Ford B-Max Ford B-Max Ford B-Max Ford B-Max Ford B-Max Ford B-Max Ford B-Max Ford B-Max Ford B-Max Ford B-Max

Ingeniosul FORD B-MAX


Ford B-MAX este un model special conceput pentru șoferul contemporan. Deşi este o mașină compactă, ingeniosul sistem de acces în habitaclu îți oferă o deschidere de 1,5 metri către un interior spațios, rafinat și de calitate premium.

Pe lângă designul unic, B-MAX are o multitudine de tehnologii care fac din condus o adevărată plăcere, un lucru simplu și eficient. Sistemul Active City Stop reduce riscul sau consecinţele unei coliziuni cu vehiculul aflat în faţă în condiţii de trafic lent, activând automat frânele în locul tău, la nevoie. Cu Ford SYNC® îți controlezi muzica şi telefonul prin simple comenzi vocale – SYNC® poate chiar să-ți citească mesajele prin boxele maşinii – totul pentru ca tu să poți conduce atent la drum şi cu mâinile pe volan. Iar revoluționarul motor EcoBoost de 1,0 litru, pe benzină, produce puterea unui motor convenţional de 1,6, însă oferă cel mai bun consum din clasa lui.

Acces mult mai uşor în habitaclu


Datorită sistemului ingenios de deschidere al ușilor, ai acces mult mai ușor în habitaclul mașinii. Alături de un interior extrem de rafinat și spațios, acesta diferenţiază vizibil Ford B-MAX de celelalte automobile din clasa sa.

Exterior
Noul B-MAX are un design exterior unic. Cu ușile deschise, vei observa că montanții centrali, care separă de regulă partea din spate a mașinii de cea din față, au fost integrați în uși. Aceasta înseamnă că nimic nu mai împiedică accesul extrem de ușor în mașină.

Condusul urban – o plăcere!


B-MAX transformă condusul prin oraș într-o experiență cu adevărat plăcută și la îndemână. Iar asta datorită tehnologiilor avansate din dotare și unui set de caracteristici surprinzătoare pentru o mașină de dimensiunea ei. Dacă mai pui și sistemul ingenios de deschidere a ușilor, B-MAX îndeplinește toate exigențele șoferului modern.

Tehnologii pentru condus

B-MAX este echipat cu tehnologii de vârf, care te ajută, practic, în fiecare aspect al condusului.

B-MAX frânează în locul tău, pentru a evita coliziunile la viteze scăzute

Inovativul sistem Active City Stop te ajută să eviţi, sau cel puţin să atenuezi, coliziunile din traficul urban, la viteze sub 30 km/h. Dacă sistemul detectează oprirea bruscă a maşinii din faţa ta, va acţiona în mod automat frânele.

Control sporit la plecarea din rampă

Sistemul de Asistență la pornirea din rampă te oprește din alunecarea spre spate, atunci când pornești din rampă. Sistemul funcționează prin menținerea presiunii asupra frânelor pentru încă 2,5 secunde, adică destul timp pentru ca să-ți poți muta piciorul de pe pedala de frână pe cea de accelerație. De asemenea, este util pentru pornirea și oprirea pe suprafețe înghețate sau cu polei.

Dai cu spatele mai uşor şi mai sigur

Stâlpi, gărdulețe, ziduri joase sau copii jucându-se... Camera pentru vizualizare spate îți arată tot ce se află în spatele mașinii, pe ecranul sistemului de navigaţie. Pe lângă faptul că poți vedea lucruri pe care, altfel, le-ai fi omis, te ajută și la parcarea cu spatele, afișându-ți pe ecran linii virtuale care să te ghideze în cele mai strâmte locuri. Pentru un maxim de confort, Camera vizualizare spate se activează automat când schimbi în marșarier.

Fără stres la parcare

Senzorii de parcare (dotare opțională) te ajută să aproximezi mult mai corect distanțele dintre mașină și un obstacol din fața sau din spatele mașinii. Senzorii declanșează un semnal audio, care se intensifică pe măsură ce te apropii de obstacolul respectiv. Sistemul este conceput pentru ca tu să poți parca mai rapid și mai sigur.

