Ford Fiesta

NOUL FORD FIESTA


Cu adevarat inteligent

Tehnologia trebuie să aibă mereu un scop. Când porneşti noul Fiesta din generaţia următoare, dai viaţă unei game complete de funcţii şi sisteme avansate. De exemplu, Asistenţa activă la parcare, Tempomatul adaptiv, Asistenţa la păstrarea benzii, Recunoaşterea indicatoarelor rutiere... Fii gata să te bucuri de tehnologii atât de inteligente şi utile, încât te vei întreba cum te-ai descurcat fără ele până acum.

Design-ul contează


Noul model Fiesta reprezintă combinaţia ideală între design revoluţionar şi tehnologie de vârf.

Exterior
Partea frontală a noului model Fiesta prezintă o grilă îndrăzneaţă de forma unui trapez. Impresionantele faruri cu LED, luminile de poziţie integrate şi designul arcuit al capotei accentuează performanţele fizice ale maşinii. Cu jante de 17 inchi din aliaj şi o gamă de culori dinamice vii din care poţi alege, Fiesta te ajută să îţi exprimi stilul într-un mod unic.

Modelul Fiesta este creat pentru a te ţine la curent cu noutăţile.

Tehnologiile avansate te țin conectat la drum şi cu lumea înconjurătoare, oferindu-ţi libertatea de a te bucura de fiecare clipă de condus.

Ford SYNC te conectează fără efort la sistemul audio şi te pune în legătură cu familia şi prietenii prin telefon şi prin mesaje, în timp ce te deplasezi.
Iar interiorul modern, frumos lucrat în cel mai mic detaliu, îţi face viaţa mai simplă, mai relaxantă, mai confortabilă şi mai frumoasă.

Confort şi Comoditate
Indiferent dacă este vorba despre comenzile hands-free pentru sistemul audio şi apelurile de pe telefonul mobil, de sistemul de navigaţie prin satelit integrat sau de parbrizul încălzit, toate detaliile noului model Fiesta sunt create pentru a-ţi face viaţa mai simplă.

Ford SYNC. Tehnologia avansată hands-free

Ford SYNC îţi permite să controlezi muzica şi să efectuezi şi să preiei apeluri de pe telefonul mobil, utilizând simple comenzi vocale directe. De exemplu, dacă „home” (acasă) este înregistrat în agenda de pe telefonul mobil, este de ajuns să rosteşti: „Call home” (Apel acasă), iar sistemul va apela automat numărul respectiv. Poţi utiliza comenzile vocale pentru a reda melodii de pe o unitate USB sau MP3/iPod® ori atunci când redai în flux melodii de pe un telefon compatibil Bluetooth®. În plus, sistemul citeşte cu voce tare chiar şi mesajele text pe care le primeşti.

Sistemul integrat de navigaţie se asigură că ajungi la destinaţie

Fiesta are un sistem de navigaţie integrat, cu ecran color de 5”.

Cu sistemul MyKey®, împarţi maşina cu alţii, fără griji

Această nouă tehnologie îţi permite să setezi limita maximă de viteză, să setezi un semnal care să atragă atenţia asupra purtării centurii de siguranţă şi să controlezi volumul sistemului audio, dacă doreşti. Fiind creată pentru a-ţi asigura liniştea atunci când împrumuţi maşina personală Fiesta unui prieten sau unui membru al familiei, tehnologia Ford MyKey® este uşor de utilizat. Trebuie doar să introduci cheia de contact, să porneşti maşina şi să urmezi instrucţiunile pentru a programa restricţiile dorite pentru cheia respectivă: Ford MyKey®. Poţi să păstrezi tu cheia de „admin” şi chiar să ai mai multe exemplare din ambele chei, dacă doreşti.

Parbriz încălzit

Această dotare inteligentă este creată pentru a-ţi permite să porneşti rapid în dimineţile geroase. Trebuie doar să apeşi pe un buton, iar sistemul poate să dezgheţe parbrizul în câteva secunde, chiar la temperaturi foarte scazute.

Iluminare ambientală pentru un interior mai modern

Finisajul roşu delicat scoate în evidenţă, în mod subtil, interiorul maşinii tale Fiesta şi creează un mediu cald, primitor şi elegant. (Iluminarea ambientală este inclusă ca dotare standard pentru modelul Titanium)

Setează temperatura dorită

Cu ajutorul dotării opţionale Sistem de climatizare automată (EATC), selectezi pur şi simplu temperatura interioară dorită iar sistemul o va menţine cu ajutorul sistemului avansat de climatizare.

