Ford Focus ST

Noul FORD FOCUS ST


Condusul de zi cu zi se transformă într-o adevărată plăcere cu Noul Focus ST, o maşină de înaltă performanţă.

Motorul EcoBoost de 2,0 litri oferă o putere impresionantă, perfect echilibrată de controlul precis al noului volan sport şi de sistemul de control avansat al cuplului motor. Sistemul de sonorizare motor ST special optimizat intensifică sunetul motorului în cabină, de fiecare dată când accelerezi puternic. 

Interiorul sport este completat de noul sistem Ford SYNC. Această tehnologie de ultimă generaţie îţi permite să controlezi sistemul audio şi telefonul mobil prin simple comenzi vocale. Poţi chiar să asculţi mesajele text în timp ce conduci. 

Focus ST este acum disponibil în varianta 5 uşi. Află mai multe despre experienţa condusului, nivelurile de performanţă şi eficienţă, dotările de siguranţă şi designul acestei maşini extraordinare.

Design remarcabil dar rafinat

După o singură privire asupra noului Focus ST vei fi impresionat de aspectul său agresiv, puternic și de garda la sol joasă. Designul interior cu influenţe sport este atât îndrăzneţ, cât şi distinctiv, iar împreună cu scaunele sport Recaro ergonomice alcătuiesc un aspect destinat exclusiv gamei ST.

Interior
Spiritul sportiv al maşinii se face simţit atât la exterior cât şi la interior. Scaunele sport Recaro, cadranele de culoare roşie, instrumentele şi indicatoarele de bord şi volanul tapiţat cu piele sunt doar câteva din caracteristicile de design specifice maşinilor de curse.
Highslide JS
Focus ST interior
Highslide JS
Focus ST portbagaj
Highslide JS
Focus ST scaune cu sistem Fold flat
Highslide JS
Scaune Recaro ST
Highslide JS
Focus ST pedale din aluminiu
Highslide JS
Focus ST schimbator de viteze cu manson din piele
Highslide JS
Focus ST tablou de bord

Exterior
Însuși designul exterior al noului Focus ST oferă indicii clare privind performanţa - grila frontală supradimensionată, pragurile laterale distinctive, forma uimitoare a ţevii de eşapament dublă, aşezată central, spoilerul spate destinat exclusiv gamei ST şi etrierele de culoare roşie (opţional). Vezi ma jos câteva din cele mai importante caracteristici ale designului exterior.
Highslide JS
Focus ST etriere
Highslide JS
Focus ST esapament central
Highslide JS
Focus ST grila trapezoidala
Highslide JS
Focus ST design aerodinamic
Highslide JS
Focus ST spoiler spate
Highslide JS
Focus ST
Jante din Aliaj
Focus ST vine echipat cu jante de aliaj de 18'', de culoare argintie sau gri metalizat, dar şi cu etriere roşii (opțional). Pneurile sale au fost create special pentru a oferi aderenţă excepțională şi durată lungă de exploatare. Descoperă-le mai jos.
Highslide JS
Focus ST 5 Spite 18"
Highslide JS
Focus ST 15 Spite 18" Black
Culori
Highslide JS
Focus ST în culoarea Panther Black
Highslide JS
Focus ST în culoarea Colorado Red
Highslide JS
Focus ST în culoarea Frozen White
Highslide JS
Focus ST în culoarea Performance Blue
Highslide JS
Focus ST în culoarea Tangerine Scream
Highslide JS
Focus ST în culoarea Moondust Silver

Accesorii
Ai la dispoziție o gamă extinsă de tapiţerii, culori de scaune şi accesorii de design, cu care îţi poţi personaliza noul Focus ST exact aşa cum îţi doreşti.
Highslide JS
Focus ST Tapiterie scaune - ST1
Highslide JS
Focus ST Tapiterie scaune - ST2
Highslide JS
Focus ST Tapiterie scaune - ST2
Highslide JS
Focus ST Tapiterie scaune - ST2
Highslide JS
Focus ST Tapiterie scaune - ST2
Highslide JS
Focus ST Tapiterie scaune - ST3
Highslide JS
Focus ST Tapiterie scaune spate - ST3

Un mod mai sofisticat de exaltare

Datorită performanțelor tehnice foarte avansate, noul Focus ST îți poate oferi emoţii și adrenalină oricând simți nevoia. Dar această maşină este pe cât de sportivă, pe atât de sofisticată. Tehnologia inovatoare cu care este echipată te menţine conectat cu lumea din exterior şi transformă condusul zilnic într-o experienţă rafinată şi confortabilă. Descoperă câteva dintre caracteristicile deosebite ale experienţei la volanul noului Focus ST.

