Ford Focus RS

NOUL FORD FOCUS RS


Ford Focus RS în cifre: 350 CP, viteza maximă de 266 km/h şi acceleraţie laterală de 1 g. Motorul EcoBoost de 2,3 litri cu care vine Focus RS prezintă statistici impresionante. 

O serie de tehnologii avansate pentru performanţă, inclusiv Tracţiune integrală Ford Performance, Controlul demarajului, Moduri de condus selectabil. Cât despre designul şi stilul maşinii, acestea vorbesc de la sine.


Focus RS rear

Aderenţă excepţională şi manevrabilitate de înălţa precizie atunci când faci virajele în forţă datorită tracţiunii integrale (AWD) Ford Performance cu control dinamic al vectorului de cuplu de torsiune. Sistemul foloseşte seturi duble de ambreiaj, controlate electronic, pentru a ajuta la echilibrarea cuplului motorului între roţile din spate, pentru a se potrivi tipului de carosabil şi condiţiilor de condus. Această tehnologie inteligentă îţi permite, de asemenea, să te bucuri de drifturi cu supravirare controlată atunci când te afli pe pistă.

Tehnologia revoluţionară ce stă la baza motorului EcoBoost de 2,3 litri incorporează injecţie directă de combustibil, sistem de distribuţie dual (admisie-evacuare) şi turbocompresor cu canal dublu. Toate ajustate şi calibrate în mod specific pentru noul Focus RS, iar rezultatul este: putere maximă de 350 CP şi cuplu maxim de 440 Nm (470 Nm supraalimentat). 

Reacţia excelentă la treptele de viteză inferioare este secondată de o tracţiune puternică în intervalul de mijloc. Iar intervalul superior cu turaţie liberă este setat la limita maximă de 6.800 rpm.

 

Focus RS front

Află detalii despre promoţiile aflate în derulare sau descarcă listele de preţuri pentru FORD FOCUS RS.


Lista de preţuri


Dacă te interesează un anumit model, consultă ofertele noastre actuale. Sau vizitează-ne pentru cele mai bune oferte disponibile.

Descarcă lista de preţuri pentru noul Ford Focus RS.


Broşura Ford Focus RS.


Fişierul în format PDF a fost creat pentru a-ţi permite să vizualizezi şi să tipăreşti fişiere fără a avea nevoie de programul în care au fost create iniţial. Adobe™ îţi pune la dispoziţie o aplicaţie software gratuită (Acrobat Reader) care îţi permite să lucrezi cu aceste fişiere. Dacă ai instalat deja această aplicaţie pe computerul tău, în mod normal o poţi găsi la "Programe", în "Meniul Start". În caz contrar, acceseză link-ul de mai jos pentru a o descărca.

O PREZENŢĂ IMPOZANTĂ, O IMAGINE PUTERNICĂ

Aspectul noului Focus RS a fost dictat de performanţă şi promovat de stil. 

O grilă superioară îndrăzneaţă şi un difuzor frontal adânc îmbunătăţesc aerodinamica. Aripile coborâte şi deschiderile mari de pe laterale alimentează conductele pentru răcirea frânelor. Iar difuzorul spate şi spoilerul de acoperiş sporesc forţa descendentă. 

Fără nicio îndoială, este vorba de un design avangardist, executat cu un scop.

Ford Focus RS rear

Semiprofil spate: Solid, impozant şi gata de orice.

Ford Focus RS front

Semiprofil faţă: Design îndrăzneţ, creat cu un scop.

Ford Focus RS front, on the road

Performanţa remarcabilă, atât pe pistă, cât şi pe drum.

Ford Focus RS front wheel

Bucură-te de control şi manevrabilitate maxime la viraje.

Ford Focus RS Smart Bi-Xenon headlight

Farurile inteligente Bi-Xenon asigură o vizibilitate excelenta.

Ford Focus RS rear badge

Emblema legendară RS.

Ford Focus RS twin exhaust

Ţeava de eşapament dublă intensifică aspectul sport.

Ford Focus RS rear spoiler

Spoilerul spate este foarte util şi stilat.

Ford Focus RS 3/4 close-up of lights, wheels and grille

Peste tot sunt prezente detalii de stil dinamice.

 

O CABINĂ PROIECTATĂ ÎN JURUL TAU

De îndată ce intri în noul Focus RS, vei şti că ai patruns într-un spaţiu ce îţi este dedicat ţie, şoferului. 