Aderenţă maximă pentru mai mult control

Sistemul de Control avansat al cuplului motor culege informaţii privind suprafaţa de rulare de 100 de ori pe secundă. Pe baza informațiilor captate, sistemul menține un echilibru permanent între puterea de tracțiune și forța de frânare transmise către fiecare din cele două roți din față. Inclusă ca dotare standard, această tehnologie maximizează aderența la sol și sporește manevrabilitatea autovehiculului, fiindu-ți mult mai uşor să parcurgi curbele şi sinuozităţile traseului.

Consum redus cu Direcţia asistată electric

B-MAX este dotat cu Direcție asistată electric (EPAS), care se adaptează automat în funcție de situație. Când conduci prin oraș la viteze mici sau când parchezi, fiecare mișcare a volanului este mai lină și mai fluentă, sporind astfel manevrabilitatea mașinii. La viteze mari (pe autostradă, de exemplu), sistemul face mișcarea volanului mai rigidă, pentru a-ți oferi mai mult control și siguranță. Această tehnologie inovativă intră în acțiune doar la nevoie, astfel că folosește mai puțină energie, consumând mai puțin combustibil.

Drumurile lungi sunt mai relaxante

Dacă ești pe autostradă, poți seta viteza dorită direct de pe volan. Sistemul de Control al vitezei de croazieră menține viteza setată, astfel încât nu mai e nevoie să ții apăsată pedala de accelerație. Vrei să mergi mai repede sau mai încet? E simplu: ajustezi viteza din aceleași comenzi manuale de pe volan.

Consum mai redus cu ajutorul sistemului Auto-Start-Stop

B-Max este echipat, în versiunile cu motorizări EcoBoost, cu sistemul Auto-Start-Stop, care opreşte automat motorul atunci când maşina este staţionară, de exemplu la un semafor. Iar atunci când eşti gata să te pui din nou în mişcare, motorul va reporni automat. Această funcţionalitate se traduce în cele mai bune niveluri de emisii şi consum din clasă: emisii de numai 114 grame CO2/kilometru şi consum mixt de 4,9 l / 100 km.


Confort
Bucură-te de un mediu elegant și silențios, conducând pe străduțele înguste și aglomerate ale orașului.

Acces inovator cu un design unic al uşilor

Dacă deschizi simultan portiere din faţă şi uşa din spate, beneficiezi de un spaţiu liber de 1,5 metri, care îţi uşurează enorm operaţiunile de încărcare şi descărcare. Acest sistem unic al B-Max se datorează modului innovator de integrare a montantului central în portieră.

Călătoreşti într-o ambianţă mai silenţioasă

Pentru a oferi o experiență de drum mai relaxantă pentru tine și pasagerilor tăi, Ford B-MAX vine cu o serie de îmbunătățiri, care reduc zgomotul și vibrațiile motorului, sau cele cauzate de drum sau de vânt. Sistemul inovator de acces în habitaclu și de deschidere a ușilor este special izolat, pentru a bloca zgomotul provocat de vânt și de curentul format în timp ce mașina este în mișcare.

O vedere mai bună de la înălţime

La volanul Ford B-MAX ai o perspectivă mult mai bună asupra traficului, datorită poziţiei înălţate a șoferului. Te va face să te simți mai sigur pe tine când ești la volan, chiar și pe cele mai aglomerate șosele.

Plafon panoramic pentru un interior mai spaţios

Datorită plafonului panoramic al Ford B-MAX, lumina naturală pătrunde abundent în habitaclu, creând senzația unui interior și mai spațios. În plus, tu și pasagerii tăi veți avea parte de o vedere superbă a cerului şi a mediului înconjurător. Plafonul panoramic include un strat proiectat să reflecte razele soarelui, împiedicând încălzirea excesivă a interiorului. În caz de nevoie, poți folosi copertinele opace, integrate în plafon, pentru a bloca complet razele de soare.

Alege temperatura care ţi se potriveşte

Cu ajutorul Sistemului de climatizare automată (EATC) (dotare opțională), pur și simplu selectezi temperatura interioară pe care o preferi, iar sistemul o menține prin tehnologia avansată de climatizare.

