Ford Focus

FORD FOCUS


Design cu scop


Sesizează vehiculele pe care le-ai putea rata


Alerta la intersectarea cu traficul face parte din Sistemul de asistenţă pentru unghiul mort. Când ieşi cu spatele dintr-un loc de parcare şi ai vizibilitate redusă asupra traficului, alerta la intersectarea cu traficul poate detecta vehiculele care se apropie şi poate emite un sunet de avertizare. Această tehnologie aprinde şi o lumină în oglinda retrovizoare exterioara (stânga sau dreapta, în funcţie de directia din care se apropie vehiculele).

Preia comanda cu tehnologia avansată hands-free cu SYNC 3


SYNC 3 este cea mai avansată versiune de până acum. Este mai rapidă şi mai uşor de utilizat, cu comenzi vocale îmbunătăţite şi mai multe funcţii. Noua interfaţă are butoane mai mari pentru o utilizare mai facilă, iar ecranul tactil colorat recunoaşte acum gesturi de strângere şi glisare specifice smartphone-urilor şi tabletelor pentru o navigare şi mai intuitivă. SYNC 3 include, de asemenea, aplicaţiile AppLink, CarPlay şi Android Auto*, pentru a afişa informaţiile smartphone-ului tău pe ecranul tactil.

EcoBoost 1,0L


O nouă versiune a surprinzător de puternicului motor EcoBoost de 1 l va asigura emisii de CO2 sub 100 g/km: este primul vehicul de familie non-hibrid, pe benzină, din Europa, care să ofere acest lucru.

Evită coliziunile la viteze reduse


Tehnologia inovatoare "Oprire activă în oraş" il ajută pe sofer să evite coliziunile în trafic lent şi la viteze de până la 50 km/h. Asistenţa este oferita continuu, sistemul masurand distanta pana la vehiculul din fata, cand acesta se afla în apropiere. Dacă sistemul detectează că vehiculul din faţă a încetinit în mod neaşteptat, va acţiona frânele automat.


O maşină în care deţii controlul


Mulţumită designului şi tehnologiei inteligente, noul Focus face ca fiecare minut petrecut în maşină să fie cât mai confortabil, sigur şi plăcut cu putință.


Tehnologiile inovatoare te asigură, de asemenea, că eşti permanent conectat la drum, dar şi la muzică, mesaje şi apeluri telefonice, chiar şi în mişcare.


Sesizează vehiculele pe care le-ai putea rata


Alerta la intersectarea cu traficul face parte din Sistemul de asistenţă pentru unghiul mort. Când ieşi cu spatele dintr-un loc de parcare şi ai vizibilitate redusă asupra traficului, alerta la intersectarea cu traficul poate detecta vehiculele care se apropie şi poate emite un sunet de avertizare. Această tehnologie aprinde şi o lumină în oglinda retrovizoare exterioară (stânga sau dreapta, în funcţie de direcţia din care se apropie vehiculele).

Parcare şi mai uşoară


Sistemul activ de asistenţă la parcare te ajută să parchezi în spaţii cu doar 20% mai lungi sau mai late decât autovehiculul. Pur şi simplu, apeşi un buton, iar senzorii acestui sistem inovator vor identifica spaţiul suficient de mare, când treci pe lângă el. Apoi sistemul va prelua controlul direcţiei iar tu doar acţionezi pedala de acceleraţie, cutia de viteze şi frâna (urmărind instrucţiunile de pe ecran şi semnalele sonore).

Un sistem avansat care te ajută să păstrezi banda de rulare


Sistemul de menţinere a benzii de rulare utilizează o cameră orientată în faţă, pentru a detecta dacă ai ieşit accidental de pe banda ta de deplasare. Sistemul de avertizare la părăsirea benzii te avertizează apoi printr-o vibraţie a volanului şi prin afişarea unui indicator de avertizare vizuală. Dacă reacţionezi mai greu sau nu reacţionezi deloc, Sistemul de asistenţă la menţinerea benzii îţi poate oferi asistenţă cu cuplul de direcţie, pentru a te ajuta să revii pe banda corectă. Această tehnologie e concepută pentru suprafeţe rutiere cu mai multe benzi (precum autostrăzile), aşadar se va dezactiva automat la viteze mai mici de 65 km/h, putând fi dezactivată şi manual.

