Ford KA

NOILE FORD KA+ şi KA+ ACTIVE


Noul KA+ este conceput să-ţi ofere toate tehnologiile de care ai nevoie de la o maşină - într-un singur pachet compact şi elegant. Iar dacă îţi doreşti un aspect mai robust, noul KA+ Active ar putea fi exact maşina pe care o cauţi. Gardă la sol înălţată, şine pentru acoperiş, jante din aliaj, de 15", cu finisaje subtile... Noul KA+ Active este mereu gata de aventură.


Orice model vei alege, te vei bucura de o tehnologie utilă, o experienţă la volan distractivă şi mult mai multă eficienţă.


Face totul să fie mai uşor


Datorită agilităţii şi manevrabilităţii lejere, vei fi întotdeauna nerăbdător să te aşezi la volan. Sistemul de direcţie asistată electric (EPAS), special calibrată, menţine KA+ agil, facilitând parcarea şi navigarea în traficul urban şi făcând din condusul pe autostradă o plăcere relaxantă. Tempomatul adaptiv cu dispozitiv reglabil de limitare a vitezei este conceput pentru a te menţine în limita de viteză alesă, reducând riscul de a depăşi limita de viteză de pe acel sector de drum.

Faci economie de combustibil, nu de distracţie


Noul KA+ te ajută să reduci la minim frecvenţa vizitelor la benzinărie. În primul rând, noul şi agilul motor pe benzină, de 1,2 litri, este construit pentru a îmbunătăţi eficienţa, oferind, în acelaşi timp, performanţa de 70 sau 85 CP. O caracteristică nouă pentru KA+, Sistemul Auto-Start-Stop opreşte motorul atunci când aştepţi în coloană sau la semafor, de îndată ce eşti gata să pleci de pe loc, apasă, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj şi selectează prima treaptă de viteză, iar sistemul porneşte din nou motorul. De fapt, eficienţa este incorporată: anvelope cu rezistenţa redusă la rulare, design aerodinamic, ulei de motor proiectat pentru a reduce forţa de frecare... fiecare detaliu este conceput pentru a reduce consumul de combustibil.

Preţ minim. Confort.


Noul KA+ este compact, dar oferă spaţiu pentru cinci adulţi. Şi este disponibil cu o gamă impresionantă de tehnologii inteligente, toate având scopul de a-ţi face viaţa mai uşoară. Accesul convenabil fără cheie este doar un exemplu în acest sens. Te vei bucura, de asemenea, de sistemul SYNC 3, care te ajută să fii conectat în permanenţă, permiţându-ţi să controlezi telefonul şi muzica cu ajutorul unor comenzi vocale intuitive. Sistemul se conectează, de asemenea, şi CarPlay de la Apple şi cu Android Auto. Pe deasupra, cu ajutorul tehnologiei AppLink, poţi să accesezi unele dintre aplicaţiile tale preferate de pe telefonul mobil.

Te menţine în siguranţă


Noul KA+ foloseşte sisteme de siguranţă inteligente, concepute pentru a te proteja atât pe tine şi pasagerii tăi, cât şi vehiculul. Controlul electronic al stabilităţii vă monitorizează constant deplasarea, iar atunci când detectează o pierdere a controlului, acţionează automat frânele şi reduce cuplul, pentru a îţi menţine traiectoria. Iar pentru că anvelopele umflate insuficient reduc controlul şi maresc consumul de combustibil, noul KA+ are, de asemenea, un Sistem de monitorizare a presiunii din pneuri, pentru a te atenţiona atunci când pneurile tale trebuie să fie umflate.


Condusul este întotdeauna o plăcere


Indiferent că te plimbi prin oraş sau mergi pe autostradă, noul KA+ este mereu distractiv de condus şi reacţionează prompt. În interior, este plin de tehnologii inteligente, care îţi fac viaţa mai uşoară şi te ajută să reduceţi costurile. De exemplu, Tempomatul adaptiv te poate ajută să economiseşti carburant, menţinând noul KA+ în cadrul unei viteze prestabilite de tine.


Faruri care se aprind automat atunci când este necesar


Farurile automate sunt prevăzute cu senzori care detectează lumina atunci când începe să se întunece afară sau la schimbarea bruscă a condiţiilor de iluminat. Aceştia declanşează aprinderea automată a farurilor, ceea ce face condusul mai uşor.