Bucură-te de sunetul unui motor cu adevărat performant

De pe scaunul şoferului, poţi să te bucuri din plin de sunetul antrenant al motorului Focus ST. Asta datorită sistemului de sonorizare motor ST, special optimizat pentru a amplifica sunetul motorului în interiorul cabinei atunci când accelerezi puternic. Nivelul sunetului este controlat, aşadar vei auzi un sunet de motor sport când calci acceleraţia, dar te vei bucura de linişte în restul timpul.

Un nou sistem de direcţie pentru o poziţionare perfectă a mâinilor

Atunci când virezi în curbe mai strânse, noul sistem de direcţie „Short-arm” elimină nevoia de a-ţi încrucişa mâinile. Acest lucru se datorează faptului că, în momentul în care virezi cu mai mult de 10° faţă de centru, roţile maşinii se întorc în mod progresiv la un unghi mai mare. Poţi să menţii mâinile perfect poziţionate chiar şi în viraje „ac de păr”. Pentru a îmbunătăţi şi mai mult precizia direcţiei, a fost redus, de asemenea, numărul de întoarceri de la blocare la blocare, de la 2,5 până la doar 1,8.

Indicatoare de bord suplimentare pentru monitorizarea performanţei motorului

Focus ST are o consolă cu trei indicatoare de bord adiţionale, în partea superioară a panoului de bord. Acestea îţi permit să monitorizezi motorul cu mai multă precizie, indicând propulsia turbo cu până la 1,8 Bar, temperatura, dar şi presiunea uleiului.

Noul Ford SYNC. Tehnologie hands-free avansată

Cu ajutorul tehnologiei Ford SYNC cu comandă vocală, poţi controla muzica şi poţi efectua şi prelua apelurile recepţionate pe telefonul mobil, utilizând simple comenzi vocale. SYNC îți poate citi tare, în boxele mașinii, chiar şi mesajele primite pe telefonul mobil. Ceea ce înseamnă că îţi vei concentra atenţia doar asupra condusului.

SYNC contribuie la redarea muzicii în flux, recunoaşte melodii şi creează liste de redare

Acest sistem avansat poate reda melodii de pe un dispozitiv USB sau în format MP3, sau chiar muzică în flux de pe un telefon mobil compatibil cu tehnologia Bluetooth. În plus, poate recunoaşte un cântec sau un artist difuzat la radio și e capabil să creeze liste de redare cu melodii similare cu cea pe care o asculţi.

Adaugă noi funcţii SYNC de îndată ce sunt disponibile

Sistemul SYNC se poate actualiza oricând, de îndată ce apar îmbunătățiri sau versiuni noi. De exemplu, în curând va fi disponibilă funcţia „Asistenţă de urgenţă”. În eventualitatea de nedorit în care că vei fi implicat într-un accident, această tehnologie este declanşată de airbaguri şi poate folosi telefonul tău mobil pentru a apela automat serviciile de urgenţă. Funcţia Asistenţă de urgenţă a primit premiul de „Cea mai bună inovaţie mobilă în domeniul auto sau utilităţi” în cadrul Premiilor Global Mobile, ediţia 2012.

Pilot automat avansat

Pilot automat cu sistem de ajustare a limitei de viteza (ACC)* îţi permite să selectezi şi să menţii viteza de deplasare. Ceea ce face sistemul ACC mai sigur este faptul că, ori de câte ori detectează un autovehicul în faţă, reduce în mod automat viteza maşinii, astfel încât să rămâi la o distanţă fixă și sigură de autovehiculul din faţa ta. Odată ce drumul din faţa ta se eliberează, autovehiculul revine la viteza pe care ai selectat-o.

ACC este prevăzut şi cu sistemul de Avertizare Frontală**, un sistem de monitorizare avansat și premiat, care te avertizează dacă te apropii prea mult de vehiculele din faţă. *Disponibil doar pe anumite clase de mașini. **Unde legea permite. Atenție, sistemul ACC nu va preveni coliziunile cu obiectele staționare.

Niciun indicator rutier nu mai trece neobservat

Tehnologia inovatoare de recunoaştere a indicatoarelor rutiere identifică semnele de circulaţie şi le afişează pe panoul de bord. Acestea se aprind intermitent atunci când depăşeşti limita de viteză, ajutându-te astfel să conduci legal şi în siguranţă.(Disponibil în funcţie de piata)

Performanţă pură la comandă

Focus ST este recunoscut pentru puterea și agilitatea să şi pentru plăcerea pură a condusului. Iar acest ultim model duce experienţa la niveluri cu totul noi. Un motor nou EcoBoost oferă putere extraordinară, un consum de combustibil excepțional de 7,2 l/100 km şi emisii de CO2 de doar 169 g/km. Pe deasupra, o serie de tehnologii optimizează direcţia, aderenţa şi frânarea. Află mai jos mai multe despre performanţele tehnice ale noului Focus ST.