Te ajută să păstrezi o distanţă de siguranţă


Panoul de bord e prevăzut cu o funcţie de indicare a distanţei. Aceasta afişează în mod continuu distanţa, până la vehiculul din faţă şi aprinde un sistem de pictograme colorate ca luminile de semafor, în funcţie de setările de proximitate alese. Alerta de distanţă te poate avertiza, de asemenea, printr-un simbol de avertizare roşu, dacă te apropii prea mult de vehiculul din faţă.

Vede semnele de circulaţie pe care le-ai putea rata


Indiferent dacă semnele sunt pe marginea drumului sau deasupra acestuia, permanente sau temporare, Sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere le poate identifica. O pictogramă cu viteza respectivă sau un semn de interzicere a depăşirii apare pe panoul de bord şi se schimbă de fiecare dată când pătrunzi într-o zonă cu o limită noua.

Ajutor când frânezi la viteze mai mari


Sistemul de frânare activă e o funcţie de siguranţă inovatoare, care se activează când te deplasezi cu viteze de peste 50 km/h (pe autostradă, de exemplu). Tehnologia utilizează un RADAR pentru a scana drumul din faţă iar dacă detectează o posibilă coliziune, te va avertiza. Dacă nu reacţionezi, sistemul pre-incarca frâna şi începe să frâneze pentru a te ajută să încetineşti. La viteze mai mici de 50 km/h, o altă tehnologie îţi stă la dispoziţie pentru a te ajuta: Oprire activă în oraş. Combinate, cele două tehnologii îţi oferă siguranţa asistenţei la frânare, la toate vitezele.

Tempomat care se poate adapta automat la condiţiile de trafic


Cu ajutorul tehnologiei tempomatului adaptiv, alegi viteza cu care doreşti să te deplasezi, iar sistemul o va menţine constantă. Dacă senzorul RADAR incorporat detectează un vehicul în faţă, acesta îţi va încetini vehiculul, pentru a menţine o distanţă prestabilită. De îndată ce drumul din faţă devine liber, sistemul va accelera până la viteza aleasă.

Un sistem care poate reduce gravitatea accidentelor sau le poate evita


Sistemul de asistenţă pre-coliziune detectează vehiculele şi pietonii de pe drumul din faţă sau pe cei care s-ar putea intersecta cu traseul vehiculului şi te avertizează cu privire la prezenţa acestora. Dacă nu reacţionezi, sistemul aplică automat frânele. Această tehnologie e concepută pentru a ajuta să reduci riscul accidentelor sau pentru a le evita complet, funcţionând la viteze de până la 80 km/h.

Ford PowerShift. Rapid şi cu economie de combustibil


Îmbinând confortul asigurat de transmisia automată cu controlul asociat unei cutii de viteze manuale, această cutie de viteze avansată, cu 6 trepte de viteză, preselectează următoarea treaptă pentru ţine, pentru a nu pierde din putere când treci de la o treaptă de viteză, la altă. Schimbările de trepte uluitor de rapide şi line ale Ford PowerShift fac din condus o experienţă mai plăcută, economisind în acelaşi timp combustibil şi reducând emisiile de CO2 în comparaţie cu o cutie de viteze automată obişnuită.

Faruri bixenon ultra-stralucitoare, cu consum redus de energie


Farurile bi-xenon cu iluminat adaptivă schimbă automat modelul de iluminare al fasciculului farului, pentru a aplica cea mai bună distribuire a luminii în situaţia de condus dată. Astfel, se asigură faptul că este generat automat cel mai eficient model de iluminat, pentru orice situaţie de condus, de la autostrăzi la străzile din oraşe. Această tehnologie include o funcţie de reducere automată a intensităţii luminii, când este detectat un vehicul care se apropie din sens opus.