Iluminarea interiorului în ton cu starea ta de spirit

Sistemul de iluminare ambientală îți permite să adaugi nuanțe subtile de roșu în interiorul mașinii, pe timp de noapte. Sursele de lumină se află în consola de deasupra capului, cea centrală și cea de la picioare.

Extra confort cu scaune reglabile şi încălzite

Indiferent de condițiile de afară, într-un B-MAX te poți simți întotdeauna confortabil. Alege opțiunea pentru scaune frontale încălzite, utile în special în timpul iernii și reglabile ca să fii sigur că toată lumea beneficiază de maxim de confort.


Funcţionalitate
Designul unic al portierelor face din Ford B-MAX cea mai ingenioasă maşină din clasa sa; B-MAX oferă, însă, şi numeroase alte caracteristici menite să îţi facă viaţa mai uşoară.

Acces fără precedent

Sistemul de acces facil al Ford B-MAX uşurează foarte mult parcarea în spaţii înguste. Cele două portiere spate glisante, împreună cu portierele faţă clasice, oferă împreună o deschidere amplă, de un metru şi jumătate. Lucrul cel mai important – această deschidere este neîntreruptă de montanţii centrali, aceştia fiind incluşi chiar în portiere.

Noul Ford SYNC. Tehnologie hands-free avansată

Cu Ford SYNC poţi cotrola sistemul de sunet şi poţi iniţia sau primi apeluri pe telefonul mobil, fără a îţi folosi altceva decât vocea. Ford SYNC poate, chiar, să îţi citească mesajele text, pentru ca tu să îţi poţi păstra atenţia asupra drumului şi mâinile pe volan.

Ford SYNC poate rula muzică de pe dispozitive externe, poate recunoaşte melodiile şi poate accesa toate listele tale predefinite

Pe lângă faptul că poate rula melodii de pe dispozitivul tău USB sau MP3, sau chiar de pe telefonul mobil (dacă acesta are conectivitate Bluetooth), sistemul Ford SYNC poate recunoaşte şi autorul şi numele melodiei care rulează.

Mai multe funcţii, mai multă siguranţă

Sistemul Ford SYNC include, acum şi Sistemul de Asistenţă în situaţii de Urgenţă, o funcţie care permite sistemului să apeleze automat serviciile de urgenţă de pe telefonul tău, în cazul în care ai un accident. Sistemul de Asistenţă pentru situaţii de Urgenţă a câştigat premiul ‘Best Mobile Innovation for Automotive Transport or Utilities’ (Cea mai bună inovaţie pentru mobil în domeniul auto) la gala 2012 Global Mobile Awards, precum şi premiul Euro NCAp Advanced, pentru inovaţii în domeniul siguranţei.

De asemenea, poţi descărca toate actualizările programului Ford SYNC, pe măsură ce acestea sunt publicate. Spre exemplu, în curând va deveni disponibilă funcţia AppLink, adică posibilitatea de a accesa şi controla aplicaţii de Android, Blackberry şi iPhone prin comandă vocală.

Un sistem de scaune pe care il poţi configura cum doreşti

Poţi avea la dispoziţie un spaţiu amplu de încărcare, prin rabatarea scaunelor din spate – lucru pe care îl poţi face cu o singură mână. E suficient să apeşi mânerul de pe spătar şi să cobori, independent, cele două secţiuni ale spătarului (într-o proporţie 60/40). Poţi, de asemenea, să rabatezi şi scaunul pasagerului din faţă, o caracteristică unică la B-MAX. Astfel, ai la dispoziţie un spaţiu cuprinzător, pentru încărcături de până la 2,35 metri lungime.

Adaptează podeaua portbagajului în funcţie de încărcătură

Ford B-MAX este echipat cu o Podea Ajustabilă a Portbagajului, care poate fi fixată în două poziţii: poţi fie să o cobori, obţinând un portbagaj mai adânc, pentru încărcături mai înalte, fie să o fixezi la acelaşi nivel cu podeaua cabinei (cu 122 mm mai sus faţă de prima poziţie)

Această a doua poziţie îţi permite şi să foloseşti spaţiul de sub podea, de exemplu amplasând acolo obiecte delicate ori de valoare. Chiar şi reglată în poziţia superioară, podeaua poate suporta încărcături de până la 300 kg.