Aşează-te confortabil pe scaunele sport Recaro şi observi cum toate indicatoarele şi comenzile sunt amplasate perfect; volanul este echilibrat în mod ideal; fiecare dotare are rolul de a îţi îmbunătăţi experienţă generală. 

Cu cusaturi tematice albastre, specifice stilului RS, şi cu detalii executate cu atentie de jur împrejur, senzaţia de sofisticare nu este dată doar de performanţele maşinii.

 

Ford Focus RS interior cockpit

Interior cabina Focus RS

Ford Focus RS - SYNC 2

SYNC 2.0

Ford Focus RS Performance gauges

Indicatoare performante

Ford Focus RS instrument panel

Panou de bord

Ford Focus RS interior cockpit

Interior cabina Focus RS

Ford Focus RS 6-speed manual transmiassion

Transmisie manuală cu şase trepte de viteză

Ford Focus RS RECARO Shell Seat

RECARO Shell Seat

Ford Focus RS front and rear floor mat

Covoraşe faţă şi spate şi praguri deosebite

Ford Focus RS steering wheel

Volan cu partea inferioară plată

 

PROIECTAT PENTRU STIL. CONSTRUIT PENTRU PERFORMANŢĂ.

Alege jante din aliaj bine gândite şi atrăgătoare, cu 20 de spiţe sau 5x2 spiţe. Unele vin chiar cu pneuri speciale pentru pistă.*

Ford Focus RS alloy - 19” 20-Spoke Silver

Jantele din aliaj cu 20 de spiţe, de 19”, argintii, sunt prezente ca dotare standard

Ford Focus RS alloy - 19” 20-Spoke alloys  with matt magnetite
finish

Jante opţionale din aliaj cu 20 de spiţe, de 19”, cu finisaj din magnetit mat

Ford Focus RS alloy - 19” 5x2-Spoke forged alloy wheel

Jante opţionale din aliaj forjat, 5x2 spiţe, de 19”, cu finisaj negru cu strălucire redusă*

 

O IMAGINE UIMITOARE ÎN ORICE CULOARE

Alege culoarea în care crezi că arată cel mai bine noul Focus RS.

Ford Focus RS în Shadow Black colour

Shadow Black

Ford Focus RS în Magnetic colour

Magnetic

Ford Focus RS în Nitrous Blue colour

Nitrous Blue

Ford Focus RS în Stealth Grey colour

Stealth Grey

Ford Focus RS în Frozen White colour

Frozen White

 

 

Sportiv şi sofisticat, atât pe dinafară, cât şi pe dinauntru

Scaunele au fost proiectate pentru a îţi oferi cel mai bun nivel de susţinere şi confort. De asemenea, poţi personaliza cabina RS într-unul dintre cele trei stiluri disponibile. Cu detalii Nitrous Blue specifice modelului RS.

Ford Focus RS RECARO Shell Seat

Scaun tip cochilie RECARO

• Perne laterale solide 
• Cu panouri autentice, din material textil cu microfibre Dinamica, specifice sporturilor cu motor

 

Ford Focus RS Charcoal Black RECARO Sport Seat

Scaun sport RECARO Charcoal Black

• Scaun standard 
• Parţial din piele, cu cusături albastre

 

Ford Focus RS Nitrous Blue RECARO Sport Seat

Scaun sport RECARO Nitrous Blue

• Opţiune gratuită
• Parţial din piele, cu cusături şi perne albastre

 

 

 

 

 

 

TEHNOLOGIE INTELIGENTĂ LA COMANDA TA


În noul Focus RS, eşti înconjurat de tehnologii inteligente.

Fiecare dintre acestea joacă un rol anume, însă toate au un singur scop: să îţi permită să te bucuri la maximum de capacităţile maşinii.

Ford Focus RS - All-Wheel Drive

Control maxim la viraje

Tracţiunea integrală (AWD) Ford Performance cu control dinamic al vectorului de cuplu de torsiune asigură o acceleraţie laterală de peste 1 g, plus aderenţa excepţională şi manevrabilitate de înaltă precizie atunci când negociezi virajele în forţă. Sistemul foloseşte seturi duble de ambreiaj, controlate electronic, pentru a ajuta la echilibrarea cuplului motorului între roţile din spate, pentru a se potrivi tipului de carosabil şi condiţiilor de condus. Această tehnologie inteligentă îţi permite, de asemenea, să te bucuri de drifturi cu supravirare controlată atunci când te afli pe pistă.


Gata pentru drum. Pregătit pentru pistă.