Drumuri mai puţin obositoare, mai economice


Tempomatul adaptiv te ajută să-ţi menţii vehiculul în limita de viteză prestabilită de tine. Te poate ajuta să economiseşti combustibil, să reduci situaţiile de depăşire a vitezei şi, la fel ca toate sistemele de control al vitezei, îţi permite să menţii viteza aleasă fără să fi nevoit să ţii piciorul pe pedala de acceleraţie.

Parcare uşoară în spaţii înguste


Noul KA+ este suficient de compact şi de agil pentru a încăpea în locurile de parcare înguste din oraş, iar senzorii spate te vor ajuta să parchezi cu toată încrederea. Aceştia detectează momentul în care te afli prea aproape de un obiect şi te alertează vizual pe consola centrală, împreună cu un avertisment sonor.

Un plus de control în cazul pornirilor în rampă


Sistemul de asistenţă la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate sau în faţă, când porneşti din pantă. Sistemul funcţionează prin menţinerea presiunii la nivelul sistemului de frânare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, asigurându-ţi mai mult timp şi control, când muţi piciorul de pe pedala de frână, pe cea de acceleraţie. Acest sistem este de asemenea util când opreşti şi porneşti autovehiculul pe suprafeţe alunecoase.

Direcţie servoasistată care reacţionează la orice situaţie


Direcţia servoasistată electric (EPAS) se ajustează automat la viteza de rulare şi la condiţiile de drum. La viteze reduse, sistemul face ca rotirea volanului să fie mai uşoară, îmbunătăţind manevrabilitatea. La viteze ridicate, când ai nevoie de mai mult control, direcţia devine mai rigidă. Acum, cu ajutorul controlului asupra devierii de la cursul normal, EPAS ia de asemenea în calcul, vântul care bate din faţă şi alte condiţii de drum, în timp ce Controlul activ al vibraţiilor reduce vibraţiile nedorite, resimţite la nivelul volanului.

Asistenţa de urgenţă Ford SYNC


Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC care îţi poate salva viaţa este Asistenţa de urgenţă*. În cazul puţin probabil al unui accident, când se activează airbagul sau se dezactivează pompă de carburant, tehnologia poate folosi un telefon mobil împerecheat şi conectat prin Bluetooth® pentru a efectua automat un apel direct către Serviciile de urgenţă, în locul tău Poţi alege să întrerupi apelul sau să discuţi cu personalul serviciului de urgenţă, dacă e cazul. Extrem de important, sistemul va furniza informaţii vitale, precum coordonatele tale GPS, chiar şi atunci când ţi-ai pierdut cunoştinţa.


Simte-te în largul tău, în mai multe feluri


Noile KA+ şi KA+ Active sunt înzestrate cu o gamă largă de tehnologii inteligente pentru a asigura o poziţie mult mai confortabilă, în timpul condusului. Pentru primă oară, şi modelul KA+ beneficiază de sistemul avansat de info-divertisment SYNC 3, cu ecran tactil şi comandă vocală.


Preia comanda cu tehnologia avansată hands-free cu SYNC 3


SYNC 3 este cea mai avansată versiune de până acum. Este mai rapidă şi mai uşor de utilizat, cu comenzi vocale îmbunătăţite şi mai multe funcţii. SYNC 3 include, de asemenea, aplicaţiile AppLink, CarPlay şi Android Auto, pentru a afişa informaţiile smartphone-ului tău pe ecranul tactil de, 6.5".

Curăţă parbrizul rapid cu Quickclear


Această dotare inteligentă e creată pentru a-ţi permite să porneşti rapid în dimineţile geroase. Trebuie doar să atingi un buton şi filamente extrem de subţiri se supraîncălzesc, pentru a curăţa parbrizul de gheaţă, ceaţă şi abur, precum şi pentru a ajuta la dezgheţarea ştergătoarelor. Sistemul acţionează în câteva secunde, chiar şi la temperaturi negative.

Ştergătoare care se reglează automat, în funcţie de ploaie


Ştergătoarele de parbriz cu senzor de ploaie se activează în secunda când detectează stropi de apă pe parbrizul autovehiculului, iar apoi îşi reglează viteza pentru a face faţă oricăror condiţii meteo. Poţi alege din mai multe niveluri de sensibilitate, care determină cât de multă umiditate trebuie să se acumuleze înainte ca ştergătoarele să se activeze.