Fără chei înseamnă fără griji

Sistemul Ford KeyFree înseamnă că poţi încuia şi descuia maşina fără a mai căuta după chei în buzunar sau în poşetă. Adică exact ce îţi trebuie atunci când ai mâinile ocupate.

Faruri care se aprind automat, atunci când e nevoie

Uneori se întâmplă să nu îţi dai seama că se înserează. B-MAX are senzori care detectează scădere în intensitate a luminii şi, atunci când e nevoie, aprind automat farurile. Astfel, condusul este mai simplu şi mai sigur. Farurile se aprind automat şi atunci când intri într-un tunel. Această dotare este disponibilă într-un pachet opţional care include şi ştergătoarele cu senzor de ploaie.

Porneşte maşina prin simpla apăsare a unui buton

Nu mai ai nevoie de cheie. E suficient să apeşi butonul Ford Power, ţinând ambreiajul apăsat (sau, pe transmisiile automate, pedala de frână), iar motorul se va trezi imediat la viaţă.

Consola centrală cu design innovator îţi lasă un control deplin

Consola central avansată, multi funcţională cu care este echipat B-MAX îţi permite să controlezi numeroase dintre sistemele maşinii printr-o singură interfaţă. Toate funcţiile sunt afişate, cu claritate şi explicit, pe ecran; multe dintre ele pot fi controlate şi prin intermediul comenzilor de pe volan.

Ştergătoare care detectează automat stropii de ploaie

Ştergătoarele cu senzor de ploaie se activează instantaneu în momentul în care detectează umezeală pe parbriz. Intermitenţa este ajustată, şi ea, automat, pentru a fi adecvată vremii de afară. Ai şi posibilitatea de a alege unul dintre cele şase niveluri de umezeală, în funcţie de care ştergătoarele se declanşează. Ştergătoarele cu senzor de ploaie sunt disponibile opţional, împreună cu farurile cu aprindere automată (vezi mai sus).

Parbriz încălzit Quickclear - gheaţa nu mai e o problemă

La simpla apăsare a unui buton, elementele invizibile din parbriz se încălzesc şi topesc rapid şi eficient gheaţa – iar asta înseamnă o grijă mai puţin pentru tine.

Oglinzi laterale care se protejează singure

Pentru a preveni deteriorarea, oglinzile laterale pliabile şi acţionate electric (dotare opţională) se pliază automat spre interior în momentul în care maşina este încuiată. În această poziţie protejează, de asemenea, semnalizatoarele integrate.

B-MAX îţi luminează drumul până la intrare

Când ajungi acasă după lăsarea serii, e suficient să acţionezi o comandă, iar farurile “”Home Safe” rămân aprinse o vreme, luminându-ţi drumul până la intrare. Nu te vei mai impiedica, pe întuneric, până ajungi la intrare. Această funcţionalitate reprezintă o dotare standard pe toată gama B-MAX

Putere impresionantă, eficienţă de vârf


Cu B-MAX îţi poţi alege configuraţia de putere şi eficienţă care ţi se potriveşte cel mai bine. Gama amplă de motorizări şi transmisii disponibile pe acest model include ingeniosul motor pe benzină EcoBoost de 1 litru, care furnizează puterea unui motor convenţional de 1,6 litri, dar oferă cel mai bun consum din clasa sa. Cei care preferă motorizările diesel vor remarca motorul Duratorq TDCi de 1,6 litri, în versiunea îmbunătăţită pentru eficienţă şi performanţă.

Motorizare

B-MAX este disponibil cu o gamă amplă de motoare avansate, atât pe benzină cât şi diesel, precum şi cu mai multe variante de transmisie. Unul dintre aceste motoare atrage, inevitabil, atenţia din prima clipă, prin puterea şi cuplul deosebit de mari pentru dimensiunile sale, precum şi pentru cel mai bun consum din această clasă: motorul pe benzină EcoBoost de 1 litru.