Oglinzi care văd ce tu nu poţi vedea


Un Sistem de asistenţă pentru unghiul mort (BLIS) te poate ajuta să schimbi benzile mai în siguranţă. Aceasta deoarece senzorii RADAR pot scana unghiurile moarte de pe ambele părţi ale vehiculului. Şi dacă detectează un vehicul pe care tu nu îl poţi vedea, o lumină portocalie, afişată în mod vizibil în oglinda laterală de pe partea corespunzătoare, se va aprinde pentru a te avertiza. BLIS este prevăzut, de asemenea, cu o tehnologie complet nouă, Alerta la intersectarea cu traficul.

Te ajută să vezi, fără a-i orbi pe ceilalţi soferi


O funcţie utilă pentru deplasările pe timp de noapte, faza lungă automată, comută temporar la faza scurtă atunci când detectează trafic din sens opus sau un alt autovehicul în faţă, pentru a nu-i orbi pe ceilalţi şoferi. Apoi, sistemul revine automat la faza lungă, asigurând vizibilitate maximă.

Sistemul de avertizare a şoferului îşi dă seama când eşti obosit


Sistemul de avertizare a şoferului monitorizează constant stilul personal de condus şi e conceput să detecteze orice variaţie cauzată de oboseală. Dacă sistemul detectează că devii mai puţin vigilent(a), o pictogramă de avertizare apare pe afişaj, sugerându-ţi să iei o pauză. Dacă gradul de vigilenţă la volan scade şi mai mult, mesajul e repetat şi însoţit de un semnal sonor.

Un plus de control în cazul pornirilor în rampa


Sistemul de asistentă la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate sau în faţă, când porneşti din pantă. Sistemul funcţionează prin menţinerea presiunii la nivelul sistemului de frânare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, asigurandu-ti mai mult timp şi control, când muţi piciorul de pe pedala de frână, pe cea de acceleraţie. Acest sistem este de asemenea util când opreşti şi porneşti autovehiculul pe suprafeţe alunecoase.


Construit pentru nevoile tale


Designul inteligent foloseşte cu ingeniozitate fiecare milimentru de spaţiu, maximizând convenienţa şi confortul într-un vehicul compact.


Preia comanda cu tehnologia avansata hands-free cu SYNC 3


SYNC 3 este cea mai avansata versiune de pana acum. Este mai rapida si mai usor de utilizat, cu comenzi vocale imbunatatite si mai multe functii. Noua interfata are butoane mai mari pentru o utilizare mai facila, iar ecranul tactil colorat recunoaste acum gesturi de strangere si glisare specifice smartphoneurilor si tabletelor pentru o navigare si mai intuitiva. SYNC 3 include, de asemenea, aplicatiile AppLink, CarPlay si Android Auto*, pentru a afisa informatiile smartphoneului tau pe ecranul tactil.

Cu Sistemul KeyFree ai mai putine griji


Sistemul Ford KeyFree iti permite sa incui si sa descui vehiculul, fara sa scoti cheia din buzunar sau din geanta. Ideal pentru situatiile cand ai mainile ocupate.

Un volan care iti pune totul la indemana


Un volan nou, cu trei spite, a fost special proiectat ergonomic, tinandu-se cont de nevoile soferului. Fiecare buton si comanda se afla la indemana, iar pozitia volanului imbunatateste atat functionalitatea, cat si vizibilitatea panoului de bord al masinii tale. Pentru un plus de confort, de ce sa nu alegi noul volan incalzit, disponibil optional?

Depozitare inteligenta pentru dispozitivele tale inteligente


Consola centrala incorporeaza un spatiu pentru smartphone-uri si alte dispozitive mobile. Este prevazuta cu un port USB pentru conectivitate si alimentare, precum si un covoras de cauciuc pentru a te ajuta sa tii obiectele personale in siguranta.