Consolă centrală inovatoare care îţi asigură controlul deplin

Consola centrală multifuncţională avansată îţi permite să controlezi numeroasele sisteme ale maşinii dintr-un singur loc. Toate funcţiile sunt clar afişate pe ecran şi poţi accesa multe dintre acestea şi cu ajutorul butoanelor de comandă de pe volan.

Faruri care se aprind automat atunci când este necesar

Fiesta este prevăzut cu senzori care detectează lumina când începe să se întunece sau la schimbarea bruscă a condiţiilor de iluminare. De exemplu, atunci când intri într-un tunel. Atunci se activează farurile cu acţionare automată, care pot simplifica şi mări nivelul de siguranţă al condusului. Farurile automate sunt disponibile ca dotare opţională cu ştergătoarele cu senzor de ploaie.

Oglinzi laterale care se protejează singure

Pentru a evita deteriorarea accidentală, oglinzile laterale pliabile electric oferite ca dotare opţională se pliază către interior atunci când autovehiculul este închis (sau, desigur, atunci când utilizezi comutatorul de ajustare a oglinzilor). Atunci când sunt rabatate, acestea protejează elegantele indicatoare integrate.

Fiesta îţi luminează drumul până când ajungi acasă

Atunci când ajungi acasă noaptea, acţionează scurt maneta din stânga şi farurile Home Safe vor rămâne aprinse timp de 30 de secunde, luminându-ţi drumul până ajungi în casă. Această funcţie utilă este o dotare standard pentru întreaga gamă.

Un plus de confort cu ajutorul scaunelor cu încălzire ajustabile

Indiferent de condiţiile de afară, te vei simţi confortabil într-o maşină Fiesta. Scaunele din faţă sunt complet reglabile, astfel încât vei putea seta mereu poziţia ideală, indiferent dacă eşti şofer sau pasager. Scaunele frontale cu încălzire, incluse ca opţiune, te vor ajuta să te încălzeşti chiar şi la cele mai scăzute temperaturi.


Tehnologia Condusului
Datorită tehnologiilor avansate, precum noul sistem Ford Keyless Entry, butonul de pornire Ford Power şi sistemul audio Sony, fiecare clipă de condus cu Fiesta este simplă şi distractivă.

Sistemul Keyless Entry înseamnă mai puţine griji

Sistemul Ford Keyless Entry îţi permite să încui şi să descui maşina fără să scoţi cheia din buzunar sau din poşetă - ideal pentru situaţiile în care ai mâinile ocupate cu altceva.

Porneşte Fiesta printr-o singură atingere

Fiesta detectează automat brelocul unic al cheii cu telecomandă, chiar dacă ai cheia în buzunar sau în geantă. Trebuie doar să apeşi pe butonul de pornire Ford Power şi motorul prinde viaţă.

Sonorizare perfectă

Revoluţionarul sistem audio Sony cu radio/CD opţional include opt boxe premium. Şi, pe lângă faptul că îţi permite să te bucuri de muzica preferată atunci când conduci, acest sistem afişează şi informaţii despre melodia redată. În funcţie de versiunea pe care o alegi, sistemul poate chiar să afişeze şi titlurile ştirilor de ultimă oră.

Marşarier mai simplu şi mai sigur

Stâlpi, biciclete, ziduri joase… camera video pentru vizualizare spate îţi arată tot ce se află în spatele autovehiculului pe un ecran integrat în consola centrală. Sistemul îţi arată obiecte pe care le-ai putea omite şi, în plus, afişează linii virtuale pentru a te ajuta să parchezi şi în cele mai înguste spaţii. Camera se activează automat atunci când selectezi treapta de marşarier.

Senzori care fac parcarea mai uşoară

Fiind creaţi pentru a te ajuta să parchezi cu mai multă încredere, senzorii pentru parcare la distanţă te ajută să determini distanţa dintre vehiculul tău şi orice fel de obstacol din faţă sau din spate. Atunci când detectează un obiect, senzorii emit o avertizare sonoră care se intensifică cu cât te apropii mai mult de obstacol.

Manevrare şi viraje fără efort

Sistemul de direcție asistată electric (EPAS) se reglează automat pentru a permite manevrarea facila a volanului atunci când parchezi într-un spaţiu restrâns şi virarea mai fermă pentru mai mult control pe autostradă. Spre deosebire de servodirecția convențională care funcționează continuu și consumă energie și combustibil, sistemul nostru EPAS funcționează numai atunci când este necesar, sporind economia de combustibil.