Manevrabilitate îmbunătăţită printr-o optimizare specială a suspensiilor

Atât suspensiile din faţă cât şi cele din spate ale noului Focus ST au fost întărite, oferind agilitate uimitoare şi aderenţă mai bună în viraje. Manevrabilitatea a fost îmbunătățită, fiind mai precisă, însă nu în detrimentul confortului. Așadar, te vei bucura de o experienţă de condus distractivă și antrenantă, dar vei deține permanent controlul complet asupra maşinii.

Aderenţă maximă în viraje

Sistem de control avansat al cuplului motor optimizat ST (eTVC) asigură controlul şi agilitatea unui sistem de ultimă generaţie a sistemului de control avansat al cuplului motor şi nu numai. Această tehnologie avansată reacţionează la suprafaţa de rulare de 100 de ori pe secundă. Echilibrează, în mod repetat, cantitatea de putere şi frânare distribuită celor două roţi din faţă pentru a maximiza aderenţa şi pentru a spori manevrabilitatea, oferind asistenţă la viraje şi în zonele şerpuite ale drumului. Pe deasupra, în timp ce controlul avansat al cuplului motor standard acţionează în momentul în care simte că o roată alunecă, noul Focus ST măsoară modificările de forţă şi unghi, activând sistemul înainte să aibă loc alunecarea roţii. Sistemul TVC îmbunătățit poate, de asemenea, să frâneze roţile din spate pentru o agilitate și mai mare.

Menţinerea controlului în viraje

În momentul în care derapezi cu maşină într-o curbă, cu pedala de acceleraţie apăsată la maxim, sistemul suplimentar de asistenţă a direcţiei la accelerare anulează orice tragere a volanului la viteză mare, sau orice trepidație cauzată de suprafeţe de drum denivelat. Rezultatul? Vei deţine în permanenţă controlul complet asupra maşinii.

Discuri de frâne mai mari pentru reducerea distanţelor de frânare

La 320mm, discurile de frână faţă ale noului Focus ST sunt considerabil mai mari decât cele ale modelului anterior, reducând distanţa de frânare şi minimalizând pierderea performanţei de frânare. De asemenea, sunt special optimizate pentru o reacţie mai rapidă. Etrierele faţă mai mari și mai rigide sunt disponibile în varianta de culoare roşie pentru un aspect mai sport (opţional). Frânele cu discuri spate au, de asemenea, o dimensiune considerabilă de 271mm.

Putere impresionantă de la un motor construit pentru curse

Un motor EcoBoost de 2 litri, foarte uşor, din aluminiu, propulsează noul Focus ST la 100 km/h într-un timp impresionant de 6,5 secunde. Motorul foloseşte injecţia directă şi un turbocompresor pentru a produce o putere şi un cuplu extraordinare de 250CP şi respectiv 360Nm, cu o eficienţă uimitoare. Motorul este ultra-sensibil la comenzi, astfel că te poţi bucura imediat de puterea să și de accelerarea rapidă de la o viteză la alta. În plus, puterea impresionantă a motorului îţi sta mereu la dispozitie: poţi folosi cuplul maxim de la doar 1.750 rpm.

Aerodinamică îmbunătăţită cu Active Grille Shutter

Cu ajutorul Sistemului Active Grille Shutter, orificiile de ventilaţie de la nivelul grilei rămân deschise pentru a răci motorul, atunci când te deplasezi la viteză redusă. Însă, atunci când măreşti viteza, acestea se închid automat, îmbunătăţind aerodinamica și, prin urmare, reducând consumul de combustibil cu până la 0,8%, conform noilor cicluri de măsurare NEDC (New European Driving Cycle).

Tehnologie premiată

Este esenţial ca o maşină atât de puternică precum noul Focus ST să fie echipată cu cele mai noi tehnologii de siguranţă și de asistare a şoferului. Anumite caracteristici au fost preluate de la noul Focus, care, recent, a devenit prima maşină câştigătoare a patru premii prestigioase Euro NCAP Advanced, pentru tehnologia Active City Stop, Sistem de avertizare şi asistenţă la păstrarea benzii de circulatie, Sistemul de Avertizare a Șoferului şi Sistemul de Avertizare Frontală (parte a pilotului automat cu sistem de ajustare a limitei de viteza).

