRECI LA VOLAN. PREIA CONTROLUL!


Sus


Atunci când te afli la volanul noului Kuga, ai la dispoziţie numeroase sisteme, caracteristici şi tehnologii. Toate sunt concepute pentru a îţi îmbunătăţi fiecare călătorie în parte. Pentru ca tu să te poţi bucura în linişte şi la maximum de aceasta experienţă.Încredere chiar şi în condiţii schimbătoare

Un sistem disponibil cu tracţiune integrală inteligenţă (iAWD) poate determina câtă aderenţă, câtă compensare în viraje şi ce nivel de reacţie sunt necesare în condiţii de climat umed, uscat sau cu gheaţă şi pe teren schimbător. Tehnologia este una inteligentă, aşa că poate muta tracţiunea pe puntea din faţă sau din spate, în funcţie de cerinţe. Iar prin furnizarea de „cuplu la cerere”, sistemul asigură o manevrabilitate excepţională şi eficienţă îmbunătăţită pentru un condus în siguranţă şi fără efort.

Tempomat care se poate adapta automat

Cu ajutorul tehnologiei Tempomat adaptiv, alege viteza cu care doreşti să te deplasezi, iar sistemul o va menţine constantă. Dacă senzorul RADAR incorporat detectează un autoturism în faţă, acesta va încetini maşina pentru a menţine o distanţă prestabilită. De îndată ce drumul din faţă este liber, sistemul va accelera din nou până la viteza aleasă.

Un sistem avansat care te ajută să îţi păstrezi banda

Sistemul de menţinere a benzii de rulare utilizează o cameră orientata în faţă, pentru a detecta dacă ai ieşit în mod accidental de pe banda ta de deplasare. Sistemul de avertizare la părăsirea benzii te avertizează apoi printr-o vibraţie a volanului şi prin afişarea unei avertizari vizuale. Dacă reacţionezi mai greu sau deloc, Sistemul de asistenţă la păstrarea benzii îţi poate oferi asistenţă cu direcţia, pentru a te ajuta să revii pe banda corectă. Această tehnologie este concepută pentru suprafeţe rutiere cu mai multe benzi (precum autostrăzile), aşa că se va dezactiva automat la viteze mai mici de 65 km/h, putând fi dezactivată şi manual.

Intrări şi ieşiri din parcare fără stres

Cu ajutorul mai multor tehnologii diferite, Sistemul de asistenţă activă la parcare face mai mult decât să te direcţioneze în locurile de parcare paralelă, te ajută şi să ieşi din acestea. Sistemul pentru parcare perpendiculară poate să detecteze dacă maşina are loc într-un anumit spaţiu şi să te ajute să intri cu spatele în locul respectiv. Sistemul de asistenţă la parcare laterală te atenţionează, de asemenea, dacă există obstacole în lateral.

O cameră care priveşte întotdeauna înainte

O cameră miniaturală, amplasată în spatele oglinzii retrovizoare, oferă o imagine a drumului din faţă şi a spaţiului din faţa autoturismului. Aceasta permite sistemului să identifice semnele de circulaţie, marcajele rutiere şi sursele de lumină de la alte autoturisme. Camera frontală este utilizată de următoarele sisteme inteligente: Asistenţa la păstrarea benzii, Sistemul de avertizare a şoferului, Faza lungă automată şi Sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere.

Vede semnele de circulaţie pe care le-ai putea rata

Indiferent dacă semnele sunt pe marginea drumului sau deasupra acestuia, permanente sau temporare, Sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere le poate identifica. O pictogramă cu semnul respectiv de limitare a vitezei sau de interzicere a depăşirii apare pe panoul de bord şi se schimbă de fiecare dată când pătrunzi într-o zonă cu o limită nouă.

Sistemul de avertizare a şoferului te avertizează atunci când detectează faptul că eşti obosit

Sistemul de avertizare a şoferului monitorizează constant stilul personal de condus şi este conceput să detecteze orice variaţie cauzată de oboseală. Dacă sistemul detectează că devii mai puţin vigilent, o pictogramă de avertizare apare pe afişaj, sugerându-ţi să iei o pauză.