Tempomatul face ca deplasările lungi să fie mai relaxante

Atunci când te afli pe autostradă, poţi seta viteza utilizând butoanele tempomatului de pe volan. Apoi, sistemul va menţine viteza, astfel încât nu va fi nevoie să ţii piciorul pe acceleraţie. Pentru a mări sau a reduce viteza, sunt utilizate aceleaşi butoane de comandă.

Puternică şi cu un consum redus de combustibil

Datorită motorului de 1,0 litri, de vârf în clasa sa, cu 3 cilindri, extrem de eficient şi al tehnologiilor de reducere a consumului de combustibil, noua Fiesta garantează o economie impresionantă de combustibil, fără a compromite puterea sau performanţele.

Motoare
Cu noua Fiesta, nu trebuie să alegi între putere şi consum redus de combustibil.

Profită la maximum de motorul tău.

Motorul revoluţionar pe benzină EcoBoost de 1,0 litri, cu 3 cilindri, îţi asigură puterea la care te-ai aştepta de la un motor de 1,6 litri convenţional, însă utilizează cu până la 24% mai puţin combustibil, cu emisii de CO2 cu 25% mai reduse, de numai 99 g/km.

Două motoare diesel eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil

Motorul TDCi de 1,6 litri dezvoltă 95 CP şi oferă cel mai mic consum din clasa sa, de 3,3 l/100 km, cu emisii de CO2 de numai 87 g/km. Ca alternativă, motorul TDCi economic, de 1,5 litri dezvoltă 75 CP şi păstrează consumul de combustibil la un nivel scăzut, de 3,7 l/100 km, cu emisii de CO2 de numai 98 g/km.

Transmisie automată eficientă, uşor de utilizat

Motorul pe benzină TI-VCT, de 1,6 l, este prevăzut cu cutia de viteze PowerShift. Îmbinând confortul asigurat de transmisia automată cu controlul asociat unei cutii de viteze manuale, această cutie de viteze automată, cu 6 trepte de viteză şi dublu ambreiaj, preselectează următoarea treaptă de viteză, pentru a nu pierde din putere atunci când treci de la o treaptă de viteză la alta. Schimbările rapide şi uniforme ale treptelor de viteză ale acestei cutii de viteze asigură un condus mai plăcut şi mai confortabil şi garantează, de asemenea, un consum redus de combustibil şi un nivel scăzut de emisii de CO2 față de cutiile de viteze automate tradiţionale.

Transmisie manuală cu 5 trepte de viteză, economică

Motorul EcoBoost de 1,0 l este prevăzut cu o transmisie manuală cu 5 trepte de viteză, reglată şi optimizată pentru a se potrivi caracteristicilor motorului.


Economie
Tehnologiile cu consum redus de combustibil ale modelului Fiesta vor reduce emisiile şi te vor ajuta să economiseşti bani.

Foloseşti mai puţin combustibil cu funcţia Auto-Start-Stop

Atunci când Fiesta se opreşte la semafor sau când aştepţi într-o coloană, această tehnologie opţională opreşte automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esenţiale, precum aerul condiţionat, radioul şi Ford SYNC). De îndată ce eşti gata să pleci de pe loc, apasă pe pedala de ambreiaj şi selectează prima treaptă de viteză, ca de obicei, iar sistemul porneşte din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop este deosebit de util în traficul intens al orașului, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (mediu urban).

Un sistem de informare inteligent care te ajută să conduci mai eficient

Sistemul inovator Ford Eco Mode evaluează în mod continuu efectele stilului personal de condus asupra consumului de combustibil. Acesta analizează viteza, schimbarea treptelor de viteză, frânarea şi nivelurile de anticipare, plus raportul personal de deplasări pe distanţe scurte şi lungi. Apoi, software-ul inteligent îţi oferă recomandări legate de modul de îmbunătăţire a economiei de combustibil.

Un mod mai eficient de a-ţi reîncărca bateria

Spre deosebire de sistemele convenţionale, sistemul de încărcare regenerativă inteligentă reîncarcă bateria doar atunci când este nevoie şi, ori de câte ori este posibil, evită realizarea acestei operaţiuni atunci când apeşi pedala de acceleraţie. Acest lucru poate reduce şi mai mult consumul de combustibil şi nivelul de emisii.