Porneşte maşina prin simpla atingere a unui buton


Noul KA+ detectează automat prezenţa cheii sale unice, chiar dacă aceasta se află în buzunar sau în poşetă. Aşa că este suficient să apeşi butonul Ford Power iar motorul se va trezi la viaţă.

Setează temperatura dorită


Cu ajutorul Sistemului opţional de climatizare automată, selectează pur şi simplu temperatura interioară dorită, iar aceasta se va menţine cu ajutorul sistemului avansat de climatizare.

Confort suplimentar cu scaunele încălzite


Scapă de frigul din dimineţile geroase cu ajutorul scaunelor din faţă încălzite. Apasă butonul şi menţine o temperatură confortabilă a scaunului atât timp cât doreşti.

Un loc sigur pentru toate dispozitivele tale


Sistemul de andocare e conceput pentru a-ţi ţine dispozitivul de navigare prin satelit, telefonul inteligent sau player-ul MP3.

Utilizarea în comun a maşinii, fără probleme, cu ajutorul caracteristicii MyKey


MyKey îţi permite să setezi limita maximă de viteză, semnalul care să atragă atenţia asupra purtării centurii de siguranţă şi chiar volumul sistemului audio. Această tehnologie este concepută pentru a-ţi asigura liniştea atunci când împrumuţi maşina unui prieten sau unui membru al familiei, deoarece poţi programa restricţiile dorite pentru cheia respectivă. Poţi păstra personal cheia de "admin" şi chiar să ai mai multe exemplare din ambele chei, dacă doreşti.

Cu oglinzi care se pot proteja singure


Pentru a evita deteriorarea accidentală, oglinzile laterale pliabile electric se pliază către interior după ce ai parcat. Atunci când sunt rabatate, oglinzile protejează, de asemenea, elegantele indicatoare integrate.

Sistemul Ford Easy Fuel pentru alimentare fără probleme


Această tehnologie utilă face imposibilă alimentarea greşită a maşinii, deoarece duza pompei nu se va potrivi. Mai mult, datorită faptului că sistemul Ford Easy-Fuel e un sistem fără buşon, nu va mai trebui să pui mâna vreodată pe un buşon murdar.


Tehnologia de ultimă generaţie reduce costul carburantului


Vei vedea că a conduce noile KA+ şi KA+ Active este pe cât de distractiv, pe atât de economic. Noul motor pe benzină, de 1,2 litri, îmbunătăţeşte eficienţa consumului de carburant. De asemenea, tehnologia Auto-Start-Stop poate reduce consumul de combustibil cu până la 10%. Intervalele lungi dintre service-uri fac mai simplă prelungirea duratei de viaţă a vehiculului.


Foloseşti mai puţin combustibil cu funcţia pornire-oprire automată


Atunci când te opreşti la semafor sau când aştepţi într-o coloană, această tehnologie poate opri automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esenţiale, precum farurile, aerul condiţionat, radioul şi sistemul Ford SYNC). De îndată ce eşti gata să pleci de pe loc, apasă, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj şi selectează prima treaptă de viteză, iar sistemul porneşte din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient în oraşe, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (în mediul urban).

Noul KA+ are grijă de carburantul şi buzunarul tău


KA+ îşi ia puterea de la noul motor avansat, pe benzină, de 1,2 l, şi de la cutia de viteză manuală, cu 5 trepte. Cuplul îmbunătăţit, chiar şi la turaţie redusă, oferă o performanţă excelentă şi o experienţă de condus mai bună, per total. Motorul este conceput pentru eficienţă, aşadar consumul de carburant este excelent, cu emisii de CO2 reduse. Este disponibilă o versiune pe motorină, cu un impresionant motor de 1,5 l.

Schimbări ale treptelor de viteză, mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil


Un indicator luminos de pe panoul de bord îţi arată momentul optim de schimbare a treptei de viteză, pentru o eficienţă maximă a consumului de combustibil. Aceasta reprezintă o modalitate simplă şi eficientă, de a asigura deplasări cât mai economice.

Informaţii esenţiale despre călătorie


Computerul de bord îţi oferă informaţii şi cifre utile despre distanţa parcursă, consumul de combustibil, viteza şi temperatura aerului din exterior. De asemenea, acesta precizează "distanţa până la golire": aproximativ ce distanţă poţi parcurge cu combustibilul rămas în rezervor. Această informaţie este utilă mai ales în timpul călătoriilor lungi sau dacă urmează să te deplasezi într-un loc izolat.


