Ford Fiesta ST

NOUL FORD FIESTA ST

Pe scurt: 182 CP, de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde, cuplu de 240 Nm şi o viteză maximă de 220 km/h (limitată). 

Designul sportiv este completat de suspensia sport, transmisia cu şase trepte de viteză, frâne îmbunătăţite şi tehnologie avansată. Şi comanzi totul dintr-un scaun Recaro asemănător celor din maşinile de curse. 

Noul Fiesta ST este spaţios, confortabil şi, de asemenea, foarte eficient în ceea ce privește consumul de combustibil. Aşa că este şi o maşină pe care îți permiți să o întreții şi pe care o conduci cu plăcere zi de zi.


Descarcă lista de prețuri pentru noul Ford Fiesta ST

Performanţă testată pe pistă

Fiesta ST oferă cu 35% mai multă putere decât un model standard. Astfel, ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 6,9 secunde. Viteza în linie dreaptă este dublată de virarea controlată, deoarece şasiul special reglat şi coborât cu 15 mm asigură o manevrare precisă şi o stabilitate maximă. După mai mult de 5.000 km de testări pe pistă şi reglaje fine pe renumitul circuit Nürburgring din Germania, te poţi baza pe noua Fiesta ST.

Putere extraordinară, eficienţă excepţională

Fiesta ST este propulsată de un motor pe benzină revoluţionar EcoBoost, de 1,6 litri. Construcţia din aluminiu, turbocompresorul şi un sistem avansat cu injecţie de combustibil ajută la generarea celor 182 CP. Nu numai că oferă cu 20% mai multă putere decât motoarele echivalente, dar tehnologia EcoBoost maximizează şi eficienţa consumului de combustibil, ajungând până la un consum de 5,9 l/100 km (ciclu combinat)*.
*Consumul real de combustibil poate varia, deoarece este influenţat de mulţi factori, inclusiv configuraţiile individuale ale maşinii, stilul de condus şi utilizarea echipamentelor, cum ar fi aerul condiţionat.

Control maxim la viraje

Controlul vectorului de cuplu echilibrează cuplul motorului între roţile din faţă, pentru a se potrivi tipului de carosabil şi condiţiilor de condus. Acţionând de 100 de ori pe secundă, sistemul este de 33 de ori mai rapid decât o clipire din ochi. Asta înseamnă o aderenţă mai bună şi manevrabilitate de precizie mare, după cum vei descoperi în momentul accelerării în curbe.

Oferă încredere chiar şi în condiţii dificile

Controlul electronic al stabilităţii (ESP) include o serie de tehnologii concepute pentru a-ţi oferi un control mai mare asupra vehiculului şi pentru a te menţine în siguranţă. De exemplu, există senzori care monitorizează în mod constant viteza fiecărei roţi în parte, rata de deviere a maşinii (unghiul şi direcţia), precum şi unghiul direcţiei. Dacă trebuie să virezi brusc la stânga sau la dreapta, eventual pentru a ocoli un obstacol, ESP echilibrează în mod precis puterea de frânare între roţi şi poate reduce, de asemenea, puterea motorului. Acest lucru contribuie la contracararea subvirării şi supravirării, făcând maşina mai stabilă şi mai uşor de controlat. ESP şi Controlul tracţiunii pot contribui, de asemenea, la prevenirea învârtirii în gol a roţilor în condiţii de carosabil umed sau îngheţat.

Putere pe care o poţi auzi

Cabina noului Fiesta ST poate fi un spațiu liniştit şi relaxant. Însă dacă accelerezi puternic, un sistem „sound symposer” special proiectat redă zgomotul puternic, sport, direct în cabină.

Tehnologie inteligentă, conectată

Cu Ford SYNC, poţi să selectezi o piesă de pe un dispozitiv USB sau player MP3/iPod® sau să o redai de pe mobilul tău. Poţi efectua şi recepţiona apeluri doar printr-o comandă vocală. Şi poţi chiar să îţi asculţi mesajele text citite cu voce tare. Tehnologia te conectează cu prietenii şi familia din mers. Ceea ce înseamnă că poţi să îţi ţii mereu mâinile pe volanul îmbrăcat în piele şi poți să priveşti în continuare la drumul care dispare rapid sub roţi.

Asistenţă de urgenţă, în cazul în care vei avea vreodată nevoie

În eventualitatea puţin probabilă a unui accident, când se activează airbagul şoferului sau se dezactivează pompa de carburant, Ford SYNC cu Asistenţă de urgenţă poate efectua automat un apel direct către Serviciile de urgenţă în locul tău. Poţi alege să întrerupi apelul sau să discuţi cu personalul serviciului de urgenţă dacă este cazul. Extrem de important, sistemul va furniza informaţii esențiale, precum coordonatele tale GPS, chiar şi atunci când ţi-ai pierdut cunoştinţa.*

Maşina ta este sigură şi dacă este condusă de alte persoane

MyKey este tehnologia unică prin intermediul căreia poţi restricţiona unele dintre caracteristicile cheie ale noului Fiesta ST. De exemplu, poţi limita viteza maximă, poţi seta volumul maxim al sistemului audio şi poţi reaminti şoferului să îşi prindă centura de siguranţă. Dacă dai vreodată cheile altor persoane, aceasta este o asigurare suplimentară că îi ajuţi să fie în siguranţă în maşina ta.
*Asistenţa de urgenţă Ford este disponibilă în peste 30 de ţări din Europa. Această tehnologie funcţionează atunci când este conectată cu un telefon mobil compatibil pe care îl ai la tine, în momentul în care un airbag este declanşat (cu excepţia airbagurilor pentru genunchi) sau atunci când un senzor care înregistrează o defecţiune întrerupe pompa de combustibil. Funcţia de mesagerie şi Asistenţa de urgenţă nu sunt disponibile în toate limbile europene.