Indicator care semnalează momentele optime pentru schimbarea vitezelor din punct de vedere al consumului

Un indicator luminos de pe panoul de bord îţi indică momentul optim de schimbare a treptei de viteză, pentru o eficienţă maximă a consumului de combustibil. Aceasta reprezintă o modalitate simplă şi eficientă de a asigura deplasări cât mai economice.

Tehnologie avansată pentru un plus de siguranţă

Noul Ford Fiesta asigură niveluri excepţionale de siguranţă, aspect recunoscut de organizaţia independentă de siguranţă a vehiculelor, lider în Europa: Euro NCAP. Fiesta a primit calificativul maxim general, de cinci stele şi, în plus, a obţinut premii Advanced pentru trei dintre tehnologiile sale cele mai avansate: Active City Stop, Ford MyKey şi Ford SYNC cu asistenţă de urgenţă.

Siguranţa Vehiculului
Fiesta te poate ajuta să fii în siguranţă pe drum în diverse moduri.

Recunoaştere Euro NCAP Advanced, pentru siguranţa ta

Ford MyKey a primit premiul Euro NCAP Advanced – cea mai înaltă recunoaştere oferită de organizaţia europeană pentru siguranţă. Premiul recunoaşte doar cele mai avansate tehnologii pentru evitare şi ciocniri disponibile pe un autovehicul şi arată angajamentul Ford pentru siguranţă la nivelul întregii game auto. Recunoasterea Euro NCAP Advanced atestă că Ford îşi respect promisiunea în ceea ce priveşte standardele de siguranţă ale maşinilor noastre, prin tehnologii inovatoare create ca să te protejeze.

Ford SYNC cu Asistenţă de urgenţă

Un aspect important, care îţi poate salva viaţa, al tehnologiei Ford SYNC este Asistenţa de urgenţă. În cazul unui accident, când se activează airbagul sau se dezactivează pompa de carburant, tehnologia poate efectua automat un apel direct către Serviciile de urgenţă în locul tău. Poţi alege să întrerupi apelul sau să discuţi cu personalul de urgenţă, dacă este cazul. Un aspect vital: sistemul oferă Serviciului de urgenţă informaţii esenţiale, cum ar fi coordonatele GPS, chiar dacă tu ţi-ai pierdut cunoștința.

Pentru a evita coliziunile la viteză mică, Fiesta frânează în locul tău.

Accidentele în trafic la viteză mică, cu opriri şi porniri frecvente, au loc mult prea des. Iar opțiunea Active City Stop este o tehnologie avansată, creată pentru a te ajuta să eviţi astfel de accidente. La viteze mai mici de 30 km/h, sistemul detectează dacă maşina din faţă s-a oprit brusc şi frânează automat în locul tău. Ca dovadă a caracterului său inovator, tehnologia Active City Stop a primit premiul Advanced oferit de Euro NCAP pentru siguranţă.

Un plus de control în cazul pornirilor în rampă

Sistemul de asistență la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate atunci când porneşti din pantă. Sistemul funcţionează prin menţinerea presiunii la nivelul sistemului de frânare pentru un interval suplimentar de 2,5 secunde, asigurându-vă mai mult timp şi control atunci când mutați piciorul de pe pedala de frână pe cea de acceleraţie. Acest sistem este, de asemenea, util atunci când opreşti şi porneşti autovehiculul pe suprafeţe alunecoase.

Controlul electronic al stabilităţii te ajută să menţii controlul asupra autovehiculului, indiferent de condiţii

Controlul electronic al stabilităţii (ESP) monitorizează în mod constant deplasarea maşinii, detectează orice abateri de la traseu sau dacă autovehiculul începe să patineze şi corectează automat poziţia de drum. Sistemul este creat pentru a te ajuta să menţii controlul asupra maşinii şi, în plus, te poate ajuta să reduci distanţa de frânare în caz de urgenţă.

Airbaguri menite să te protejeze din orice unghi

Pe lângă airbagurile frontale pentru pasagerul din față și șofer, există şi airbaguri laterale pentru protejarea toracelui şi airbaguri tip cortină pentru protejarea capului. Există şi un airbag menit să protejeze genunchii şoferului. Dacă doreşti să dezactivezi airbagul pentru pasager, de exemplu, atunci când pe scaunul îndreptat contrar sensului de mers se află un bebeluş sau un copil, acţionează rapid maneta pentru a-l dezactiva. Pentru a-ţi reaminti de dezactivarea airbagului, starea „dezactivat” este indicată printr-un indicator de pe panoul de bord.