Noul motor EcoBoost de 1.0 litri, cel mai bun din clasa sa

B-MAX poate fi livrat cu un motor revoluţionar, de un litru, care oferă –la 100 şi 120 de cai putere- puterea unui motor convenţional de 1,6 litri. Şi, totuşi, reuşeşte să consume cu 20% mai puţin decât motoarele convenţionale echivalente. De fapt, performanţele de consum şi nivelul scăzut de emisii ale acestui motor sunt mai apropiate de cele ale unui diesel. Aceste rezultate au fost posibile prin reproiectarea integrală a motorului – un timp redus de încălzire şi reducerea coeficienţilor de fricţiune sunt doar două dintre îmbunătăţirile aduse. Iar pe lângă puterea pe care o oferă la un consum redus, acest motor te va impresiona şi prin sunetul şi sportivitatea care îl caracterizează. Recent încoronat drept „Motorul Internaţional al Anului” pe baza voturilor din 35 de ţări din întreaga lume, motorul EcoBoost de la Ford oferă o tehnologie inovatoare ce schimbă regulile jocului la nivel global în gama motoarele pe benzină. Acest motor mic, cu tehnologie avansată a mai fost numit şi „Cel mai bun motor nou” sau „Cel mai bun motor sub 1 l”. Pe lângă noul motor EcoBoost, B-MAX este disponibil cu motorul Duratec de 1,4 litri, care generează 90 de cai putere, şi cu motorul Ti-VCT de 1,6 litri – o variant echilibrată, care oferă, în combinaţie cu transmisia Powershift, 105 CP.

Două motoare diesel, care oferă cea mai bună eficienţă din clasa lor

Motorul TDCi de 1,6 litri generează 95 de cai putere, oferă cel mai bun consum din clasa sa – doar 4.0l/100km – şi are un nivel de emisii C02 de numai 104g/km. Alternativ, poţi opta pentru motorul TDCi de 1,5 litri, care produce 75 CP la un consum de 4,1l/100km şi cu emisii de numai 109g CO2/km.

Transmisie manuală, cu 5 viteze

Toate variantele de motorizare sunt disponibile cu un sistem de transmisie fluidă şi eficientă, cu cinci trepte de viteză, ajustate în detaliu pentru rezultate optime cu fiecare versiune de motor.

Transmisie automată ultraeficientă

Motorul pe benzină TI-VCT de 1,6 litri e disponibil şi cu transmisia automată Powershift. Combinând confortul unei cutii automate cu sportivitatea şi nivelul de control specifice unei cutii manuale, această transmisie cu şase viteze şi dublu ambreiaj pre-selectează automat viteza următoare, pentru a nu permite nicio pierdere de putere în momentul schimbării vitezelor. Schimbarea devine extrem de rapidă şi de fluidă, făcând şofatul mai plăcut şi mai antrenant şi, în acelaşi timp, reducând consumul şi emisiile de CO2 sub cifrele caracteristice unei transmisii automate tradiţionale.


Consum
Pe lângă motoarele –diesel şi pe benzină- de înaltă eficienţă, B-MAX dispune şi de o serie de tehnologii avansate, menite să amelioreze şi mai mult consumul.

Consum scăzut cu până la 10%, cu sistemul Auto-Start-Stop

Atunci când B-MAX stă pe loc, de exemplu la semafor sau într-un ambuteiaj, acest sistem opreşte în mod automat motorul (dar continuă să alimenteze sistemele de bază, cum ar fi climatizarea, farurile şi sistemul de sunet). În momentul în care eşti gata să te pui în mişcare sistemul porneşte motorul, tot automat. Util în special în condiţii de trafic urban, sistemul Auto-Start-Stop te poate ajuta să reduci consumul cu până la 10% (în trafic urban), respectiv 5% (în condiţii de trafic mixt).

Un mod mai eficient de a reîncărca bateria

Spre deosebire de sistemele convenţionale, sistemul de Reîncărcare Regenerativă Inteligentă încarcă bateria numai atunci când este nevoie şi, mai ales, în modul cel mai economic posibil. Spre exemplu, atunci când acţionezi frânele, acest sistem transformă forţa utilizată în curent electric, pe care îl foloseşte pentru a reîncărca bateria când eşti în mişcare. Rezultatul este o economie de combustibil şi un nivel mai mic de emisii.