În noul Focus RS, deţii controlul complet asupra felului în care maşina se deplasează şi se comportă: pe drum sau pe pistă de circuit. Printr-o simplă acţionare a unui comutator poţi schimba între setările Normal, Sport sau Pistă. Fiecare mod ajustează sistemul de tracţiune integrală, comenzile de amortizare, sistemele de Control electronic al stabilităţii şi ABS, reacţia coloanei de direcţie şi a motorului şi chiar şi sunetul motorului. Pe pistele de circuit, poţi selecta modul Drift, în care distribuţia cuplului te ajută să execuţi drifturi cu supravirare controlată.

 
Ford Focus RS on the road
Ford Focus RS suspension

Suspensii care se adaptează la stilul tău de condus

Suspensia avansată „Öhlins Tenneco”, rigidizată ş inspirată de maşinile de curse, te ajută să supraveghezi strict comportamentul noului Focus RS în orice moment. Aceasta îmbunătăţeşte ţinută de drum şi controlul, ajutându-te să stabileşti o conexiune cu drumul şi să ai parte de o reacţie remarcabilă şi extrem de rapidă a sistemului de direcţie. Pentru condusul pe pistă, amortizoarele comutabile cu două moduri oferă o setare chiar şi mai fermă, pentru ca tu să te poţi bucura de senzaţiile cursei cu acceleraţia la maximum.


Ford Focus RS rear

Pregăteşte-te pentru demaraj

Selectează Controlul demarajului, cuplează prima treaptă de viteză, apasă pedala de acceleraţie la maximum şi apoi eliberează ambreiajul. Tehnologiile avansate configurează instantaneu şasiul şi mecanismul de transmisie, pentru a asigura cea mai rapidă accelerare la demaraj. Indiferent de starea pistei, cuplul este distribuit prin sistemul de tracţiune integrală. Acest lucru menţine puterea motorului la nivel maxim (utilizând supraalimentarea), gestionează sistemul de control al tracţiunii şi setează amortizoarele pentru aderenţa maximă.


Ford Focus RS speedometer

Controlează şi setările amortizoarelor

Pentru ajustări de fineţe, poţi regla setările amortizoarelor fîră să îţi iei mâinile de pe volan (sau ochii de la drum). Cu ajutorul comutatorului cu manetă poţi selecta modul de Baza pentru o experienţa de condus RS confortabilă şi, în acelaşi timp, sport. Alege modul Sport şi o setare mai rigidă îţi va asigură un feedback mai definit şi manevrabilitate şi mai precisă pe drumuri drepte sau şerpuite, cât şi pe piste. Deoarece setările amortizoarelor îţi sunt afişate clar în faţa ochilor, deţii controlul absolut asupra acestora.


Ford Focus RS speedometer - Performance Shift Light

Schimbă vitezele la momentul optim

O gamă largă de sisteme şi funcţii avansate se combină pentru a se asigura că transmisia şi motorul oferă un nivel maxim de accelerare la trecerea dintr-o treaptă de viteză în alta. Cu ajutorul indicatorului luminos Performance pentru schimbarea treptelor, poţi, de asemenea, să vezi care este punctul optim de trecere la o treapta superioară pentru fiecare treaptă de viteză selectată. Iar dacă motorul se apropie de limita de 6.800 rpm, indicatorul luminos va începe să clipească, pentru a te avertiza.


Ford Focus RS centre console - Ford SYNC 2

Tehnologie avansată hands-free

Ford SYNC 2 îţi permite să controlezi muzica şi să iniţiezi şi să preiei apeluri de pe telefonul mobil, utilizând comenzi vocale directe şi simple. Poţi folosi comenzile vocale şi pentru a reda melodii de pe o unitate USB sau MP3/iPod® ori atunci când redai în flux melodii de pe un telefon compatibil Bluetooth®. Iar sistemul îţi va citi cu voce tare chiar şi mesajele text pe care le primeşti. În mod alternativ, poţi folosi ecranul tactil de 8”.


Ford Focus RS Bi-Xenon headlamp

Faruri care te ajută să vezi în viraje

Farurile Bi-Xenon ale unui Focus RS nou nu sunt doar uimitoare; sunt şi inteligente. Şi aceasta deoarece urmează cu precizie drumul pe masură ce roteşti de volan, oferindu-ţi o vizibilitate remarcabilă. Pot, de asemenea, să ajusteze modelul de iluminat al farurilor, în funcţie de viteză, de mediu şi de condiţii. Cele şapte moduri diferite includ setări specifice pentru atunci când conduci pe străzi din oraş, pe drumuri de ţară, pe autostrăzi sau în condiţii meteo nefavorabile.