Avertizare timpurie în cazul unei pene

Dacă una sau mai multe dintre anvelopele autovehiculului pierd presiune în timpul deplasării, sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri te va avertiza imediat cu privire la perforaţie prin iluminarea unei pictograme pe panoul de bord.

Sistemele de siguranţă coordonate se activează într-o fracţiune de secundă

Sistemul inteligent de protecţie avansată (IPS) al modelului Fiesta coordonează o serie de sisteme de siguranţă pentru a-ţi asigura protecţie maximă ţie şi pasagerilor tăi. În plus, modelul Fiesta este dotat cu o caroserie rigidă, care absoarbe energia în cazul unui impact, şi cu o tehnologie avansată pentru scaune şi centuri de siguranţă pentru a reduce riscul de accidentare în cazul unui impact.

Sisteme avansate pentru o frânare mai controlată

Sistemul de frânare cu anti-blocare roţi (ABS) şi distribuţia electronică a forţei de frânare (EBD) asigură o frânare mai bine controlată. Sistemul de asistenţă la frânarea de urgenţă (EBA) ajută autovehiculul Fiesta să atingă eficienţa maximă de frânare în cazul unei situaţii de urgenţă. Sistemul funcţionează prin detectarea presiunii aplicate de şofer pe pedala de frână şi prin creşterea automată a acestei presiuni, dacă este cazul.

O oglindă retrovizoare cu funcţie anti-orbire

Vei conduce mai uşor pe timp de noapte dacă nu eşti orbit în mod constant de farurile autovehiculelor care se deplasează în spatele tău. De aceea, oglinda retrovizoare heliomată automată inovatoare a modelului Fiesta detectează automat reflexia farurilor din spate şi reduce strălucirea luminii reflectate.

Lumini de zi cu tehnologie LED

Stilul avangardist al modelului Fiesta este subliniat de luminile de zi cu tehnologie LED, care imbina stilul şi utilitatea. Oferind o eficienţă energetică de exceptie, luminile de zi te vor ajuta să fii observat în timpul zilei şi să vezi mai bine noaptea.

*Asistenţa de urgenţă Ford operează în peste 30 de ţări din Europa. Această dotare funcţionează atunci când este conectată cu un telefon mobil compatibil pe care îl ai la tine, în momentul în care un airbag este declanşat (cu excepţia airbagurilor pentru genunchi) sau atunci când un senzor care înregistrează o defecţiune întrerupe pompa de combustibil. Funcţia de mesagerie şi Asistenţa de urgenţă nu sunt disponibile în toate limbile din Europa.

Protectie
Pentru a-ţi proteja noua Fiesta, este suficient să atingi un buton.

Modul convenabil de a-ţi proteja autovehiculul

Cu ajutorul Sistemului global de închidere, poţi deschide şi închide toate portierele şi ferestrele electrice de la distanţă cu ajutorul cheii. Funcţia de închidere dublă împiedică deschiderea portierelor din interior şi include un sistem de alarmă Thatcham (categoria 1).

Descarcă Broşura

Descarcă broşura noului Ford Fiesta

Fişierul în format PDF a fost creat pentru a-ţi permite să vizualizezi şi să tipăreşti fişiere fără a avea nevoie de programul în care au fost create iniţial. Adobe™ îţi pune la dispoziţie o aplicaţie software gratuită (Acrobat Reader) care îţi permite să lucrezi cu aceste fişiere. Dacă ai instalat deja această aplicaţie pe computerul tău, în mod normal o poţi găsi la "Programe", în "Meniul Start". În caz contrar, acceseză link-ul de mai jos pentru a o descărca.

Descarcă Acrobat Reader de pe situl adobe.com

Lista de preţuri


Dacă te interesează un anumit model, consultă ofertele noastre actuale. Sau vizitează-ne pentru cele mai bune oferte disponibile.

Descarcă lista de preţuri pentru noul Ford Fiesta

Fişierul în format PDF a fost creat pentru a-ţi permite să vizualizezi şi să tipăreşti fişiere fără a avea nevoie de programul în care au fost create iniţial. Adobe™ îţi pune la dispoziţie o aplicaţie software gratuită (Acrobat Reader) care îţi permite să lucrezi cu aceste fişiere. Dacă ai instalat deja această aplicaţie pe computerul tău, în mod normal o poţi găsi la "Programe", în "Meniul Start". În caz contrar, acceseză link-ul de mai jos pentru a o descărca.

Descarcă Acrobat Reader de pe situl adobe.com