Curata parbrizul rapid cu Quickclear


Aceasta dotare inteligenta e creata pentru a-ti permite sa pornesti rapid in diminetile geroase. Trebuie doar sa atingi un buton si filamente extrem de subtiri se supraincalzesc, pentru a curata parbrizul de gheata, ceata si abur, precum si pentru a ajuta la dezghetarea stergatoarelor. Sistemul actioneaza in cateva secunde, chiar si la temperaturi negative.

Sistemul Ford Easy Fuel pentru alimentare fara probleme


Aceasta tehnologie utila face imposibila alimentarea gresita a masinii, deoarece duza pompei nu se va potrivi. Mai mult, datorita faptului ca sistemul Ford Easy-Fuel e un sistem fara buson, nu va mai trebui sa pui mana vreodata pe un buson murdar.

Utilizarea in comun a masinii, fara probleme, cu ajutorul caracteristicii MyKey


MyKey iti permite sa setezi limita maxima de viteza, semnalul care sa atraga atentia asupra purtarii centurii de siguranta si chiar volumul sistemului audio. Aceasta tehnologie este conceputa pentru a-ti asigura linistea atunci cand imprumuti masina unui prieten sau unui membru al familiei, deoarece poti programa restrictiile dorite pentru cheia respectiva. Poti pastra personal cheia de "admin" si chiar sa ai mai multe exemplare din ambele chei, daca doresti.

O oglinda retrovizoare cu functie anti-orbire


Vei conduce mai usor pe timp de noapte daca nu esti orbit constant de farurile autovehiculelor care se deplaseaza in spatele tau. Oglinda retrovizoare heliomata inovatoare detecteaza automat reflexia farurilor din spate si reduce stralucirea luminii reflectate.


Putere şi eficienţă: bucură-te de amândouă


Tehnologia motorului joacă un rol cheie în cazul noului Focus, ajutând atât la reducerea costurilor de funcţionare, cât şi a emisiilor, asigurând în acelaşi timp niveluri optime de putere şi performanţă.


Gama include acum ca opţiune un motor pe benzină EcoBoost de 1,5 litri. Acesta include sistemul Auto-Start-Stop, iar economia la combustibil a fost sporită şi mai mult în întreaga gamă.


Toate motoarele noi au fost proiectate pentru a respecta standardele stricte ale clasei de emisii Euro 6. O versiune avansată a puternicului motor EcoBoost de 1 litru reduce deja emisiile la mai puţin de 100 g/km CO2.


EcoBoost 1,0L


O nouă versiune a surprinzător de puternicului motor EcoBoost de 1 l va asigura emisii de CO2 sub 100 g/km: este primul vehicul de familie non-hibrid, pe benzină, din Europa, care să ofere acest lucru.

Putere şi eficienţă fără compromis


Motorul pe benzină Ford EcoBoost, de 1,5 litri, oferă un consum redus şi emisii scăzute... fără a compromite puterea şi manevrabilitatea.

O opţiune nouă


Motorul de 1,5L TDCi este unul nou, bazat pe cel de 1,6L TDCi. Acesta e disponibil în două versiuni de putere - una de 95 CP, dar şi una de 120 CP (faţă de 115 CP de pe versiunea de 1,6L). În acelaşi timp, acest motor maximizează economia de combustibil şi reducere nivelul de emisii. Motorul este momentan disponibil cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, precum şi cu una automată pe versiunea de 120 CP.


Motorul diesel de 2,0 litri este, de asemenea, nou şi este disponibil în variante cu 150 CP şi cu transmisie manuală sau automată PowerShift, cu 6 trepte de viteză. Acest nou motor diesel asigură o reducere semnificativă a emisiilor faţă de varianta diesel de 2,0 litri pe care o înlocuieşte.