Faza lungă automată. Te ajută să vezi, fără a-i orbi pe ceilalţi şoferi

O funcţie utilă pentru deplasările pe timp de noapte, Faza lungă automată comută temporar la faza scurtă atunci când detectează trafic din sens opus sau un alt autoturism în faţă, pentru a nu-i orbi pe ceilalţi şoferi. Ulterior, aceasta revine automat la fază lungă, asigurând vizibilitate maximă. Faza lungă automată este disponibilă ca dotare opţională cu Asistenţa la păstrarea benzii sau cu Avertizarea de menţinere a benzii

Faruri care te ajută să vezi în viraje

Farurile Ford Dynamic LED cu iluminat adaptiv oferă lumina precisă şi intensă, care se reglează automat pentru a se potrivi unor condiţii de drum şi de condus diferite. Sunt incluse, de asemenea, lumini de zi. În plus, Faza lungă automată se ajustează automat, pentru a nu-i orbi pe ceilalţi şoferi şi, urmând drumul, aceste faruri noi te ajută să vezi mai clar în viraje.

Marşarier mai simplu

Stâlpi opritori, bănci, ziduri joase… Camera video pentru vizualizare spate îţi arată tot ce se află în spatele autoturismului pe un ecran integrat în consola centrală. Sistemul se activează automat atunci când selectezi marşarierul şi, folosind ghidaje virtuale, te poate ajuta să parchezi şi în cele mai înguste spaţii.

Sistemul integrat de navigaţie se asigură că ajungi la destinaţie

Ca parte a sistemului sau SYNC 3 cu comanda vocală şi ecran tactil de 8", noul Ford Kuga dispune de navigaţie prin satelit complet integrată, cu sistem audio DAB. Sistemul de navigaţie răspunde la viteză în timp real şi la cele mai recente condiţii de trafic, oferind cele mai precise informaţii despre ora estimată a sosirii şi despre drum.

Senzori care facilitează procedura de parcare

Senzorii opţionali pentru distanţa la parcare te ajuta să determini distanţa dintre autoturism şi orice fel de obstacol din faţă sau din spate. Atunci când detectează un obiect, senzorii emit o avertizare sonoră care se intensifică cu cât te apropii mai mult de obstacol.

Oglinzi care văd ce tu nu poţi vedea

Un Sistem de asistenţă pentru unghiul mort (BLIS) te poate ajuta să schimbi benzile. Aceasta deoarece senzorii RADAR pot scana unghiurile moarte de pe ambele părţi ale autoturismului tău Ford. Si dacă detectează un autoturism, o lumină portocalie afişată în mod vizibil în oglinda laterală de pe partea corespunzătoare se va aprinde pentru a te avertiza. BLIS este prevăzut, de asemenea, cu o tehnologie complet nouă, Alerta la intersectarea cu traficul.

Sesizează autoturismele pe care tu le-ai putea rata

Atunci când ieşi cu spatele dintr-un loc de parcare şi aveţi vizibilitate redusă asupra situaţiei traficului, sistemul de Alerta la intersectarea cu traficul (parte a Sistemului de asistenţă pentru unghiul mort, BLIS) poate detecta autoturisme care se apropie şi poate emite un avertisment sonor. Aceasta tehnologie declansează o lumină în oglinda laterală (stânga sau dreapta, în funcţie de direcţia din care se apropie autoturismele).

Un plus de control în cazul pornirilor în rampă

Sistemul de asistenţă la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate atunci când porneşti din pantă. Sistemul funcţionează prin menţinerea presiunii la nivelul sistemului de frânare pentru un interval suplimentar de 2,5 secunde, asigurându-ţi mai mult timp şi control atunci când muţi piciorul de pe pedala de frână pe cea de acceleraţie.PERFORMANŢA PE CARE O VEI SAVURA. EFICIENŢA PE CARE O VEI APRECIA.