Indicator de schimbare a vitezelor, pentru un condus eficient

Un indicator de pe panoul de bord te anunţă când este momentul optim pentru a schimba vitezele, astfel încât să obţii maximum de eficienţă. E o modalitată simplă dar eficace de a face fiecare călătorie să fie mai economică. Această dotare este disponibilă cu majoritatea variantelor de motorizare.

Un sistem de informare inteligent, care te ajută să adopţi un stil de condus eficient

Inovativul sistem Ford Eco Mode analizează permanent modul în care conduci şi efectele stilului de condus asupra consumului. Printre aspectele analizate se numără viteza, capacitatea de anticipare a condiţiilor de trafic, schimbarea treptelor de viteză, precum şi proporţia drumurilor scurte. Toate aceste informaţii sunt procesate de un program avansat, care îţi oferă, apoi, sfaturi pentru adaptarea stilului tău de condus, astfel încât să devină cât mai eficient şi economic.

Una dintre cele mai sigure maşini Ford


Ford B-MAX a obţinut rezultate remarcabile în testele de siguranţă desfăşurate de noi. De aceea suntem convinşi că modelul de serie, cu numeroasele sale caracteristici de siguranţă, va obţine calificative oficiale excelente, chiar şi prin prisma noilor standarde, mai stringente, aplicate de Euro NCAP.

Dotările de securitate ale maşinii sunt la fel de impresionante, printre ele numărându-se şi Sistemul global de închidere, care îţi dă posibilitatea de a închide şi deschide, din telecomandă, uşile şi geamurile.

B-MAX integrează o mare varietate de dotări avansate, care au un scop comun: să fii în siguranţă pe şosea:

Un premiu Euro NCAP Advanced, pentru a te menţine în siguranţă

Ford SYNC® cu Sistemul de Asistenţă în caz de urgenţă şi Sistemul Active City Stop au primit fiecare câte un premiu Euro NCAP Advanced: cea mai înaltă distincţie oferită de cea mai prestigioasă organizaţie independentă din Europa pe probleme de siguranţă. Premiul recunoaşte doar cele mai avansate tehnologii pentru evitarea coliziunii, pentru coliziune şi post-coliziune disponibile într-o maşină. Iar o măsură a angajamentului Ford faţă de siguranţă este dată de faptul că, pentru toată gama noastră, am primit până acum un total de şapte premii Euro NCAP Advanced, pentru toate inovaţiile proiectate să te protejeze.

B-MAX frânează în locul tău, pentru a evita coliziunile la viteze scăzute

Inovativul sistem Active City Stop te ajută să eviţi, sau cel puţin să atenuezi, coliziunile din traficul urban, la viteze sub 30 km/h. dacă sistemul detectează oprirea bruscă a maşinii din faţa ta, va acţiona în mod automat frânele.

Eşti avertizat din timp dacă anvelopele pierd din presiune

Dacă, în timp ce te afli pe drum, unul dintre cauciucurile maşinii începe să piardă presiune, sistemul de monitorizare a presiunii din pneuri va aprinde imediat un indicator de avertizare pe panoul de bord. Astfel, ai mai mult timp la dispoziţie pentru a opri în siguranţă şi a rezolva problema.

Caroserie ranforsată

Caroseria maşinii a fost întărită în zonele cele mai importante, pentru a compensa integrarea în portieră a montantului central (stâlpul B). Inginerii Ford responsabili cu siguranţa vehiculului au elaborate, chiar, propriul test de siguranţă, pentru a se asigura că B-MAX depaşeşte şi cele mai severe standard de siguranţă.

Sistemele coordonate de siguranţă se activează într-o fracţiune de secundă

B-MAX este echipat cu un avansat Sistem Inteligent de Protecţie (IPS), care coordonează mai multe sisteme de siguranţă, pentru a oferi maximum de protecţie atât şoferului, cât şi pasagerilor.