Protecţie de jur-împrejur


Printre acestea se numără Sistemul de control electronic al stabilităţii, care detectează orice deviere de la linia de mers aleasă, adică, în cazul în care maşina începe să derapaze, corectează automat poziţia pe drum, ajutându-te să menţii controlul vehiculului.


Menţine controlul indiferent de condiţii


Controlul electronic al stabilităţii monitorizează constant evoluţia maşinii tale. Detectează când un vehicul pierde din aderenţă şi aplică automat un impuls de frânare pe roţi separate, stabilizând astfel maşina. Folosind senzorii avansaţi de la sistemele de frânare cu anti-blocare roţi şi de control al tracţiunii, funcţia de control electronic monitorizează total comportamentul vehiculului.

Aderenţă maximă cu efort minim


Un sistem avansat de control al tracţiunii elimină alunecarea în exces a roţilor şi îţi asigură cea mai bună aderenţă, performanţă şi stabilitate, atunci când ai mai mare nevoie. Sistemul monitorizează încontinuu şi ajustează puterea livrată roţilor individuale ale vehiculului, asigurând contact şi aderenţă maxime, când accelerezi.

Airbaguri menite să te protejeze din orice unghi


Pe lângă airbagurile frontale pentru pasagerul din faţă şi şofer şi airbagurile pentru genunchii şoferului, cele laterale oferă protecţie la nivelul toracelui şi sunt concepute pentru a îndepărta ocupantul de zona de impact. Pot de asemenea să ridice braţul ocupantului, asigurând un spaţiu mai bun între acesta şi structura periculoasă. Airbagurile tip cortină oferă acoperire maximă, iar tetierele te protejează în cazul unui impact faţă-spate. Cu dispozitive de pretensionare a centurilor de siguranţă şi limitatoare de sarcină în faţă şi în spate, plus sisteme de reamintire pentru centura de siguranţă, noul KA+ pune siguranţa pe primul loc.

Te avertizează dacă pneurile pierd presiune.


Întotdeauna este important să menţii presiunea corectă în pneuri, pentru a te ajuta să economiseşti combustibil, să protejezi pneurile şi să fii în siguranţă. De aceea, senzorii monitorizează constant fiecare roată şi te alertează dacă apare o problemă, astfel încât să poţi trage pe dreapta, să verifici şi să umfli pneul sau să schimbi roata.

Un avertisment în spate, atunci când frânezi brusc


Sistemul cu lumină de frânare de urgenţă (LFU) aprinde luminile de frână pentru a-i avertiza pe ceilalţi şoferi când frânezi brusc.

Protejarea şi securizarea vehiculului împotriva furtului


Noul KA+ este dotat cu încuietori de uşi cu telecomandă şi cu un sistem de securitate Thatcham. Acesta include o alarmă de perimetru şi un sistem de blocare dublă. Cu ajutorul blocării duble, uşile nu pot fi deschise din interior, nici măcar dacă cineva încearcă să intre în maşină spărgând un geam lateral.

Ajutor pentru menţinerea copiilor în siguranţă


Noul KA+ este conceput pentru a ţine copiii mici în siguranţă în fiecare călătorie. Şi este dotat cu puncte ISOFIX pentru fixarea scaunului pentru copil în spate, aşa că poţi folosi cu uşurinţă două scaune pentru copii.


Lista de preţuri


Dacă te interesează un anumit model, consultă ofertele noastre actuale. Sau vizitează-ne pentru cele mai bune oferte disponibile.


Descarcă lista de preţuri pentru noul Ford KA+

Broşura Ford KA+


Descarcă broşura noului Ford KA+

Adobe Acrobat Reader


Fişierul în format PDF a fost creat pentru a-ţi permite să vizualizezi şi să tipăreşti fişiere fără a avea nevoie de programul în care au fost create iniţial. Adobe™ îţi pune la dispoziţie o aplicaţie software gratuită (Acrobat Reader) care îţi permite să lucrezi cu aceste fişiere. Dacă ai instalat deja această aplicaţie pe computerul tău, în mod normal o poţi găsi la "Programe", în "Meniul Start". În caz contrar, acceseză link-ul de mai jos pentru a o descărca.


Descarcă Acrobat Reader de pe situl adobe.com