Sus


Performanţa puternică şi reacţie uniformă, dublate de eficienţa remarcabilă a combustibilului şi niveluri reduse ale emisiilor: noul Kuga oferă toate acestea într-un pachet proiectat cu precizie.Performanţa sporită şi un plus de eficienţă

Sistemul de menţinere a benzii de rulare utilizează o cameră orientata în faţă, pentru a detecta dacă ai ieşit în mod accidental de pe banda ta de deplasare. Sistemul de avertizare la părăsirea benzii te avertizează apoi printr-o vibraţie a volanului şi prin afişarea unei avertizări vizuale. Dacă reacţionezi mai greu sau deloc, Sistemul de asistenţă la păstrarea benzii îţi poate oferi asistenţă cu direcţia, pentru a te ajuta să revii pe banda corectă. Această tehnologie este concepută pentru suprafeţe rutiere cu mai multe benzi (precum autostrăzile), aşa că se va dezactiva automat la viteze mai mici de 65 km/h, putând fi dezactivată şi manual.

*Cifre obţinute din testele Ford (versiunea cu tracţiune faţă, transmisie manuală şi 150 CP).

O gamă largă de opţiuni diesel

Preferi un motor diesel? Atunci alege TDCi de 1,5 litri sau TDCi de 2 litri. Ambele variante incorporează cea mai recentă tehnologie de motorizare, pentru a îmbunătăţi puterea, cuplul şi economia, reducand în acelaşi timp emisiile. Motorul TDCi de 1,5 litri dezvoltă o putere de 120 CP, în timp ce motorul TDCi de 2 litri dezvoltă 150 CP sau, în varianta mai puternică, 180 CP.

Foloseşte mai puţin combustibil cu funcţia Auto-Start-Stop

Atunci când te opreşti la semafor sau când aştepţi într-o coloană, această tehnologie poate opri automat motorul, fără a opri însă alimentarea sistemelor esenţiale, precum farurile, aerul condiţionat, radioul şi sistemul Ford SYNC. De îndată ce eşti gata să pleci de pe loc, apasă, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj sau apasă pe pedala de acceleraţie, în cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneşte din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop este deosebit de eficient în orase, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (mediu urban).

Motoare ce respectă norme stricte

Indiferent de motorul pe care îl alegi pentru Fordul tau Kuga, acesta va respecta normele de emisii Euro Stage 6. În cazul motoarelor pe benzină, normele de emisii Euro 6 înseamnă că motorul nu poate produce mai mult de: 1,0 g/km de monoxid de carbon, 0,10 g/km de hidrocarburi, 0,06 g/km de oxizi de azot şi 0,005 g/km de particule poluante.*

*Valabil doar pentru motoarele cu injecţie directă.

Schimbări ale treptelor de viteză manuale şi rapide

O cutie de viteze manuală, cu 6 trepte, dispune de o capacitate ridicată de cuplu şi asigură schimbări uniforme, rapide şi precise ale treptelor de viteză. Pentru a ajuta la optimizarea eficienţei combustibilului, o pictogramă de pe panoul de bord îţi indică momentul optim de schimbare a treptei de viteză.

Cutia de viteze Ford PowerShift. Rapiditate şi economie de combustibil

Îmbinând confortul asigurat de transmisia automată cu controlul asociat unei cutii de viteze manuale, această cutie de viteze avansată, cu şase trepte de viteză, preselectează următoarea treaptă pentru tine, pentru a nu pierde din putere atunci când treci de la o treaptă de viteză la alta. Rezultatul: schimbările treptelor de viteză extrem de rapide şi fluide ale cutiei de viteze PowerShift asigură un condus mai plăcut.

Schimbător cu padele: bucură-te de schimbări rapide ale treptelor de viteză în cazul transmisiei automate

Regăsindu-se în mod normal pe maşinile sport de înaltă atăt, comenzile de schimbare automată, cu padele, sunt disponibile cu ambele variante de transmisii ale noului Kuga: PowerShift şi automată cu 6 trepte. Această tehnologie inspirată de maşinile de curse facilitează schimbarea rapidă şi fără efort a treptelor de viteză. Şi, deoarece comenzile cu padele sunt montate pe volan, poţi schimba treptele mai eficient atunci când virezi.
CONSTRUIT PENTRU CONFORT. CONCEPUT PENTRU FUNCŢIONALITATE.