Caroseriei rigide, care absoarbe o mare parte din forţa impactului, i se alătură tehnologiile avansate, aplicate în proiectarea scaunelor şi centurilor de siguranţă, rezultatul fiind scăderea riscului de rănire în caz de accident.

ESP te ajută să păstrezi controlul, indiferent de condiţiile de drum

Sistemul Electronic de Stabilitate (ESP) monitorizează permanent comportamentul vehiculului. În momentul în care este detectată orice deviere de la traiectoria aleasă de şofer, cum ar fi intrarea în derapaj, sistemul face automat ajustările necesare pentru ca vehiculul să reintre pe traseul corect. Totodată, această tehnologie contribuie la reducerea distanţelor de frânare, în caz de urgenţă.

Sisteme avansate, pentru o frânare mai eficientă

Sistemul anti-blocare a roţilor la frânare (ABS) şi cel de distribuire electronică a forţei de frânare (EBD) asigură, împreună, o frânare mult mai controlată a vehiculului.

Sistemul de asistenţă la frânarea de urgenţă (EBA) contribuie, şi el, la maximizarea eficienţei de frânare în situaţii de urgenţă. Sistemul analizează forţa de frânare pe care o aplică şoferul şi, atunci când este cazul, o amplifică în mod automat. (Acest sistem este integrat în sistemul ESP.)

Airbaguri care te protejează din toate direcţiile

Dacă doreşti să dezactivezi airbagul, spre exemplu în situaţiile în care pe scaunul pasagerului se află un scaun pentru copii, cu noul B-Max acest lucru este extrem de simplu. O simplă apăsare de buton dezactivează airbagul, iar un indicator de pe panoul de bord serveşte drept memento.

O oglindă retrovizoare care nu te orbeşte

Condusul pe timp de noapte este considerabil mai uşor şi mai plăcut dacă nu eşti orbit, constant, de farurile vehiculelor din spate. Oglinda retrovizoare heliomată detectează intensitatea luminilor din spate şi micşorează automat nivelul de reflexive al oglinzii.

Faruri mai luminoase, pentru un condus mai sigur

Farurile frontale cu halogen furnizează o lumină mai intensă şi mai pătrunzătoare, astfel încât să poţi vedea (şi să fii văzut) mai bine şi călătoria ta să fie una mai sigură. Farurile frontale cu halogen include lumini de zi cu tehnologie LED, pentru a te ajută să fii şi mai vizibil pe şosea.

Descarcă Broşura


Dacă te interesează informaţii mai detaliate despre gama de dotări, culorile disponibile, variantele de caroserie ori dimensiunile modelului B-MAX, poţi descărca broşura în format electronic.

Descarcă broşura

Fişierul în format PDF a fost creat pentru a-ţi permite să vizualizezi şi să tipăreşti fişiere fără a avea nevoie de programul în care au fost create iniţial. Adobe™ îţi pune la dispoziţie o aplicaţie software gratuită (Acrobat Reader) care îţi permite să lucrezi cu aceste fişiere. Dacă ai instalat deja această aplicaţie pe computerul tău, în mod normal o poţi găsi la "Programe", în "Meniul Start". În caz contrar, acceseză link-ul de mai jos pentru a o descărca.

Descarcă Acrobat Reader de pe situl adobe.com

Lista de preţuri


Dacă te interesează un anumit model, consultă ofertele noastre actuale. Sau vizitează-ne pentru cele mai bune oferte disponibile.

Descarcă lista de preţuri pentru Ford B-MAX
Lista de preturi B-MAX Colorline

Fişierul în format PDF a fost creat pentru a-ţi permite să vizualizezi şi să tipăreşti fişiere fără a avea nevoie de programul în care au fost create iniţial. Adobe™ îţi pune la dispoziţie o aplicaţie software gratuită (Acrobat Reader) care îţi permite să lucrezi cu aceste fişiere. Dacă ai instalat deja această aplicaţie pe computerul tău, în mod normal o poţi găsi la "Programe", în "Meniul Start". În caz contrar, acceseză link-ul de mai jos pentru a o descărca.

Descarcă Acrobat Reader de pe situl adobe.com