Control maxim în viraje


Controlul vectorului de cuplu de torsiune culege informaţii privind suprafaţa de rulare de 100 de ori pe secundă. (Aceasta înseamnă de 33 ori mai repede decât o clipire din ochi.) Cu ajutorul acestor informaţii, sistemul echilibrează puterea transmisă la nivelul fiecăreia dintre cele două roţi din faţă. Acest lucru maximizează aderenţa şi îmbunătăţeşte manevrabilitatea, ajutându-te să parcurgi virajele, în zonele şerpuite ale drumului.

Schimbă treptele de viteză rapid, cu vârfurile degetelor


Alege o transmisie automată şi vei beneficia de opţiunea Comenzi de schimbare automată, cu padele, în stilul maşinilor de mare performanţă. Padelele sunt fixate pe ambele părţi ale volanului şi, cu ajutorul comenzilor din dreapta pentru trecerea în treapta superioară şi stânga pentru treapta inferioară, poţi schimba rapid treptele de viteză cu vârfurile degetelor, chiar şi în viraje.

Schimbări ale treptelor de viteză, mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil


Un indicator luminos de pe panoul de bord îţi arată momentul optim de schimbare a treptei de viteză, pentru o eficienţă maximă a consumului de combustibil. Aceasta reprezintă o modalitate simplă şi eficientă, de a asigura deplasări cât mai economice.

Un ajutor pentru a conduce mai eficient


Sistemul inovator Ford Eco Mode evaluează continuu efectele stilului personal de condus asupra consumului de combustibil. Acesta analizează viteza, schimbarea treptelor de viteză, frânarea şi nivelurile de anticipare, plus raportul personal de deplasări pe distanţe scurte şi lungi. Apoi, software-ul inteligent îţi oferă recomandări legate de modul de îmbunătăţire a economiei de combustibil.


Foloseşti mai puţin combustibil, cu funcţia pornire-oprire automată


Atunci când te opreşti la semafor sau când aştepţi într-o coloană, această tehnologie poate opri automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esenţiale, precum farurile, aerul condiţionat, radioul şi sistemul Ford SYNC). De îndată ce eşti gata să pleci de pe loc, apasă, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj şi selectează prima treaptă de viteză sau apasă pedala de acceleraţie, în cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneşte din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient în oraşe, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (în mediul urban).

Reîncarcă-ţi bateria mai eficient


Spre deosebire de sistemele convenţionale, sistemul de încărcare regenerativ inteligent reîncarcă bateria doar când este nevoie şi, ori de caţe ori este posibil, evita realizarea acestei operatiuni când apeşi pedala de acceleraţie. Acest lucru poate reduce şi mai mult consumul de combustibil şi nivelul de emisii.

Aerodinamică mai bună pentru economie mai mare


Cand conduci cu viteză redusă, Sistemul activ cu obturator pentru grilă ţine orificiile de ventilaţie de la nivelul grilei deschise, pentru a răci motorul. Când prinzi viteza, acesta se poate închide automat, îmbunătăţind aerodinamică şi ajutând la economisirea combustibilului. În timp, această tehnologie poate face o mare diferenţă în privinţa economiei de combustibil.


Singura maşină premiată cu patru trofee Euro NCAP pentru siguranţă


Ford Focus este prima maşină premiată cu patru trofee Euro NCAP - Advanced Safety Rewards. Acestea sunt menite să recompenseze tehnologiile inovatoare în domeniul siguranţei auto. Tehnologiile câştigătoare, din echiparea modelului Focus, sunt Sistemul de Avertizare a Şoferului, Sistemul de Avertizare Frontală (care este o componentă a Pilotului Automat Adaptiv), sistemul Active City Stop şi Sistemul de Asistenţă la Păstrarea Benzii.


De asemenea, Focus a fost considerat ‘Best în Class’ (cel mai bun model din clasa sa) în categoria ‘Maşini de familie de clasă mică’, după ce a obţinut un scor de 5 stele la simulările de accident şi a avut scoruri foarte bune în patru domenii esenţiale: ocupanţi adulţi, ocupanţi minori, pietoni şi măsuri de asistenţă pentru siguranţă.