Sus


În noul Ford Kuga, fiecare caracteristică ţine cont în primul rând de nevoile tale. Aşa că, relaxează-te şi bucură-te de călătorie, în timp ce o serie de tehnologii inteligente lucrează pentru tine.

Cea mai avansată tehnologie hands-free

Ford SYNC 3 cu comanda vocală şi ecran tactil îţi permite să controlezi muzica, să iniţiezi şi să preiei apeluri de pe telefonul mobil, utilizând comenzi vocale directe şi naturale. Poţi să redai melodii de pe o unitate USB sau MP3/iPod® sau să redai în flux muzica de pe un telefon compatibil Bluetooth®. În plus, sistemul citeşte cu voce tare chiar şi mesajele text pe care le primeşti. De asemenea, poţi folosi ecranul tactil de 8”, care recunoaşte gesturi de atingere şi glisare pentru a îţi oferi o navigare simplă şi intuitivă.

*Marca şi siglele Bluetooth® sunt oferite şi deţinute de Bluetooth SIG Inc şi orice utilizare a acestor mărci de către Ford Motor Company Limited şi de către companiile sale partenere se face în baza unei licenţe. Alte mărci înregistrate şi denumiri comerciale aparţin proprietarilor lor.

Hayon cu deschidere hands-free pentru deschidere şi închidere fără efort

Dacă ai mâinile ocupate, iar maşina detectează în apropiere tocul cheii KeyFree, nu trebuie decât să mişti piciorul sub bara de protecţie din spate şi hayonul se va deschide (sau se va închide) automat.

Plafon panoramic mare, pentru un spaţiu mai luminos şi mai aerisit

Noul Kuga poate fi dotat, opţional, cu un plafon panoramic din sticlă, format din două părţi, care ori se deschide prin rabatare, ori se glisează sub partea din spate a plafonului, pentru a crea un interior luminos şi aerisit. În timp ce plafonul permite pătrunderea luminii naturale, geamul care reflectă lumina razelor menţine răcoarea şi te protejează de razele UV dăunătoare. Un parasolar acţionat electric îţi permite, de asemenea, să acoperi sau să descoperi plafonul, printr-o simplă apăsare de buton.

Căldura, chiar şi în zilele friguroase

Alege scaunele din piele şi cele două scaune din faţă vor fi încălzite pentru a îţi maximiza confortul. Iar atunci când te afli la volan, vei tolera mult mai uşor zilele geroase mulţumită unui volan încălzit.

Curăţă-ţi parbrizul repede, cu Quickclear

Această dotare inteligentă este creată pentru a îţi permite să pornesti rapid în dimineţile geroase. Nu trebuie decât să atingi un buton şi filamente extrem de subţiri se supraîncălzesc pentru a curăţa parbrizul de gheaţă, ceaţă şi abur, precum şi pentru a ajuta la dezgheţarea ştergătoarelor. Sistemul actionează în câteva secunde, chiar şi la temperaturi negative.

Ştergătoare care se reglează automat, în funcţie de ploaie

Ştergătoarele de parbriz cu senzor de ploaie se activează în secunda în care detectează stropi de apă pe parbrizul autoautoturismului, iar apoi îşi reglează viteza pentru a face faţă oricăror condiţii meteo. Poţi alege unul dintre cele şase niveluri de sensibilitate, care determină cât de multă umiditate trebuie să se acumuleze înainte ca ştergătoarele să intre în acţiune pentru a o îndepărta. Ştergătoarele cu senzor de ploaie sunt disponibile ca dotare opţională cu farurile automate.

Frână de parcare cu buton

O frână electronică de parcare inteligentă face ca maneta tradiţională să fie de acum doar o amintire. Prin intermediul consolei centrale, acum poţi acţiona fără efort frâna de parcare cu un simplu comutator. Pe lângă faptul că îţi face viaţa mai uşoară, această caracteristică utilă îţi asigură şi mai mult spaţiu de depozitare.