ESC cu trei moduri de funcţionare, în caz de nevoie

Când este complet activat, Controlul Electronic al Stabilităţii (ESC) monitorizează constant deplasarea autovehiculului. Acesta detectează orice deviere de la traiectoria aleasă. Astfel, în cazul în care autovehiculul începe să patineze, sistemul corectează automat poziţia pe drum a autovehiculului, ajutându-te să menţii controlul asupra mașinii.

La Focus ST, mai beneficiezi de alte două opţiuni. În primul rând, poţi selecta Modul Sport - o formă redusă a sistemului ESC, creată pentru a permite şoferilor de performanţă și experimentaţi să derapeze controlat cu maşina în timpul virajelor pe pistele de curse. În al doilea rând, poţi alege să opreşti complet sistemul ESC - doar pentru şoferii profesionişti.

Două sisteme avansate create pentru siguranţa ta

Mai întâi, în cazul în care începi să părăseşti banda de deplasare, Sistemul de avertizare şi asistenţă la păstrarea benzii de circulaţie, te alertează prin vibraţiile de la nivelul volanului şi prin afişarea unui avertisment vizual pe ecranul sistemului de informare a şoferului. (Poţi seta vibraţiile la unul dintre cele trei niveluri de sensibilitate). Iar apoi, dacă reacţionezi mai greu sau deloc, Sistemul de avertizare şi asistenţă la păstrarea benzii de circulatie, te va ajuta să revii pe banda corectă în deplină siguranță.

Sistemul de avertizare a şoferului atunci când eşti obosit

Sistemul de Avertizare a Șoferului îți monitorizează constant stilul de condus şi detectează orice variaţie cauzată de oboseală. Dacă începi să obosești, pe afişaj va apărea un semnal vizual de avertizare, care-ţi va sugera să iei o pauză.

Fază lungă automată. Te ajută să vezi fără a-i orbi pe ceilalţi

O funcţie de nepreţuit pentru deplasările pe timp de noapte, Faza Lungă Automată trece temporar pe fază scurtă când detectează trafic din sens opus sau un alt autovehicul în faţă, pentru a nu-i orbi pe ceilalţi şoferi. Ulterior, aceasta revine automat la faza lungă, asigurându-ți maximul de vizibilitate.

Maşina poate să frâneze în locul tău pentru a evita coliziunile la viteze reduse

Tehnologia inovatoare Active City Stop te ajută să eviţi impacturile în trafic lent sau la viteze sub 30 km/h. Dacă senzorii sistemului detectează că autovehiculul din faţă s-a oprit brusc, iar tu nu reacţionezi, va acţiona automat frânele în locul tău.

Spaţiu limitat de parcare? Lasă autovehiculul să parcheze pentru tine

Sistemul de Asistență Activă la Parcare te ajută să parchezi în spaţii cu doar 20% mai lungi decât autovehiculul. Apeși, pur şi simplu, un buton iar senzorii acestui sistem inovator vor identifica un spaţiu destul de mare atunci când treci pe lângă el. Apoi, tehnologia ghidează autovehiculul, în vreme ce tu trebuie să acţionezi doar acceleraţia, schimbătorul de viteze şi frâna. O caracteristică inteligentă, care, cu siguranţă, va impresiona.

Tehnologie care îţi indică autovehiculele aflate în unghiul mort

Sistemul de monitorizare a unghiului mort utilizează senzori radar pentru a identifica autovehiculele care se pot afla în unghiul mort, pe fiecare parte a autovehiculului tău. Apoi te avertizează printr-un led portocaliu, care se aprinde în oglinzile laterale.

Lista de preţuri


Dacă te interesează un anumit model, consultă ofertele noastre actuale. Sau vizitează-ne pentru cele mai bune oferte disponibile.
Descarcă lista de preţuri pentru noul Ford Focus ST

Fişierul în format PDF a fost creat pentru a-ţi permite să vizualizezi şi să tipăreşti fişiere fără a avea nevoie de programul în care au fost create iniţial. Adobe™ îţi pune la dispoziţie o aplicaţie software gratuită (Acrobat Reader) care îţi permite să lucrezi cu aceste fişiere. Dacă ai instalat deja această aplicaţie pe computerul tău, în mod normal o poţi găsi la "Programe", în "Meniul Start". În caz contrar, acceseză link-ul de mai jos pentru a o descărca.

Descarcă Acrobat Reader de pe situl adobe.com