Află mai multe despre gama de dotării care fac din noul Focus o maşină şi mai sigură şi care te pot ajuta şi pe ţine să conduci mai în siguranţă.


Avertizare timpurie în cazul unei pene


Daca vreunul dintre pneuri începe să piardă presiune în timpul deplasării, Sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS) te avertizează imediat, prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.

Premii Euro NCAP Advanced, pentru siguranţa ta


Sistemul de oprire activă, precum şi cele de menţinere a benzii de rulare, de avertizare a şoferului şi de avertizare privind obstacolele din faţă au câştigat, fiecare, caţe un premiu Euro NCAP Advanced - cea mai mare distincţie acordată de Organizaţia Independentă pentru Siguranţă din Europa. Această recunoaştere este acordată doar celor mai avansate tehnologii auto menite să evite accidentele şi să minimizeze efectele negative din timpul şi de după un accident. Mai mult, faptul că gamă Ford a câştigat un total de 7 premii Euro NCAP Advanced pentru inovaţii menite să te protejeze este o dovadă a angajamentului asumat de Ford cu privire la siguranţa ta.

Evita coliziunile la viteze reduse


Tehnologia inovatoare "Oprire activă în oraş" îl ajută pe şofer să evite coliziunile în trafic lent şi la viteze de până la 50 km/h. Asistenţa este oferită continuu, sistemul măsurând distanţa până la vehiculul din faţă, când acesta se află în apropiere. Dacă sistemul detectează că vehiculul din faţă a încetinit în mod neaşteptat, vă acţiona frânele automat.

Sisteme coordonate de siguranţă, care se activează într-o fractiune de secunda


Ford Focus este echipat cu un avansat Sistem inteligent de protecţie (IPS), care coordonează mai multe sisteme de siguranţă pentru a proteja atât şoferul, cât şi pasagerii.

Caroseria rigidă, proiectată pentru a absorbi şocurile, este produsă dintr-un oţel performant, rezistent la tensiuni mări. La această se adaugă o serie de airbaguri pentru protejarea pasagerilor şi a şoferului, precum şi o coloană de direcţie şi pedale care se pliază în direcţia opusă şoferului, reducând riscul de rănire în cazul unui accident.

Mentine controlul, indiferent de conditii


Controlul electronic al stabilităţii monitorizează constant progresul vehiculului tău. Această detectează devierile de la traseul ales, că în cazul în care autovehiculul începe să patineze şi corectează automat poziţia pe drum a autovehiculului, ajutandu-te să menţii controlul asupra acestuia.

Sistemul de avertizare pentru centură oferă o siguranţă mai mare


Această caracteristică te ajută să veghezi asupra siguranţei pasagerilor din spate atunci când te deplasezi. Sistemul oferă o avertizare vizuală şi sonoră dacă pasagerii de pe oricare scaun nu au centură de siguranţă pusa.

Sisteme avansate pentru o frânare mai controlata


Sistemul de frânare cu anti-blocare roţi (ABS) şi distribuţia electronică a forţei de frânare se combină pentru a asigură o frânare mai bine controlata.


Lista de preţuri


Dacă te interesează un anumit model, consultă ofertele noastre actuale. Sau vizitează-ne pentru cele mai bune oferte disponibile.


Descarcă lista de preţuri pentru Ford Focus

Broşura Ford Focus


Descarcă broşura Ford Focus

Prezentare accesorii Ford Focus

Adobe Acrobat Reader


Fişierul în format PDF a fost creat pentru a-ţi permite să vizualizezi şi să tipăreşti fişiere fără a avea nevoie de programul în care au fost create iniţial. Adobe™ îţi pune la dispoziţie o aplicaţie software gratuită (Acrobat Reader) care îţi permite să lucrezi cu aceste fişiere. Dacă ai instalat deja această aplicaţie pe computerul tău, în mod normal o poţi găsi la "Programe", în "Meniul Start". În caz contrar, acceseză link-ul de mai jos pentru a o descărca.


Descarcă Acrobat Reader de pe situl adobe.com