Sunet de înaltă fidelitate

Un sistem audio de înaltă calitate este inclus în pachetul de dotări standard cu Ford SYNC 3 şi asigură o claritate excepţională a sunetului în întreaga maşină. Un sistem Sony premium opţional, cu radio DAB, îţi oferă o experienţă de sunet superioară.

Reglează temperatura ideală pentru ţine şi pentru pasager

Cu ajutorul Sistemului de climatizare automată cu zona dublă de control (dotare opţională), poţi selecta temperaturile pe care tu şi pasagerul din faţă le preferaţi, iar sistemul le va menţine cu ajutorul tehnologiei avansate de climatizare.

Accesul fără cheie face viata mai uşoară

Când te apropii de maşină, sistemul Ford KeyFree detectează imediat cheia cu telecomanda, chiar dacă se afla în buzunar sau în geantă. Uşile se descuie, iar după ce te aşezi, nu este nevoie de vreo cheie de contact. Apasă ambreiajul, actionează butonul de pornire Ford Power şi motorul porneşte.

Utilizare în comun a maşinii fără probleme, cu ajutorul caracteristicii MyKey®

Această tehnologie îţi permite să setezi limita maximă de viteză, să setezi un semnal care să atragă atenţia asupra purtării centurii de siguranţă şi chiar să controlezi volumul sistemului audio. Fiind creată pentru a îţi asigură liniştea atunci când împrumuţi maşina unui prieten sau unui membru al familiei, tehnologia Ford MyKey® este uşor de utilizat. Trebuie doar să introduci cheia de contact, să porneşti maşina şi să urmezi instrucţiunile pentru a programa restricţiile dorite pentru cheia respectivă: Ford MyKey®. Poţi păstra personal cheia de „admin” şi chiar să ai mai multe exemplare din ambele chei, dacă doreşti.

Cu oglinzi care se pot plia singure

Este uşor să deteriorezi oglinzile laterale atunci când intri sau ieşi din spaţii strâmte sau când eşti parcat pe o stradă îngustă. Oglinzile laterale pliabile electric, opţionale, te pot ajuta să eviţi acest lucru, pliindu-se către interior la atingerea unui buton. Şi pentru că sunt încălzite, poţi pleca la drum mai repede în dimineţile geroase.

Culori care se asortează cu starea ta de spirit

Iluminarea ambientală a noului Kuga evidenţiază cu o lumină subtilă consola centrală, buzunarele din portiere, mânerele portierelor şi spaţiile pentru picioare din faţă. Cu şapte culori de accent diferite, de la roşu cald la albastru rece, poţi alege cate o nuanţă pentru fiecare zi a săptămânii.

O oglindă retrovizoare cu funcţie anti-orbire

Vei conduce mai uşor pe timp de noapte dacă nu eşti orbit în mod constant de farurile autoautoturismelor care se deplasează în spatele tău. De aceea, oglinda retrovizoare heliomată automată a noului Kuga detectează automat reflexia farurilor din spate şi reduce strălucirea luminii reflectate.SIGURANŢA TA ESTE PRIORITARĂ


Sus


În noul Kuga, siguranţa şi securitatea ta şi a pasagerilor tăi sunt extrem de importante. Numeroasele măsuri de siguranţă sunt concepute pentru a îţi oferi niveluri ridicate de protecţie pentru liniştea ta.

Pentru a evita coliziunile la viteză mică, noul Ford Kuga franează în locul tău

Sistemul Active City Stop te ajută să eviţi sau să reduci efectele unei coliziuni în trafic lent sau la viteze sub 50 km/h. Dacă sistemul detectează că autoturismul din faţă s-a oprit brusc, va acţiona automat frânele.

Un sistem avansat de airbaguri

Un sistem de airbaguri care include airbaguri frontale, un airbag pentru genunchii şoferului, airbaguri cortină şi airbaguri laterale pentru rândul din faţă.

Ford SYNC cu Asistenţă de urgenţă: poate suna dupa ajutor în locul tău

Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC care îţi poate salva viaţa este Asistenţa de urgenţă*. În cazul puţin probabil al unui accident, atunci când se activează airbagul sau se dezactivează pompa de combustibil, tehnologia te poate ajuta să efectuezi un apel direct la Serviciile de urgenţă. Dacă este cazul, poţi alege să întrerupi apelul sau să discuţi personal, dacă este necesar. Un aspect extrem de important este faptul că sistemul va furniza informaţii vitale, precum coordonatele tale GPS, chiar şi în cazul în care ţi-ai pierdut cunoştinţa.*

*Asistenţa de urgenţă Ford este disponibilă în peste 40 de ţări din Europa. Această caracteristică funcţionează atunci când este conectată cu un telefon mobil compatibil pe care îl aveţi la dumneavoastră, în momentul în care un airbag este declanşat (cu excepţia airbagurilor pentru genunchi) sau atunci când un senzor care inregistrează o coliziune întrerupe pompa de combustibil. Funcţia de mesagerie şi Asistenţa de urgenţă nu sunt acceptate în toate limbile europene. Consultaţi site-ul Web Ford local pentru cele mai recente informaţii.

Ajutor pentru menţinerea copiilor în siguranţă

Noul Ford Kuga este conceput pentru a ţine copiii mici în siguranţă în fiecare călătorie. Şi este dotat cu puncte ISOFIX pentru fixarea scaunului pentru copil în spate, aşa că poţi folosi cu uşurinţă două scaune pentru copii.

Controlul electronic al stabilităţii te ajută să menţii controlul

Conceput pentru a te ajuta să menţii controlul, Sistemul de control electronic al stabilităţii (ESC) monitorizează în mod constant deplasarea maşinii, detectează orice abateri de la traseul ales (dacă autoturismul începe să patineze, de exemplu) şi te ajuta automat la corectarea poziţiei de drum.

Sisteme avansate pentru o frânare mai controlată

Sistemul de frânare cu anti-blocare roţi (ABS) şi distribuţia electronică a forţei de frânare (EBD) asigură o frânare mai bine controlată. Sistemul de asistenţă la frânarea de urgenţă (EBA) ajută autoturismul Kuga să atingă eficienţa maximă de franare în cazul unei situaţii de urgenţă. Sistemul funcţionează prin detectarea presiunii aplicate de şofer pe pedala de frână şi prin creşterea automată a acestei presiuni, dacă este cazul.

Evaluare a siguranţei de 5 stele

Noul Kuga este dotat cu un pachet de siguranţă excelent, acesta incluzând totul, de la airbaguri standard pentru şofer şi pasager, airbaguri laterale şi tip cortina şi un airbag pentru genunchii şoferului, până la o serie de noi tehnologii avansate în acest segment, precum Active City Stop şi Asistenţa de urgenţă.
EŞTI PREGĂTIT DE ACŢIUNE? NOUL KUGA ESTE!


Sus


Nu trebuie decât să priveşti noul Kuga şi te vei simţi de neoprit.

Şi nu este de mirare. Acesta este un autoturism construit pentru a te ajuta să dai frâu liber spiritului de aventură. Astfel, dispune de toate caracteristicile şi tehnologiile necesare pentru a te duce la sportul, jocul sau activitatea preferată...

O bară de remorcare retractabilă: mereu la îndemană când ai nevoie

Barele de remorcare sunt, de regulă, fixe, aşa că se vad în permanenţă în spatele autoturismului. Însă bara de remorcare opţională cu eliberare electrică a noului Kuga facilitează ascunderea barei de remorcare în spatele barei de protecţie atunci când nu este folosită.

Menţinerea remorcii pe banda de rulare

Sistemul de stabilizare a remorcii detectează „serpuirea” sau balansarea remorcii şi reduce viteza autoturismului pentru a ajuta la corectarea problemei, făcând ca remorcarea să fie mai controlată. Sistemul încetineşte autoturismul, reducând cuplul motorului şi crescând treptat presiunea frânelor pe roţi.

Spaţiu pentru tot ce ai nevoie

Spaţiul din portbagajul noului Ford Kuga este atăt generos, cat şi flexibil. Astfel încât să poţi lua cu tine tot ce îţi trebuie pentru un weekend sportiv, o vacanţă cu familia sau o „fuga” la cumpărături. În interiorul autoturismului se află numeroase zone de depozitare utile, pentru tot felul de lucruri, de la sticle mari de apa, un atlas de dimensiuni A4 şi o umbrelă, la obiecte mai mici, precum ochelarii de soare, telefonul mobil şi cheile.

Adaptează spaţiul din portbagaj dupa nevoie

Oferind simultan confortul necesar pentru cinci ocupanţi, podeaua compartimentului de bagaje poate fi lasata în jos, pentru a crea un spaţiu mai adanc, de 406 litri. Sau, în modul cu două locuri, o poţi ridica, pentru a crea o zona de încărcare plată şi o capacitate impresionantă, de 1.603 litri, cu un compartiment ascuns dedesubt.

Bancheta uşor pliabilă

Bancheta uşor pliabilă se împarte 60:40 şi poate fi rabatată printr-o operaţie simplă, cu o singură mână, pentru a crea mai mult spaţiu în spate.

Transportă mai multe cu şinele opţionale pentru plafon

Şinele opţionale pentru plafon pot îmbunătăţi caracterul practic şi imaginea noului tau Kuga. Sunt, de asemenea, necesare pentru montarea de bare transversale şi a altor accesorii.

Te avertizează dacă pneurile pierd presiune

Întotdeauna este important să menţii presiunea corectă în pneuri, pentru a te ajuta să economisesti combustibil, să protejezi pneurile şi să fii în siguranţă. De aceea, senzorii monitorizează constant fiecare roată şi te alertează dacă apare o problemă, astfel încât să poţi trage pe dreapta, să verifici şi să umfli pneul sau să schimbi roata.

FORD KUGA ST-Line - Stil sport.


Expresia maximă a designului Ford inspirat din sport, ST-Line îţi permite să îmbunătăţeşti imaginea noului tău Kuga.

Asa că fii pregătit pentru un aflux de energie şi senzaţii puternice, aliaje deosebite, un kit de caroserie impunător, embleme unice şi multe altele.

Bucură-te de imaginea supremă: treci la ST-Line.

Aspect uimitor la exterior

De la kit-ul stilistic sport al caroseriei şi suspensia coborâtă, până la farurile de ceaţă. De la designul unic al jantelor din aliaj „Absolute Black”, la emblemele ST-Line personalizate: ST-Line creează un aspect exterior de neconfundat, oferind noului tău Ford Kuga o prezenţă de drum impozantă.

O experienţă remarcabilă la interior

Pedale din aliaj prelucrat, volan tip sport special, protecţii pentru praguri inscripţionate... ST-Line te recompensează oriunde te-ai uita, ori de caţe ori porneşti la drum. Iar din scaunele sport unice te vei putea bucura de o poziţie de condus confortabilă, din care ai control absolut.

O gamă de motoare de top

O gamă special selectată de motoare diesel şi de motoare pe benzină EcoBoost avansate asigură performanţa de la 120 CP până la 182 CP, precum şi o eficienţă remarcabilă a combustibilului. Asta în timp ce suspensia sport modernizată coboară şasiul pentru viraje şi mai precise.

Lista de preţuri


Dacă te interesează un anumit model, consultă ofertele noastre actuale. Sau vizitează-ne pentru cele mai bune oferte disponibile.

Lista de preţuri pentru Ford Kuga
Lista de preţuri pentru Ford Kuga Vignale

Broşura Ford Kuga

Fişierul în format PDF a fost creat pentru a-ţi permite să vizualizezi şi să tipăreşti fişiere fără a avea nevoie de programul în care au fost create iniţial. Adobe™ îţi pune la dispoziţie o aplicaţie software gratuită (Acrobat Reader) care îţi permite să lucrezi cu aceste fişiere. Dacă ai instalat deja această aplicaţie pe computerul tău, în mod normal o poţi găsi la "Programe", în "Meniul Start". În caz contrar, acceseză link-ul de mai jos pentru a o descărca.

Descarcă Acrobat Reader de pe situl adobe.com